Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

ИЗКУСТВОТО ОНЛАЙН

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Мюзикълът "Анна Каренина" и американският моноспектакъл "Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) са вече достъпни за гледане у нас

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Мащабни сценични видео продукции от САЩ и Русия са големият, ексклузивен подарък за театралната публика в България от този месец!

Мюзикълът от ново поколение "Анна Каренина" и моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) с автор една от водещите артисти на съвременната американска сцена Кайла Бойл са вече достъпни онлайн на платформата 7Arts.bg. Инициативата на организацията е част от цялостно новата за страната кампания по представяне на високо качествени театрални заглавия от цял свят, заснети специално за екран! 

С този специален за България показ на "Анна Каренина" и "Наричай ме Елизабет", 7Arts все по-активно и категорично се налага като водеща платформа за стрийминг, която предлага богато съдържание от всички жанрове на изкуствата - театър, кино, опера, балет, стенд-ъп комеди, куклени спектакли за деца.

От няколко месеца, екипът на 7Arts.bg работи по цялостното обновяване на заглавията в отделните категории и освен най-доброто от българската сцена, за потребителите вече има и отличен подбор международни заглавия, за които физическите билети се изкупуват месеци напред.

7Arts.bg е в партньорство с продуцентски къщи и театри от Европа, САЩ и Русия, а следващите премиерни за България спектакли, с които световният театър ще гостува онлайн в страна, ще станат ясни в началото на Нова година. Селекцията ще включва, както класически драматургични текстове, така и съвременни прочити. В аванс, от екипа на компанията издават, че за публиката ще се представи премиерно спектакъл, създаден в Санкт Петербург от един от водещите български театрални режисьори.

"Наричай ме Елизабет" (Call me Elizabeth) е моноспектакъл, посветен на ранните години от професионалния път на Елизабет Тейлър и се определя като пробив за онлайн театъра в САЩ. Именно този жанр все повече се разпознава от артистите като поле за смели експерименти и хибриден характер на продукциите.

Моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Photo credit: 7Arts.bg)

Създадена по идея и реализация на Кайла Бойл, "Наричай ме Елизабет" е вдъхновена от разговорите на Тейлър с писателя Макс Лърнър в хода на плановете им около създаването на нейната биография.

"Като зрелищна и спираща дъха", публика, критици и експерти определят мащабната руска продукция - мюзикълът "Анна Каренина", базиран на шедьовъра на Лев Толстой, който може да се гледа на 7Arts.bg.

Драматичната и бурна любовна история между омъжената Анна Каренина и военния офицер Алексей Вронски се развива сред блясъка и лукса на руското благородство през втората половина на 19 век.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Героите на онлайн мюзикъла се борят с крайностите и обсесиите на тяхната любов и предателство, страст и дълг, надежда и отчаяние.

Въпреки че е изминал почти век и половина от времето на историята, събитията, които се разгръщат пред публиката, са завладяващи и трогателни в своето вечно качество.

Продукцията на Московския оперетен театър е заснета, специално за достъп на он-лайн публика с най-високо качество на картина и звук, и от днес всеки потребител в България, може да я гледа на www.7arts.bg.

В допълнение към ексклузивните световни продукции, които могат да се видят на 7Arts от този месец, съдържанието е обогатено с нови, български документални и игрални филми за почитателите на седмото изкуство! Платформата работи в тясно сътрудничество с AgitProp и от този месец, подбрани документални заглавия от тях, сред които "Балканска мелодия" и "Късен дом", могат да се видят на 7Arts.bg.

Кино разкази от първо лице, посветени на знакови за българската култура личности, сред които Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Юлия Огнянова, Николай Кънчев и др. са сред предоставените от продуцентска къща Ars Digital заглавия, които ще обещаят на потребителите вълнуващи срещи пред екрана.

Специален фокус на внимание от 7Arts поставят върху детското съдържание, обособено в специална категория За децата! Желанието е да се отгледа интерес към изкуството и добър вкус сред най-малките зрители, а изборът им е повече от богат със специално заснетите за платформата куклени спектакли, анимация и филми.

За изкушените от операта и балета - на 7Arts.bg ще се намерят заглавия с обещание за пълноценно преживяване и наслада за всички сетива!


Създадена през пролетта на 2020 г., 7Arts.bg е първата в България Интернет територия за изкуства от всички жанрове. Театър, кино, опера, балет, анимация, куклен театър, фолклор и стендъп комедия са отделните категории в нея.

Специален акцент е поставен върху детското съдържание, късометражното кино и дебютни, филмови проекти на някои от знаковите съвременни режисьори.

7arts.bg продуцира и подкаста "ОтКликни на изкуството" с участието на големите имена от българската арт сцена (линк към youtube).

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера представя "Валкюра" от Рихард Вагнер на фестивал в германския град Фюсен

На сцената на фестивалния театър "Нойшванщайн" публиката ще види постановката, чиято премиера се състоя в София през юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов - един от най-търсените Вагнерови режисьори

Оперната прима Диана Дамрау пристига в София с цялото си семейство

Звездата на Метрополитън опера с концерт в зала „България“ на 8 октомври

"Лакомият змей" е премиерният спектакъл за деца на плевенския театър

Първите премиерни представления на "Лакомият змей" са днес от 11:00 и от 13:00 часа в камерна зала. През октомври спектакълът ще има нови срещи с детската публика

Националният музикален театър вдига завесата за нов творчески сезон

Откриването е с премиерата на концерт-спектакъла "Приказка за виенския валс"

Спектакълът "Орфей" на Народния театър ще участва в Международния театрален фестивал "Скупи" в Скопие

На 10 октомври спектакълът на световноизвестния словенски режисьор и носител на европейската театрална награда "Премио" за 2017 г. Йерней Лоренци ще бъде представен на фестивала

Стоян Радев поставя за първи път у нас пиеса на Тед Чанг за замисления поглед на Вселената

Моноспектакълът "Издишване" е вдъхновен, обнадеждаващ разказ в джобен формат и епични мащаби, а премиерата е на 27 септември в Театър 199