Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте номинираните за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2018

ТАЛАНТИ

Вижте номинираните за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2018

Пет изгряващи звезди от различни арт сфери в борба за престижното отличие

Номинираните за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2018

На 30-ти април, за девета поредна година ще се състои Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев".

Kулминацията на успешната годишна творческа работа на Фондацията, носеща името на култовия театрален режисьор, отново ще събере арт елита на България.

Тази година събитието ще гостува на Сити Марк Арт Център - едно от новите и вече наложили се пространства за култура в центъра на столицата.

Уникалността на един от най-чаканите и престижни призове за млади творци у нас се състои в това, че не е строго профилиран в конкретна арт сфера, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството.

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв. Кой ще спечели голямата награда определя жури, в което влизат членовете на Фондация "Стоян Камбарев"- все водещи имена от културния и обществен живот на България, начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Не само победителят обаче има стимул за висок полет в изкуството, a всеки един от номинираните, защото всички те ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти, както и много парични и предметни награди. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите и проектите на талантливите млади творци.

Ето и номинираните за Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2018:

Кристиян Малинов/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Кристиян Малинов - фентъзи писател

Номиниран е за впечатляващата си отдаденост по създаването на авторската си фентъзи поредица "Недосегаем" и трите вече издадени книги от нея, за пробива на американския пазар, за смелостта да адаптира сънищата си и да ги претворява в увлекателни истории и за умението да води разказа интригуващо за възрастта си, показвайки силен усет за събитийна верига, конфликт и изненадващи обрати.

Виктория Георгиева - Mouse/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Виктория Георгиева - Mouse - художник, стрийт арт артист

Номинирана е зa активната си разностранна дейност в широк спектър на изобразителното и визуалнo изкуствo, за експериментaлния си подход със стилове, техники, материали и повърхности, за ярко разпознаваемия си творчески отпечатък в градската среда и за отдадеността на мисията да предава уменията и любовта си към изкуството на талантливи деца в собствен клас по рисуване.

Светослав Тодоров/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Светослав Тодоров - пианист

Номиниран е за вдъхновяващите си концертни изпълнения, с които прославя България на престижни сцени по света, за целеустремеността в музикалното образование и кариера, за финеса, динамиката и ентусиазма в музицирането, за свободата да излиза отвъд класическия жанр и да експериментира и за ранния пробив в мечтаните за всеки музикант сцени на "Роял Албърт Хол" и "Карнеги Хол".

Патриция Пъндева/Сн.: Фондация "Стоян Камбарев"

Патриция Пъндева - актриса

Номинирана е за обещаващия си дебют на голяма сцена като Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков, с който прави бърз и ярък пробив в Драматичен театър - Пловдив, за деликатното, но същевременно силно сценично присъствие и за творческия и предприемачески нюх да обедини под един покрив млади творци от различни сфери на изкуството в свое новосъздадено арт пространство.

Mixed Motion Project

Илко Илиев - фрийрънър,каскадьор и Марин Кафеджийски - оператор, фотограф

Илко Илиев/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Летящият тандем е номиниран за магичната комбинация между полет и изкуство, фикция и реалност, рискова игра и кино в авторското им видео 2D RUN, спечелило голяма награда в Ню Йорк, за ефектното преплитане и взаимно допълване на талантите им и за оригиналния замисъл и подход и креативно изпълнение на проектите им.

Марин Кафеджийски/Сн. Фондация "Стоян Камбарев"

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк и Бон Марин, основната подкрепа на Wilkinson и благодарение на Технополис, България Мол, НДФ 13 века България, Premiere Tours, ресторанти Бодега, винарска изба Етно. Традиционни партньори на Фондацията са Банско Роял Тауърс, Арс Дижитал Студио, Софийски солисти, Активист38 и Монте Мюзик. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

NOVA film e продуцент на събитието.

Ограничено количество билети за церемонията могат да се намерят от 1-ви април на билетната каса на Сити Марк Арт Център (бившето кино "Левски").

Вижте номинираните в кратко видео:

Още за наградата "Стоян Камбарев"

Преди година Голямата награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017 спечели 18-годишната класическа певица Мария Славова, която стана звезда на Първия благотворителен бал на Фондацията в Лондон. Мастър клас при легендата Райна Кабаиванска, кино мастър клас, курс по италиански език и редица участия и концерти успя да финансира и осигури Фондацията на прекрасното си откритие, а до месеци Мария ще има съвместен концерт и с камерен оркестът Софийски солисти.

Още

Вижте номинираните за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Вижте номинираните за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017

Още

Кирил Сакскобурготски e патрон на първия благотворителен бал на Фондация “Стоян Камбарев” в Лондон

Кирил Сакскобурготски e патрон на първия благотворителен бал на Фондация “Стоян Камбарев” в Лондон

Още

Музикалните открития на Фондация “Стоян Камбарев” омагьосаха Лондон

Музикалните открития на Фондация “Стоян Камбарев” омагьосаха Лондон

Още

Певицата Мария Славова спечели Голямата награда “Стоян Камбарев”

Певицата Мария Славова спечели Голямата награда “Стоян Камбарев”

Специалната награда на главния партньор на Фондацията - УниКредит Булбанк, спечели художникът Радослав Нинов-Руди, който на 2-ри април ще реализира самостоятелна изложба с издаването на двуезичен каталог в галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио, a в края на годината ще осъществи голяма изложба в галерия Червеното пони в сърцето на Стария Пловдив.

Режисьорът- аниматор Мина Златева е в очакване на първата си рожба, но вече мисли за подготвката на самостоятелна интерактивната изложба за България Мол. Tя ще посети и мастър клас по анимационна режисура при опитните си и известни колеги Иво Сеферов и Мина Милева.

Куклената aктриса Ралица Стоянова бе изпратена на три професионални кино и театрални мастър класа и курсове по английски език, а също така участва в нов спектакъл и филм, отново благодарение на Фондацията.

Кинорежисьорът Христо Симеонов щe снима безвъзмездно свой проект в UFO Филм и ТВ студия на продуцента Фил Рот, а Фондацията, благодарение на партньорството си с Арс Диджитал Студио и Нова Филм, ще ко-продуцира следващия му късометражен филм.

Кратък филм за Фондацията:

Церемония 2017:

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Моби Дик" на режисьорката Диана Добрева с премиера на 11 и 12 февруари в Народния театър

На 11 и 12 февруари 2024 г. на Голяма сцена. Автор на текста е Александър Секулов

Largo на турския хореограф Корхан Башаран с премиера в "Сфумато"

Премиерата на Largo ще се състои на 1 и 28 декември от 19 часа

Маргарита Младенова и Иван Добчев са гости в публична среща, посветена на провала

На 25 ноември двама от най-добрите театрални режисьори в България ще гостуват на поредицата Артисти говорят за провала

Националната опера и балет на Украйна с гала спектакъл в София

Магическото балетно представление ни гостува на 15 май в Зала 1 на НДК и е единственият спектакъл за Източна Европа от предстоящото турне на трупата за 2024 година