Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Филми, анимация, театър: 7Arts.bg възпитава добрия вкус сред най-малките

ИЗКУСТВОТО ОНЛАЙН

Филми, анимация, театър: 7Arts.bg възпитава добрия вкус сред най-малките

За първи път в подобен мащаб в България, интернет територията на 7Arts.bg предлага отделна категория, посветена само на децата

Спектакълът "Маша и мечока" на Държавен-куклен театър Силистра (Photo credit: 7Arts.bg)

Независимо дали сме от страната на потребителите на изкуство или негови автори, единодушно за всички - XXI век донесе безвъзвратна промяна във възприятията и очакванията ни.

Преобърна доскорошния модел с акцент върху това "какво гледаш" на "как гледаш" - съвсем естествен преход, защото технологиите и Интернет зададоха нови навици сред зрителите от всички поколения.

"Пук" по Валери Петров, с анимацията на майстора Анри Кулев (Photo credit: 7Arts.bg)

За по-голяма част от публиката на културно съдържание тези процеси са интересен феномен и преход, но за една друга и всъщност най-специална аудитория това е единствената реалност. Децата, родени в новия век, разчитат смартфоните и започват да ги ползват някъде около прохождането си, оттук и това, което телефонът ще им покаже се оказва със статут на детската градина и училището, взети заедно.

Най-голямата в България стрийминг платформа за културни онлайн заглавия - 7Arts.bg още с откриването си заяви желание да възпитава вкус сред най-малките зрители, да откликва на техните любопитства към изкуството, за което ограниченията са забранени, както е и в детското въображение.

"Който не работи, не трябва да яде" - продукция на Драматично - куклен театър Стара Загора (Photo credit: 7Arts.bg)

За първи път в подобен мащаб в България, Интернет територията на 7Arts.bg предлага отделна категория, посветена само на децата. Всичко, налично в нея, може да се види - ТУК

Родителите вече могат да бъдат спокойни, че това, което пускат на малките вкъщи е безопасно, образователно, специално подбрано да надгражда сред децата творчески и интелектуални умения. Без агресивни реклами, без смущаващи жестоки игри, без психологически, подсъзнателен натиск на мисълта.

Майките и бащите на малките зрители в страната има как да заситят нуждата им от допир с изкуството, без дори да напускат територията на дома си.

Спектакълът "Маша и мечока" на Държавен-куклен театър Силистра (Photo credit: 7Arts.bg)

Български игрални и анимационни филми, анимация и специално заснет за потребителите на 7Arts.bg куклен театър могат да се намерят в категория За децата на платформата, благодарение на партньори като Държавен-куклен театър Силистра, Държавен-куклен театър Стара Загора, продукциите на Анри Кулев, Андрей Кулев, Ася Кованова и кино класиката за най-малките, част от Златния фонд на НФЦ.

В момента всеки с абонамент за 7Arts може да се запознае подробно с програмата на Държавен-куклен театър Силистра и да пусне на децата си вкъщи любимите им истории за "Маша и мечока", "Работна мецана", "Принцесата и граховото зърно", "Храбрият оловен войник", "Хензел и Гретел" и др.

Кукленият спектакъл "Таласъмът Трополан" (Photo credit: 7Arts.bg)

А за да научат малките някои от най-известните български истории, от 7Arts са се погрижили да включат продукции като "Пук" по едноименната история на Валери Петров и с анимация на майстора Анри Кулев, както и постановката "Който не работи не трябва да яде" от народното ни творчество, адаптира за онлайн гледане от Държавен куклен театър Стара Загора.

"Пук" по Валери Петров, с анимацията на майстора Анри Кулев (Photo credit: 7Arts.bg)

След време тези днешни зрители от най-малкото поколение неминуемо ще се отблагодарят за описаните нови, осъвременени до тях начини да заобичат изкуството. А какво по-хубаво от това да растат възпитани и будни хора, от чийто вкус и интереси утре ще зависим всички! Повече време със 7Arts.bg - повече мисъл за утре!

Още

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Още

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Осъдени души" на режисьора Бойко Илиев ще се играe в шуменския ДКТ "В. Друмев"

В ролите на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

Премиера на авторско соло на Галина Борисова 28-и и 29-и януари, 2022 в галерия „Етюд“, София

Сатиричният театър гостува в Германия с два спектакъла

Постановките "Помощ, имам две деца!" и "#МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН" гостуват в Берлин, Кьолн и Мюнхен на 11-и, 12-и и 13-и февруари от 19:00 часа

Цветана Манева и Теодора Духовникова в хотела на тъгата

Първата премиера на Народния театър за 2022 г. е с пиесата на Яна Борисова "Тъгата на кралиците", режисьор е Стилиян Петров

"Духът на Гогол" оживява на сцената на Театър "София" през януари

Драматичен театър Ловеч представя вълнуващата история на световноизвестния руски и украински писател Николай Василиевич Гогол, автор на романа "Мъртви души"

Прекият път към театралния салон

Театрите успешно спестяват време, средства и усилия на публиката си при купуването на билети