Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

ПРЕМИЕРИ

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

Театър ЗОНГ и новият им проект е пърформанс ноар, базиран на експериментален текст за театър, който разказва историята на Виктор - млад мъж, който се обвинява за смъртта на сестра си, и тръгва по следите на изчезналата преди 15 години Лора

Началото на втори сезон на най-младото пространство за култура YALTAARTROOM е на 22 септември с премиерата на "Аутсайдер" - авторски спектакъл на Театър ЗОНГ.

Авторският тескт на "Аутсайдер" е на Дина Маркова (Източник: Личен архив)

След първата много успешна година, наситена с над 90 събития, 7 театрални премиери, 3 танцови пърформанса и представени над 20 различни заглавия от страната и чужбина, екипът зад независимото пространство обещава още по-смислен и смел сезон, както и славен път за реализация на проекти на млади хора. YALTA ART ROOM доказа, че има култура и тя може да се прави от младите независими артисти на високо ниво.

YALTA ART ROOM открива на 22 септември от 19:30ч. своя нов сезон с премиерата на Театър ЗОНГ и новия им проект "Аутсайдер" - пърформанс ноар, базиран на експериментален текст за театър. Спектакълът разказва историята на Виктор - млад мъж, който се обвинява за смъртта на сестра си, и тръгва по следите на изчезналата преди 15 години Лора.

Театър "ЗОНГ" се ражда през 2017 г. като колаборация на Боян Арсов (актьор) и Дина Маркова (режисьор) и е естествено продължение на съвместната им работа в Театралната академия (Снимка: Личен архив)

Още

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

Така той попада на странно място, където среща Ема и нейните пациенти. Убеден, че срещу сестра му и не само нея е било извършено престъпление, което обитателите на мястото крият от него, Виктор се съгласява да остане и да се подложи на експериментално лечение. Дали ще успее да открие това, което търси, или ще остане завинаги затворен между стените на миналото?

"Аутсайдер" е текст за човека в търсене на себе си и за процеса на освобождаване на личността от зададените ѝ обществени модели на живеене и обвързаностите ѝ със света. Героите на пиесата вярват, че под прикритието на анонимността, ще могат да постигнат изцелението и да рестартират живота си отначало.

След първата много успешна година, наситена с над 90 събития, 7 театрални премиери, 3 танцови пърформанса и представени над 20 различни заглавия от страната и чужбина, екипът зад независимото пространство обещава още по-смислен и смел сезон, както и славен път за реализация на проекти на млади хора (Източник: Александър Добрев)

Творческият екип включва: авторски текст - Дина Маркова; режисура и сценография - Боян Арсов; актьори - Владимир Ковачев, Дина Маркова, Мартина Кръстева, Захари Турманов, Александър Андреев/Павел Емилов.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Боян Арсов (Снимка: Личен архив)

Още

"Мишеловката" - фантазма по единствената репетиция на Хамлет - в "Сфумато"

"Мишеловката" - фантазма по единствената репетиция на Хамлет - в "Сфумато"

Пиесата "Аутсайдер" е експериментален текст за театър и ще бъде поставена за първи път сцена. Тя е създадена като заключителен етап от първото издание на платформата "ЗОНГ ТЕКСТ" - проект на Театър ЗОНГ, организиран около провеждането на творческа лаборатория, която да създаде условия за драматургични опити и създаване на експериментални съвременни текстове за театър, изследващи живота на младите хора в днешния свят. Тази година предстои второ издание на платформата "ЗОНГ ТЕКСТ". То отново ще се проведе с подкрепата на Национален фонд "Култура".

За Театър ЗОНГ:

Театър "ЗОНГ" се ражда през 2017г. като колаборация на Боян Арсов (актьор) и Дина Маркова (режисьор) и е естествено продължение на съвместната им работа в Театралната академия. Името на Сдружението ЗОНГ (немска дума, означаваща песен; в театъра на Брехт "зонговете" са песни с послание) е препратка към това, че Театър "ЗОНГ" има за цел да създаде духовно пространство за социално-ангажиран театър с фокус върху важни за съвременния човек, обществено-значими теми и проблеми. Повече информация за проектите на младата независима трупа на www.zongtheatre.com

Още

Поетесата Миряна Башева - вдъхновение на "Мислещите тръстики" в Сфумато

Поетесата Миряна Башева - вдъхновение на "Мислещите тръстики" в Сфумато

През новия сезон публиката на YALTA ART ROOM ще се срещне и с професионализма на млади имена като Боян Крачолов, Димитър Илиев, на хореографите Марион Дърова, Емилия Тончева и др., а сред текстовете, които ще се качат на сцената са освен няколко авторски заглавия, "Леонс и Лена" от Бюхнер; "Смердяков" по "Братя Карамазови" от Достоевски и др.

Зрителите на YALTA ART ROOM могат да следят и за останалите събития в програмата в социалните профили във Facebook и Instagram.

*YALTA Art Room е ново пространство за култура. Създатели му - Василена Винченцо Коломоец и Васил Дуев-Тайг споделят, че мисията им е да създадат място за произведения на млади творци от всички сфери на изкуствата. YALTA Art Room е отворено за творчески акции от цялата страна, за да даде сцена и на естетически постижения извън столицата. То е територия за образуване на творчески кръг, който да подкрепя диалога на младите творци с тяхната публика и поколенията преди тях. Всяко звено в театъра трепти в една честота.

Още

"Секс и драма" в Сфумато

"Секс и драма" в Сфумато

Още

"Мъгла" по Мигел де Унамуно с премиера в Сфумато

"Мъгла" по Мигел де Унамуно с премиера в Сфумато

Още

"Бели нощи" по Достоевски с премиера в "Сфумато"

"Бели нощи" по Достоевски с премиера в "Сфумато"

Още

"Раната Филоктет (Post-truth Лемнос)" по пиесата на Хайнер Мюлер - в Сфумато

"Раната Филоктет (Post-truth Лемнос)" по пиесата на Хайнер Мюлер - в Сфумато

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Три британски театрални спектакъла се прожектират в Дома на киното

Постановките са част от програмата National Theatre Live, ръководена от Кралския национален театър в Лондон

Постановката "Исус и Лазар" се завръща на театралната сцена в София

Една година след премиерата си театралните любители ще имат възможността да гледат отново постановката "Исус и Лазар" в арт пространството на I AM STUDIO на 6, 9 и 13 декември в столицата

"Описания. Преди да заспиш" – театрален пърформанс, с премиера на 10 декември

Марион Дърова, Стефан Иванов, Николай Колев и Мартина Апостолова с продължението на „Списъци“, но в увеличен екип на сцената на Yalta Art Room

"Моби Дик" на режисьорката Диана Добрева с премиера на 11 и 12 февруари в Народния театър

На 11 и 12 февруари 2024 г. на Голяма сцена. Автор на текста е Александър Секулов