Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Певицата Мария Славова спечели Голямата награда “Стоян Камбарев”

МЛАДИ ТАЛАНТИ

Певицата Мария Славова спечели Голямата награда “Стоян Камбарев”

Н.В. Царица Маргарита връчи прекрасната статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов

Мария Славова с наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017

На 24 април на официална, стилна и много емоционална церемония бяха връчени наградите за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2017.

Деси Тенекеджиева - председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев" с наградените и официалните лица на церемонията

Бъдещата звезда на класическата музика Мария Славова спечели Голямата награда на Фондация "Стоян Камбарев" за полет в изкуството в силна конкуренция с още четирима номинирани млади творци. Името на победителя бе обявено на български език от Н.В. Царица Маргарита, която лично връчи прекрасната статуетка, изработена от незабравимия художник Кольо Карамфилов.

Н.В. Царица Маргарита връчва наградата "Стоян Камбарев" на Мария Славова

Освен бронзовата статуетка и паричната премия от 3000 лв., Мария получи и много специални награди, връчени ѝ от г-жа Яна Генчева, директор на Клубовете на Зонта Интернешънъл в България и уникалния музикален талант Теодосий Спасов - директор на Музикална къща БНР.

Мария ще е поредното младо музикално откритие на Фондацията, което ще бъде специален гост на концерт на Камерен Оркестър Софийски солисти с диригент проф. Пламен Джуров. Младата изпълнителка ще бъде и музикална звезда на Първия Благотворителен бал на Фондация "Стоян Камбарев" в Лондон на 20-ти юни, в един от най-престижните частни клубове в центъра на британската столица, където я очаква и незабравим 4-дневен творчески уъркшоп.

Преди да получи най-чакания приз за изкуство за млади таланти в България, Мария впечатли гостите на церемонията със свое музикално изпълнение, в компанията на част от Детския радиохор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова.

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова

В началото на вечерта Мария Славова получи номинацията си от г-жа Елица Бонина, която е изпълнителен директор на Бон Марин Холдинг - основен партньор на Фондацията от тази година, както и поп-звездата Любо Киров, един от специалните музикални гости на церемонията.

Президентът Росен Плевнелиев открива церемонията

Президентът Росен Плевнелиев, верен приятел на Фондацията и почетен гост на събитието редом с Н.В. Цар Симеон II, откри церемонията с думите:

"За да полети един човек трябва да вдигне високо летвата на собствената си амбиция и трябва да си повярва. Трябва да си повярваме, да погледнем напред и нагоре. Да се изправим срещу летвата, да я вдигнем високо, да отскочим, защото само тези, които отскачат ще полетят."

Официалната Церемония за връчване на наградите е денят, в който започва истинската мисия на Фондацията, а именно сбъдването на мечтите на младите артисти, чрез помощта за осъществяване на конкретни техни проекти.

Ето какви специални награди и подкрепа получиха и останалите номинирани:

Традиционната награда за изкуство на официалния партньор на събитието УниКредит Буланк тази година бе връчена от г-н Енрико Минити - главен оперативен директор и заместник-председател на УС на банката. Получи я забележителният млад художник Радослав Нинов-Руди, който ще реализира своя самостоятелна изложба с издаване на луксозен двуезичен каталог в галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио.

Енрико Минити връчка наградата на Радо Нинов

Малко преди това номинацията му бе обявена от енигматичната българска актриса Силвия Лулчева и мецената и колекционер Николай Неделчев, главен изпълнителен директор на Publicis One Bulgaria - официален комуникационен партньор на Фондацията.

images item Силвия Лулчева и Георги Неделчев награждават Радослав Нинов-Руди

Специалната му награда бе връчена от Рени Шишкова - собственик на галерия "Червеното пони", едно от най-елитните частни арт пространства в Стария град на Пловдив, където Радо бе поканен също да осъществи своя изложба. Фондация "Стоян Камбарев" се ангажира и със задачата да покани меценати и колекционери, които да се запознаят с творчеството на младия живописец.

Едно от младите лица на БНТ Анна Ангелова и изгряващата звезда на европейското кино - българският актьор и продуцент живеещ в Лондон Юлиан Костов, връчиха номинацията на социално-ангажирания млад кинорежисьор със собствен стил Христо Симеонов. Той ще има възможността да се включи във вълнуващ актьорски кино уъркшоп в Ню Бояна студио, в който да развие уменията си на общуване с актьори.

Христо Симеонов получава специални награди

Операторът, продуцент и член на Фондацията Иван Тонев даде на Христо специалната награда на Арс Диджитал студио, а именно аудио постпродукция на следващите му филми. Фил Рот, собственик на UFO Film and Television Studios предостави два снимачни дни, в които Христо ще може безвъзмездно да използва избран от него декор в студиото, с осигурени реквизит, гардероб и снимачна техника.

