Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

Постановките на Народния театър “Даскал” с Велко Кънев и “Актрисата” със Стефан Данаилов са сред премиерните в програмата на 7Arts.bg. Очакват ни още ексклузивно българско кино, музика, опера, балет, живопис и специално детско съдържание

Днес, 29 юни 2020, се състоя официалната премиера на 7Arts.bg - първата по рода си национална културна стрийминг платформа, която обединява седемте основни направления в изкуството - театър, опера, балет, кино, музика, живопис и толк шоу спектакли, и ги прави напълно достъпни за гледане освен на територията на България, така и в глобален мащаб.

По този начин 7Arts.bg предоставя едновременно поле на изява на изключително качествени български артистични продукции и начин, по който те биха могли да достигнат до всички почитатели на родното изкуство освен на местна територия, така и по цял свят, обхващайки многобройните български общности живеещи зад граница.

Всички, които вече нямат търпение да се докоснат отново до любимите си артисти и продукции, вече могат да го направят с премиерната програма на 7Arts.bg, която включва някои от най-емблематичните продукции на Народен театър Иван Вазов, селектирани нови български филми, набиращите сериозна популярност и превърнали се в любими на мнозина стенд ъп комеди спектакли, изключително качествени изложби на изявени български художници, вълнуващи разнообразни концертни формати на най-популярните и обичани родни музиканти, специално безплатно съдържание за най-малките.

Още

Народният театър продължава да представя "под открито небе" своята трупа

Народният театър продължава да представя "под открито небе" своята трупа

Сред дебютните театрални спектакли, всички почитатели на родното изкуство могат да се насладят на няколко същински съкровища от репертоара на Народен театър Иван Вазов , сред които оригиналните архивни кадри на великолепния моноспектакъл на огромния талант Велко Кънев "Даскал" от Жан Пиер Допан (режисура Юрий Дачев) и "Актрисата" - емблематичната постановка по Питър Куилтър с бляскавото участие на Стефан Данаилов и Аня Пенчева.

Двата спектакъла са неслучайно избрани за старт на програмата на стрийминг платформата, като по този начин Народен Театър "Иван Вазов" и 7Arts отдават своята почит към двама от най-легендарните съвременни български артисти, чието творчество и наследство остават вечни.

Велко Кънев в спектакъла "Даскал" на Народен театър "Иван Вазов"

Сред премиерните театрални постановки може да бъде видяна и "Г-н Ибрахим и цветята на корана" с участието на Мариус Донкин и със специалното участие на самия автор - Ерик-Еманюел Шмит на сцената на Народен Театър. Постановката е истински хит и е по случай юбилея на любимия директор на Народният Театър- Мариус Донкин.

Почитателите на Новото българско кино пък ще могат да гледат за пръв път след официалната си премиера в напълно разпродадена зала 1 на НДК през юни 2019, най-новата документална продукция за световноизвестната българска пророчица "Ванга - Човек и феномен" (реж. Стоян Петров). Наред с известните вече предсказания на Ванга - за трагедията от проливането на кръвта в Сирия, за избора на първия чернокож президент на САЩ, за кошмара от пламъците на Нотр Дам, във "Ванга - човек и феномен" се показват архивни кадри за бъдещето на Русия, България, Америка и Япония. Чуват се ясно думите на Ванга дали светът е изправен пред Трета световна война.

Освен "Ванга - човек и феномен" зрителите на 7Arts ще могат да видят още няколко изключително атрактивни кино заглавия на режисьора Борислав Колев като трогателната история на слепия Денис, който мечтае да стане склулптор - "Окото на минотавъра", "Салто Мортале" - историята на феноменалния щангист Ангел Генчев, "Рокендрол" - документалния кино очерк за българските рок групи от 80-те и началото на 90-те години, и "Джем Сешън", чийто главен е известният в музикалните среди композитор, художник и реставратор Николай Иванов - ОМ.

Любителите на оперното изкуство също имат повод за радост - само в 7Arts.bg те могат да открият великолепните класики "Аида", "Лебедово Езеро" (балет) и "Дон Кихот" на Държавна Опера Стара Загора.

