Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Танцьори с премиера на сцената на Yalta Art Room

НАЧАЛОТО СЛЕД КРАЯ

Танцьори с премиера на сцената на Yalta Art Room

waR|Raw Faces - първата пърформанс-инсталация може да бъде видяна на 12 февруари от 19.30 ч.

Елизабет Якимова (Източник: Yalta Art Room)

Още

"Леонс и Лена" от Бюхнер открива новата година в Yalta Art Room

"Леонс и Лена" от Бюхнер открива новата година в Yalta Art Room

След премиерата на "Леонс и Лена" от Бюхнер, на "Списъци" на Марион Дърова и "Верижна катастрофа" на театър "Зонг", премиерите в Yalta Art Room продължават и през февруари.

Този път екипът е заложил на нещо различно - пърформанс-инсталация със заглавие - waR|Raw Faces.

Неговите създатели са част от танцовата формация "Стрийм Денс" в лицето на Филип Миланов (автор), асистент-хореограф - Ангелина Гаврилова и участват артистите Елизабет Якимова, Марина Попова, Валери Миленков и Румен Михайлов. Премиерата е на 12 февруари от 19.30 ч. на сцената на независимото пространство за култура - Yalta Art Room.

"Манипулации, игри, измислици, контрол, материя, зависимост и още нещо.

waR|Raw Faces е пърформанс-инсталация за началото след края, в която зрителя взема активно участие. Той създава, движи, контролира, наблюдава и изпълнява.

Отправна точка за създаването на waR|Raw Faces е войната като сблъсък между воля и зависимост. Пърформанс-инсталацията създава фикционална среда на съществуване, в която инициативата диктува развитието.

Събитието не е подходящо за лица под 12-годишна възраст и такива страдащи от клаустрофобия или фоточувствителна епилепсия.

Местата за зрители са ораничени - споделят от екипа на спектакъла.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на Културата и Национален фонд "Култура".

Пърформанс-инсталация

Още

"BURNOUT"-тът на младите в Yalta Art Room

"BURNOUT"-тът на младите в Yalta Art Room

Автор: Филип Миланов
Музика: Станислав Генадиев
Костюми: Даниела Николчова
Асистент-хореограф: Ангелина Гаврилова
Консултант: Майя Петрова

Участват: Елизабет Якимова, Марина Попова, Валери Миленков и Румен Михайлов

Творчески екип:

Филип Миланов завършва "Театър на движението" в НАТФИЗ в класа на доц. д-р Александър Илиев. Той е част от трупата на Балет "Арабеск", както и съвременен танцов изпълнител на свободна практика. От 2012 насам участва в проекти на Танцова компания "Дерида", както и в други независими творчески проекти.

Като хореограф дебютира през 2014, спечелвайки Международен конкурс за съвременна хореография на българска музика на името на Маргарита Арнаудова.

През 2015 печели Икар за съвременен танц и пърформанс. Има осъществени над 10 авторски проекта. Хореограф е и в няколко театрални постановки, също така е работил като хореограф за Балет "Арабеск", Държавна опера - Русе, Държавна опера - Стара Загора, Държавна опера - Пловдив, ТМПЦ - Варна и др.

Марина Попова е танцьор и преподавател в сферата на съвременния танц. Професионалният си опит добива в трупата на Балет "Арабеск", където танцува 14 години. Там се среща с хореографа Филип Миланов, с когото продължават работа извън трупата. Марина е част от Танцова компания "Стрийм Денс" от 2018.

Още

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

Елизабет Якимова e на 25 години. Завършва средното си образование в Национално училище за танцово изкуство, специалност "Модерен танц" през 2016. Същата година става част от трупата на Балет "Арабеск". Като независим артист, през 2017 става част и от "Стрийм Денс". През 2021 завършва бакалавърска степен "Балетна педагогика" в НМА "Панчо Владигеров". През 2022 завършва магистърска степен по същата специалност.

Валери Миленков е съвременен танцов изпълнител и съосновател на танцова компания "Стрийм Денс". През 2007 завършва Национално училище за танцово изкуство със специалност Класически танц. Той също така е и част от трупата на Балет "Арабеск".

Румен Михайлов е завършил НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2019 със спец. Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. д-р. Атанас Атанасов. От 2020 е част от трупата на ДТ "Невена Коканова", Ямбол. Румен е един от съоснователите на независимите културни организации- Сдружение "Клас 5х5" и Фондация "Хюмили Арт", с които успешно реализира театрални представления, обучителни семинари, драматургични четения и уъркшопи.

Станислав Генадиев е съвременен танцов изпълнител, хореограф и автор на музика. Той завършва НУТИ със специалност класически танц. Носител е на награди Икар за дебют и Икар за съвременен танц и пърформанс. Създава музика за множество танцови и театрални проекти.

Даниела Николчова е сценограф и костюмограф. Завършила е сценография, а в момента е докторант в НАТФИЗ, където и води лекции. Работи като сценограф в много театрални постановки в театрите в страната, както и за независими театрални и танцови постановки.

Още

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

Още

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Още

Режисьорът Пламен Марков: Нашата работа е свързана с доста егоцентризъм

Режисьорът Пламен Марков: Нашата работа е свързана с доста егоцентризъм

Още

"Споделени представления" ще ни покаже "Ревизор" на режисьора Пламен Марков

"Споделени представления" ще ни покаже "Ревизор" на режисьора Пламен Марков

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Бина Харалампиева с "Граф Монте Кристо" - на сцената на Младежки театър "Николай Бинев"

След премиерата, предстоят следващите дати на спектакъла - 12-ти и 20-ти април от 19:00 ч. и 30-ти април от 21:00 ч.

Американската балерина Кира Никълс ще обучава младежи в танцова работилница в София

Работилницата ще е своеобразен конкурс за стипендии за летни програми в САЩ, като част от участниците ще получат възможност да се обучават в Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, Kansas City Ballet и Ballet Chicago през това лято

Честит световен ден на театъра!

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, отправи специален поздрав към колегите си

"Момичето и смъртта" - Градска фантазия от Балет "Арабеск"

Премиерата на новия им спектакъл е на 31 март 2023 г., от 19.00 ч. и 2 април 2023 г., от 17.00 ч. на сцената на Музикалния театър

Михаил Билалов и Мая Бежанска с премиера на комедията „Моето мъжко момиче“ на 7 април в София

Режисьор е Димитър Стефанов, а актьорският състав допълват Асен Данков и Теона Димова

Френският спектакъл "Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също" гостува в Народния театър

Това е визуален театър, без текст. Автори са френският сценограф, режисьор и хореограф Орелиен Бори и на роденият в Сараево режисьор Младен Материч. Събитието е на 5 и 6 април