Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

ИЗКУСТВОТО ОНЛАЙН

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Мюзикълът "Анна Каренина" и американският моноспектакъл "Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) са вече достъпни за гледане у нас

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Мащабни сценични видео продукции от САЩ и Русия са големият, ексклузивен подарък за театралната публика в България от този месец!

Мюзикълът от ново поколение "Анна Каренина" и моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) с автор една от водещите артисти на съвременната американска сцена Кайла Бойл са вече достъпни онлайн на платформата 7Arts.bg. Инициативата на организацията е част от цялостно новата за страната кампания по представяне на високо качествени театрални заглавия от цял свят, заснети специално за екран! 

С този специален за България показ на "Анна Каренина" и "Наричай ме Елизабет", 7Arts все по-активно и категорично се налага като водеща платформа за стрийминг, която предлага богато съдържание от всички жанрове на изкуствата - театър, кино, опера, балет, стенд-ъп комеди, куклени спектакли за деца.

От няколко месеца, екипът на 7Arts.bg работи по цялостното обновяване на заглавията в отделните категории и освен най-доброто от българската сцена, за потребителите вече има и отличен подбор международни заглавия, за които физическите билети се изкупуват месеци напред.

7Arts.bg е в партньорство с продуцентски къщи и театри от Европа, САЩ и Русия, а следващите премиерни за България спектакли, с които световният театър ще гостува онлайн в страна, ще станат ясни в началото на Нова година. Селекцията ще включва, както класически драматургични текстове, така и съвременни прочити. В аванс, от екипа на компанията издават, че за публиката ще се представи премиерно спектакъл, създаден в Санкт Петербург от един от водещите български театрални режисьори.

"Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) е моноспектакъл, посветен на ранните години от професионалния път на Елизабет Тейлър и се определя като пробив за онлайн театъра в САЩ. Именно този жанр все повече се разпознава от артистите като поле за смели експерименти и хибриден характер на продукциите.

Моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Photo credit: 7Arts.bg)

Създадена по идея и реализация на Кайла Бойл, "Наричай ме Елизабет" е вдъхновена от разговорите на Тейлър с писателя Макс Лърнър в хода на плановете им около създаването на нейната биография.

"Като зрелищна и спираща дъха", публика, критици и експерти определят мащабната руска продукция - мюзикълът "Анна Каренина", базиран на шедьовъра на Лев Толстой, който може да се гледа на 7Arts.bg.

Драматичната и бурна любовна история между омъжената Анна Каренина и военния офицер Алексей Вронски се развива сред блясъка и лукса на руското благородство през втората половина на 19 век.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Героите на онлайн мюзикъла се борят с крайностите и обсесиите на тяхната любов и предателство, страст и дълг, надежда и отчаяние.

Въпреки че е изминал почти век и половина от времето на историята, събитията, които се разгръщат пред публиката, са завладяващи и трогателни в своето вечно качество.

Продукцията на Московския оперетен театър е заснета, специално за достъп на он-лайн публика с най-високо качество на картина и звук, и от днес всеки потребител в България, може да я гледа на www.7arts.bg.

В допълнение към ексклузивните световни продукции, които могат да се видят на 7Arts от този месец, съдържанието е обогатено с нови, български документални и игрални филми за почитателите на седмото изкуство! Платформата работи в тясно сътрудничество с AgitProp и от този месец, подбрани документални заглавия от тях, сред които "Балканска мелодия" и "Късен дом", могат да се видят на 7Arts.bg.

Кино разкази от първо лице, посветени на знакови за българската култура личности, сред които Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Юлия Огнянова, Николай Кънчев и др. са сред предоставените от продуцентска къща Ars Digital заглавия, които ще обещаят на потребителите вълнуващи срещи пред екрана.

Специален фокус на внимание от 7Arts поставят върху детското съдържание, обособено в специална категория За децата! Желанието е да се отгледа интерес към изкуството и добър вкус сред най-малките зрители, а изборът им е повече от богат със специално заснетите за платформата куклени спектакли, анимация и филми.

За изкушените от операта и балета - на 7Arts.bg ще се намерят заглавия с обещание за пълноценно преживяване и наслада за всички сетива!


Създадена през пролетта на 2020 г., 7Arts.bg е първата в България Интернет територия за изкуства от всички жанрове. Театър, кино, опера, балет, анимация, куклен театър, фолклор и стендъп комедия са отделните категории в нея.

Специален акцент е поставен върху детското съдържание, късометражното кино и дебютни, филмови проекти на някои от знаковите съвременни режисьори.

7arts.bg продуцира и подкаста "ОтКликни на изкуството" с участието на големите имена от българската арт сцена (линк към youtube).

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Скандалният Кирил Серебренников представи в Германия "Черният монах"

Публиката дълго и на крака аплодира почти тричасовата постановка, която е по едноименния разказ на Антон Чехов

Там, където физиката се среща с метафизиката

"НЕОнавтика" е новият спектакъл на "Театър на сетивата". Премиерата е на 29 януари в сградата на Химическия факултет на Софийския университет

Софийската опера посвещава "Риголето" на паметта на маестро Борислав Иванов

Спектакълът "Риголето" на 30 януари ще бъде посветен на паметта на маестро Борислав Иванов

Сатирата обявява конкурс за стендъп комедия

Конкурсът е явен - за непубликувани, непоставяни, неучаствали в други конкурси нови сатирични комедии. Крайният срок за получаване на пиесите е 31 август, а наградата е 1 500 лева

"Осъдени души" на режисьора Бойко Илиев ще се играe в шуменския ДКТ "В. Друмев"

В ролите на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

Премиера на авторско соло на Галина Борисова 28-и и 29-и януари, 2022 в галерия „Етюд“, София