Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

#ОтКликниНаИзкуството - защо подкастът на 7Arts.bg е крачка пред другите, когато говорим за култура

АРТ РАЗГОВОРИ

#ОтКликниНаИзкуството - защо подкастът на 7Arts.bg е крачка пред другите, когато говорим за култура

Кое е онлайн мястото за слушане и гледане, където първа дума имат артистите?

Весела Бабинова и Калин Врачански като гости в #ОтКликниНаИзкуството (Фотограф: Александър Анчев)

Още с появата си първата в България Национална Стрийминг платформа за културно съдържание 7Arts.bg заяви амбиции не просто да привлече цялото семейство пред екрана вкъщи за сценични и филмови продукции, но и да срещне потребителите с артистите от спектаклите, които от първо лице да разкажат подробности. От първо лице, пред очите и ушите на публиката, която чака с нетърпение всяка седмица в петък да бъде насаме с любимците си.

По този начин като съвсем естествен процес в работата, екипът реализира подкаста #ОтКликниНаИзкуството (седмично-петъчно изживяване за всички сетива) и покани творците пред микрофона в студиото. А там, в неформална, приятелска атмосфера всеки гост да прекара 60 минути в открит разговор за арт живота у нас и по света, за ролите, на които не се отказва, за бъдещето пред театъра и защо дигитално не трябва да е мръсна дума за изкуството.

На 7Arts.bg поканата да откликнат за участие в подкаста до този момент са дали съгласие Явор Гърдев, Калин Врачански, Йоанна Темелкова, Иван Юруков, Христо Мутафчиев, Надя Керанова, Луиза Григорова-Макариев, Йордан Ръсин, Красимира Кузманова-Кокран - все имена от най-актуалните театрални и кино събития у нас.

Артисти, които отдавна признават, че са припознали идеите и каузата на 7Arts.bg да възпитава вкус, да селектира само най-доброто, да предлага ексклузивно съдържание от България и света. С тази подкрепа и глас "за" от най-популярните и успешни в гилдията у нас, подкастът #ОтКликниНаИзкуството се разраничи категорично от останалите в листата на видео интервюта за слушане и гледане в Интернет.

Весела Бабинова и Луиза Григорова - Макариев в разговор за промените и развитието в кариерата. На 7Arts.bg може да гледате Луиза в постановката "Бел Ами" на Малък градски театър "Зад канала" (Фотография: Аномали)

#ОтКликниНаИзкуството създаде медиен канал към 7Arts.bg и екосистема в едно. Територия - трибуна, в която новините от света на културата са водещите, а артистите имат първи думата! Всеки може да провери и да се убеди сам в силата му, на клик разстояние и със свободен достъп в youtube страницата, а за слушане са мрежите на Spotify, RSS.com Apple podcast, Amazon music, Google podcast и Soundcloud.

Друг ключ и крачка пред другите е фактът, че екипът на подкаста кани артисти да интервюират артисти. Пред колега и свой в отбора, доказано е, си още по-непринуден, честен и без дистанция се впускаш по-словохотливо да си кажеш нещата.

При старта и първия сезон на #ОтКликниНаИзкуството през лятото на 2021 г. въпросите към гостите задаваше Йоана Буковска - Давидова. Изборът именно нейното присъствие да вдигне завесата в новия проект на 7Arts е определен от това колко разпознаваемо лице за публиката от всички поколения е тя, с кариера над 20 години в театъра, киното и сериалите.

С Йоана като водеща в подкаста участие взеха Явор Гърдев, Иван Юруков, Христо Мутафчиев и Красимира Кузманова - Кокран и освен горещите температури навън, по време на снимките, настроението и в студиото беше приповдигнато и хумористично с внимание към всяка подробност от настоящите проекти в биографията на гореизброените.

Иван Бърнев като гост на специалния Коледен епизод на #ОтКликниНаИзкуството (Фотограф: Аномали)

С откриването на новия театрален и втори сезон за #ОтКликниНаИзкуството щафетата на водеща от Йоана пое младата актриса Весела Бабинова, актриса от Малък градски театър "Зад канала" и хитови кино и телевизионни продукции като "Денят на бащата" и "Въздесъщият", а от 24 февруари предстои и новия български комедиен сериал с нея в главната роля "Мен не ме мислете". Така потребителите получиха различен прочит в подхода и разговора в студиото, което при все по-засиления интерес към подкаста и над 100 000 последователи до момента, се оказа печелившата формула за успешен формат.

Оперни постановки, фестивални кино заглавия и театрални спектакли от Европа, САЩ и Русия могат да очакват потребителите на 7Arts.bg през 2022 г., като от екипа на платформата издават, че тепърва предстоят да станат ясни и конкретните заглавия, които сигурно е, ще зарадват деца и възрастни, почитатели на класиката и по-хибридните жанрове.

В този дух остава само да стискаме палци, че и световните звезди от международните продукции в кошницата на 7Arts.bg скоро ще застанат пред микрофона на подкаста в специален разговор за българската публика.

Още снимки с гостите на 7arts може да видите - ТУК


Материалът е предоставен от 7Arts.bg.

Още

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

Още

Филми, анимация, театър: 7Arts.bg възпитава добрия вкус сред най-малките

"Маша и мечока" и още куп любими приказки на куклен театър у дома

Още

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Още

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

I’mpro Fest - фестивал на импровизационния театър с първо издание в София

Между 9 до 14 юни РЦСИ Топлоцентрала и Бар Синтезис ще обединят 6 импро групи в мащабна програма с много събития

Танци от гетата на Рио де Жанейро взривяват Пловдив

На 22 и 23 май ONE DANCE WEEK представя танцовата компания на Сао Пауло със зрелищен спектакъл

Топлоцентрала представя най-актуалния танцов пърформанс на Саша Валц

„IN C“ е по хореография на Саша Валц и музика наТери Райли. Пърформансът е изнасян на различни сцени по света, последната от които е в Ню Йорк

"Една българка" на Снежина Петрова с награда за спектакъл на "Нова българска драма" в Шумен

Наградата за режисура бе присъдена на Ивайло Христов за постановката "Боклук" от Елена Телбис на Театър 199 "Валентин Стойчев"

"Бащата" за 50-ти път в Народния! Да се взрем в крехкостта на съществуването

Представлението е на 22 май 2022 г. от 19 ч. на Голяма сцена

Премиер солистът на Виенския държавен балет Денис Черевичко е принц Дезире в "Спящата красавица"

Спектакълът на балета от П. И. Чайковски на 31 май в Зала 1 на НДК ще почете 45 години творческа дейност на изключителната Силвия Томова, която ще празнува на сцената в ролята на злата фея Карабос