Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

ПРЕМИЕРИ

Най-младият театър Yalta Art Room с три премиери през април

Чудомир, Бюхнер и един авторски текст очакват своята среща с публиката

Димитър Илиев спечели награда Икар 2022 в категория "Дебют" за режисурата на "Shopping and F***Ing" (Снимка: Личен архив)

Още

"Непознатата от банкнотата"  - Василена Винченцо и Руси Чанев в образите на Мара Белчева и Пенчо Славейков

"Непознатата от банкнотата" - Василена Винченцо и Руси Чанев в образите на Мара Белчева и Пенчо Славейков

След спечелената награда Икар 2022 от Димитър Илиев в категория "Дебют" за режисурата на "Shopping and F***Ing" месец април започва силно за най-младия театър у нас Yalta Art Room.

До края му ще зарадва публиката с три премиерни заглавия. Очакват се смели решения и интерпретации както на Чудомир, така и на Бюхнер, а също своята сцена намери един авторски текст, който ще има своята световна премиера.

Yalta Art Room

Отново камерни заглавия, в които участие ще вземат най-новите професионални артисти на България в лицето на Димитър Илиев, Елица Йовчева, Боян Арсов, Дина Маркова и др.

Първата премиера ще се състои в началото на месеца - 01.04 от 19:30ч. Тогава зрителите на YALTA ART ROOM ще се срещнат със спектакъла "Не сме от тях" по Чудомир. "Не сме от тях" хвърля хумористичен поглед към духовния и материалния живот на българското общество от 30-те години на миналия век до наши дни.

Анна Янакиева, Плакат на представлението

Спектакълът е едно вълнуващо пътешествие през няколко исторически епохи, като приканва зрителят да надникне в бита и ценностите на своите предшественици, но и да оцени сам себе си в сатиричното огледало на Чудомир. Режисурата е на Елица Йовчева (номинация ИКАР 2022 в категория "Дебют" за режисура), за която това ще е трето заглавие на цената на YALTA ART ROOM.

Елица Йовчева (Снимка: Мария Цветкова)

Още

"Сфумато" представя Василена Винченцо и Васил Дуев в "Кокошка" по Чехов и Коляда

"Сфумато" представя Василена Винченцо и Васил Дуев в "Кокошка" по Чехов и Коляда

Творческият екип включва още Мариела Костова (адаптация на текста); Ани Янакиева (сценография и костюми), Румен Драганов (музика) и актьорите Александър Григоров, Елица Костова и Никол Оташлийска. Александър и Никол са от последния випуск от класа на проф. Ивайло Христов.

Април месец е посветен и на "Войцек" от Г. Бюхнер. Човекът и духовното са поставени в един радикален тест.

Кой е "Експерименталния човек" и какво става с него? Творческият екип е съставен от младите артисти - Димитър Илиев (отличен с награда Икар 2022 в категория "Дебют" за режисурата на спектакъла "Shopping and F***ing"). Това ще бъде второто заглавие, което Димитър ще постави в новооткрития театър.

Режисьорът Димитър Илиев с ИКАР за дебют за "Shopping And Fucking" от Марк Рейвънхил, YALTA ART ROOM (Снимка: Ангел Юруков/Dir.bg)

Още

Боян Арсов в актьорски дуел със себе си като Отело и Яго на сцената на Театър Азарян

Боян Арсов в актьорски дуел със себе си като Отело и Яго на сцената на Театър Азарян

Актьорският състав включва: Самуела-Ивана Церовска, Радослав Радев, Живко Сираков и Цветан Колев. Хореограф е Ели Китова. Премиерата е на 8.04.2022г. от 19:30.

На 21.04 (четвъртък) от 19:30 творците от Театър "Зонг" ще представят новия си проект "Аутсайдер".

Спектакълът ще разкаже за загубата като процес на изцеление. Животът като поредица от загуби, които водят до освобождаване на личността от самата себе си и обвързаностите ѝ със света: загуба от миналото, загуба на връзка с останалите, загуба на илюзиите, загуба на живота. Само чрез тоталната загуба на идентичност, в пълното себеотрицание може да се рестартира.

Боян Арсов (Снимка: Личен архив)

Творческият екип включва:

Дина Маркова и Боян Арсов като режисьори и актьорите Боян Арсов (отново), Мартина Кръстева, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Живко Симеонов, Дина Маркова (отново).

Дина Маркова (Снимка: Личен архив)

YALTA ART ROOM е най-новият и най-млад театър в София. Създателите му Василена Винченцо и Васил Дуев-Тайг го наричат така, защото в него зрителите имат възможността да се срещат с най-новите поколения професионални артисти. Младият талант и неговото развитие имат нужда от бойно поле за действие, осветяване на идеи и общуване. Освен основна сцена на младото изкуство в София, YALTA ART ROOM е отворено и за творчески акции от цялата страна - всеки месец в програмата може да се откриете и гостуващо представление от извънстоличните театри.

Всички проекти са финансирани от Национален фонд "Култура", 2021 г.

Още

Как видяхме ИКАРИ-те (видео и снимки)

Как видяхме ИКАРИ-те (видео и снимки)

Още

Василена Винченцо и Миленита преподават уроци за щастлив брак

Василена Винченцо и Миленита преподават уроци за щастлив брак

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Съни Сънински ще режисира пиесата, носител на наградата "Славка Славова"

"Кулата" на Борис Кръстев е последният засега носител на наградата на името на актрисата Славка Славова (1924-2002), която се дава от екипа на "Театър 199". Участват Йоана Буковска, Свежен Младенов и Йордан Ръсин

„Шърли Валънтайн“ ще има 100-тно представление в Народния театър

Едноименният моноспектакъл на Албена Колева е режисиран от нейния баща Тодор Колев

Самуел Финци с гръм и трясък

Не пропускайте "Един кон влязъл в бар" на 25 и 26 март в Народния театър, копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена)

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

Спектакълът ще бъде под палката на Матей Поп от Румъния

Документална изложба представя Апостол Карамитев пред Народния театър

До 2 април 28 табла разказват за живота и творческия път на големия актьор, който ще бъде запомнен както с големите си роли в киното, така и на театралната сцена

"Живакът" на Димитър Живков излиза като роман след 10 години и 250 представления

"Това е роман, от който ще се смеете с глас, който ще пречисти душата ви. И след който с усмивка ще си повтаряте "Я съм могу див!", разказва издателят Христо Блажев