Феновете на набиращия огромна глобална популярност формат "Stand Up Comedy" могат да се подготвят още от сега, защото само в 7Arts.bg ще може да се гледат новите спектакли на комедиантите Георги Кючуков, Тео Чепилов, Митака Велков, Dee Anna, Кубрат Аргилашки, Моника Найденова и Дими Деянски от "Inside joke Stand Up Comedy" - "90s Stand Up Comedy 2020" и "София срещу провинцията 2020", Какво са ни подготвили талантливите майстори на комедийния разказ може да видим ексклузивно в 7Arts.bg!

В премиерната програма 7Arts.bg са налични още две великолепни изложби представени от Нова Арт спейс -първата е на големия български живописец и график Милко Божков, а втората е «Сборна лятна колекция» обединяваща имена като Бойко Митков, Алекс Манчев, Атанас Яранов, Андрей Лекарски, Димитър Буюклийски, Петринел Гочев, Енчо Пиронков, Васил Стоев, Снежана Славова, Христо Йотов, Любен Диманов, както и специално детско анимационно съдържание, достъпно за гледане от малчуганите напълно свободно!

В програмата на 7Arts.bg съвсем скоро ще могат да се гледат и "Куклен театър за деца и възрастни" от Държавен Куклен Театър Стара Загора, както и "Дон Кихот".

"Идеята за културен стрийминг не е нова. Ковънт Гардън, Бродуей, Метрополитън отдавна правят подобни онлайн излъчвания на собствените си постановки. Реално ситуацията, в която попаднахме ни даде тласък и много голяма енергия да създадем проекта 7Arts.bg, защото българската култура има нужда от този тип инфраструктура. Аз я наричам "дигитална инфраструктура", защото съдържанието - културните продукции - достигат много по-бързо до много повече хора не само България, а по целия свят.

Ние знаем, че има българи навсякъде по света и инфраструктура като 7Arts.bg ще даде възможност тези изкуства да достигнат до всеки дом и до всеки един българин.", споделя Андриана Петкова - един от създателите на платформата.


За 7Arts.bg:

7Arts.bg превъплъщава идеята за "творчество без граници", а именно - добавена артистична стойност и представлява отличен пример за концептуален проект, разработен на базата на коопериране и дигитално свързване, представящ многообразие от артистични интерпретации и подходи.

В това виртуално пространство седемте жанра на изкуството под своята обединена форма, са достъпни за всички в най-безкомпромисното си качество и биха могли да се потребяват отвсякъде и по всяко време - ключова функционалност, която обуславя и мотото на 7Arts.bg - Изкуството през нов поглед.

Поредното доказателство за способността на културния сектор умело да се адаптира към настъпващите промени и да използва "НОВОТО" в полза на "СТАРОТО", 7Arts.bg се появи в ролята на обединяваща трибуна за изкуство през новото време.

Следете всичко интересно и ново в програмата на 7Arts.bg: Website | Facebook | Instagram

Още

Какво можем да гледаме на 24-тия София Филм Фест онлайн?

Какво можем да гледаме на 24-тия София Филм Фест онлайн?

Още

"Последният страстен любовник" се завръща в Театър "София"

"Последният страстен любовник" се завръща в Театър "София"

Още

София Филм Фест се завръща online, на открито и в Дом на киното

София Филм Фест се завръща online, на открито и в Дом на киното

Още

Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево

Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево

Още

Иван Юруков и "Пилето, което казва Ку" в Нов театър - НДК

Иван Юруков и "Пилето, което казва Ку" в Нов театър - НДК

Още

"Последният страстен любовник" се завръща в Театър "София"

"Последният страстен любовник" се завръща в Театър "София"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Концерти на тъмно ще има в "Топлоцентрала"

На 4 и 5 юли са първите две събития от платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно от Dead Man's Hat и Leena

"Ромео и Жулиета" от Шарл Гуно - първа постановка в историята на Варненската опера

Във Варна на 7 юли 2022, 21.00, Премиера в Летния театър, в Балчик на 8 юли, 21.00, в Двореца Балчик

Гледайте най-актуалните заглавия в мюзикъла и съвременния балет до 17 юли

Във фестивала на музикалния театър участват музикално-театрални трупи от България, Сърбия и Северна Македония

Мюзикълът "Оркестър без име" по филмовия сценарий на Станислав Стратиев с премиера в Пловдив на 1 август

Ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран

Фестивалът за иновативно изкуство 180° ще раздвижи културния живот в София

В летните вечери от 23 до 29 юли 180° окупира пет арт локации, за да покаже различни лица на съвременното изкуство