Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

НА ЕДИН КЛИК РАЗСТОЯНИЕ

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

7Arts.bg е единствената платформа в България със сценични продукции в съдържанието си

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

В разгара на пандемията в България - зрители, актьори и арт мениджъри останаха реално без алтернатива за достъп до културно съдържание или възможност за работен процес, близък до обичайния.

Вследствие на тази ситуация обаче креативните, адаптивни и експериментално настроени професионалисти успяха да направят пробив в хибридните жанрове, за които Интернет се превърна в най-оптималната сцена.

Театърът се оказа онази територия, в която потенциалът на подобни идеи изненада, както публиката, така и артистите. Едно от най-консервативните изкуства стана гъвкаво, мултимедийно и дигитално - а стрийминг платформите получиха статут на институционална зала за показ на най-доброто.

Още

Филми, анимация, театър: 7Arts.bg възпитава добрия вкус сред най-малките

"Маша и мечока" и още куп любими приказки на куклен театър у дома

В България най-мащабна заявка за работа в тази посока даде екипът зад 7Arts.bg - първата националната стрийминг платформа, която приюти театър, кино, опера, балет, анимация, куклен театър и фолклор на едно място и за първи път предложи постановки от столични и регионални театри ( в това число специално заснети куклени спектакли за деца) за гледане от вкъщи - до този момент немислим проект, равнозначен на скок в неизвестното и без подкрепление.

Тази почти революционна за страната идея на 7Arts.bg обаче е съвсем адекватна на технологичните процеси в световен план, които не изключват културата от бизнес моделите на XXI век.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Специално обособената категория Театър на www.7arts.bg предизвика силна реакция сред потребителите си, защото още с появата си успя да включи първата по рода си постановка, заснета изцяло за онлайн показ в България.

"Унизените. Беларус", спектакъл на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", Плевен е безспорно най-яркият пример в заглавията от родния театрален живот през последните две години и именно той удари гонга и отключи посоката на развитие за това какво театърът може да бъде по новите правила на играта!

Още

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Да гледаш от екрана на устройството си вкъщи високо ниво сценична продукция, още повече в реализация на един от най-добрите съвременни режисьори у нас - Явор Гърдев стана безпрецедент, а какъв е крайният резултат от този проект, публиката може да разбере само на платформата 7Arts.bg, единственото място, на което продукцията е с достъп за гледане.

Усетили ускорението на вълната, от 7Arts.bg са решени да не отстъпват на високите си цели като доставят театър на адреси до поискване от потребителите, но театър от ново поколение, издържан в кинематографичен дух.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Photo credit: 7Arts.bg)

Партньорските компании, с които 7Arts.bg работи за предоставяне на сценично съдържание за ексклузивен показ в България са от Европа, Русия и САЩ, като от края на миналата година две заглавия обещават гарантиран успех на екипа и бележат завишено любопитство сред публиката - Call me Elizabeth (американска продукция от 2019 г., посветена на живота на Елизабет Тейлър) и Анна Каренина (руския мюзикъл по едноименния шедьовър на Лев Толстой).

Още

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

След тази ударна заявка, остава само да очакваме какво ли предстои за българските потребители, пред които щафетета вече е високо вдигната, благодарение на платформа от капацитета на 7Arts.bg.

Театърът е жив - той има функцията най-правдиво да отразява какво се случва със света и човека.

А човекът най-добре вече разбира универсалния език на Интернет и технологиите. В това няма нищо притеснително, а само очарователно.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Вижте предложенията по темата на 7Arts.bg за подробности!

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

70 000 пинг-понг топки падат на сцената на Народния театър

Френски визуален спектакъл, сходен с почерка на Робърт Уилсън, гостува на 5 и 6 април в София

Бина Харалампиева с "Граф Монте Кристо" - на сцената на Младежки театър "Николай Бинев"

След премиерата, предстоят следващите дати на спектакъла - 12-ти и 20-ти април от 19:00 ч. и 30-ти април от 21:00 ч.

Американската балерина Кира Никълс ще обучава младежи в танцова работилница в София

Работилницата ще е своеобразен конкурс за стипендии за летни програми в САЩ, като част от участниците ще получат възможност да се обучават в Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, Kansas City Ballet и Ballet Chicago през това лято

Честит световен ден на театъра!

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, отправи специален поздрав към колегите си

"Момичето и смъртта" - Градска фантазия от Балет "Арабеск"

Премиерата на новия им спектакъл е на 31 март 2023 г., от 19.00 ч. и 2 април 2023 г., от 17.00 ч. на сцената на Музикалния театър