Първата куклена актриса, приветствана в семейството на Фондацията, е шеметната Ралица Стоянова. Номинацията ѝ бе връчена от г-жа Весела Барбукова - директор на медийния партньор на Фондацията InLife Tv и един от най-ярките и обичани български театрални и кино актьори - Стоян Алексиев. Младата актриса получи специалните си награди от актьорите Касиел Ноа Ашер, Тони Петрова и Юлиан Костов.

Стоян Алексиев награждава Ралица Стоянова

Наградите са участия в Лятната актьорска академия в Созопол, тази година фокусирана върху творчеството на Харолд Пинтър, един от любимите драматурзи на Стоян Камбарев. Ралица ще има и възможността да се включи в Плейбек уъркшоп за импровизационен театър в Нов Български Университет, както и да напредне в киното с мастър клас на английски.

Бойка Велкова, Ники Кънчев, Мина Златева и Георги Лозанов

Един от учредителите на Фондацията, културологът доц. Георги Лозанов, връчи номинацията на младия аниматор и художник Мина Златева, в компанията на актрисата Бойка Велкова.

Нейните специални награди ѝ бяха дадени от съименничката ѝ Мина Милева, член на Управителния съвет на Фондацията и един от най-успешните родни аниматори у нас и в чужбина. Тя предостави на младия талант възможността да се включи в едноседмичен уъркшоп по анимационна режисура в Creative studio на Иво Сеферов. Анжела Георгиева връчи на Мина Специалната награда на България мол - важна част от приятелското семейство на фондацията, където тя ще осъществи своя мултимедийна изложба.

В края на вечерта, председателят на Фондация "Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева се обърна с много топли думи към младите таланти:

"Ние хората, които се занимаваме с изкуство, сме привилегировани, защото дори когато ни няма оставяме следа. След нас винаги остава някакъв знак. Особено от тези, които са докоснати от Бога, а вие всички сте такива. Бъдете себе си. Никога не се променяйте. Не се съобразявайте с конюнктура, с чужди вкусове, с чужди мнения, не влизайте в схеми, изграждайте свои собствени кръгове, но не от фирми, а от духовни магистрали. Играйте, рисувайте, режисирайте, анимирайте сърцата си. Има смисъл, повярвайте ми."

На вълнуващото събитие присъстваха много приятели и гости на Фондация "Стоян Камбарев", сред които популярни творци, журналисти и сериозни обществени личности. Церемонията протече под формата на концерт-спектакъл, в който елегантно преливаха кино, музика и слово, майсторски обединени от невероятния водещ и журналист Ники Кънчев, който за втора поредна година пое церемониал майсторството в своите опитни ръце.

Ники Кънчев на официалната церемония на Награата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2016

13-годишната музикална сензация от "България търси талант" Жаклин Таракчи откри вечерта със свое великолепно изпълнение, а по-късно аплодисментите озвучиха прекрасния театрален салон на Theatro, за да приветстват неповторимата Мария Илиева, която изпя "Сама". Актьорът Атанас Сребрев, който е и официален глас на Фондацията, изпълни въздействащ текст на писателя Елин Рахнев, вдъхновен от личността на Стоян Камбарев. Другият специален музикален гост беше поп звездата Любо Киров, заедно с когото Мария Илиева и младата Жаклин закриха бляскавата и емоционална церемония с песента "Alright".

За всички млади творци бяха осигурени още много подаръци и парични награди от приятелите и партньори на Фондацията.

Официалната Церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" е част от Културния календар на Столична община.

Publicis One Bulgaria е официален комуникационен партньор на Фондацията.

Dir.bg и Impressio са основни медийни партньори.

Продуцент на събитието е филмовата компания на Деси Тенекеджиева NOVA film. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Виенски вкус в ритъма на валс, полка, кадрил и кан‐кан с "Прилепът"

Под палката на Димитър Косев, Еделина Кънева и Марчо Апостолов гостуват в главните роли в една от най-известните оперети от Йохан Щраус-син на 27 февруари в операта в Бургас

Ясмина Реза, Стоян Радев и "Три версии на живота" с премиера в I AM Studio

Спектакълът е на 28 февруари на сцената на I AM Studio

Танцовата драма "Нестинарка" - 96 години български професионален балет

Обичаният и емблематичен танцов спектакъл се показва в изложба, филм и спектакъл на 29 февруари от балетната трупа на Старозагорската опера

Народният театър посреща над 50 гости от цяла Европа за първото издание на формата "НТ Мини"

От 27 февруари до 2 март в Народен театър "Иван Вазов" ще се проведе първото издание "НТ Мини" - умален формат на шоукейс, който в пет поредни вечери ще покаже селекция от пет емблематични спектакъла от репертоара на театъра

Театър "Българска армия" ни кани на сватба с "Пет жени в еднакви рокли"

Режисьор е Атанас Атаносв , а авторът на пиесата Алън Бол е носител на "Оскар" за сценария на "Американски прелести"

"Behind you" с премиера на 1 март на сцената на Yalta Art Room

Филип Миланов и Елизабет Якимова представят солов танцов пърформанс