Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

НА ЕДИН КЛИК РАЗСТОЯНИЕ

Говори Интернет: Да бъде онлайн театър

7Arts.bg е единствената платформа в България със сценични продукции в съдържанието си

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

В разгара на пандемията в България - зрители, актьори и арт мениджъри останаха реално без алтернатива за достъп до културно съдържание или възможност за работен процес, близък до обичайния.

Вследствие на тази ситуация обаче креативните, адаптивни и експериментално настроени професионалисти успяха да направят пробив в хибридните жанрове, за които Интернет се превърна в най-оптималната сцена.

Театърът се оказа онази територия, в която потенциалът на подобни идеи изненада, както публиката, така и артистите. Едно от най-консервативните изкуства стана гъвкаво, мултимедийно и дигитално - а стрийминг платформите получиха статут на институционална зала за показ на най-доброто.

Още

Филми, анимация, театър: 7Arts.bg възпитава добрия вкус сред най-малките

"Маша и мечока" и още куп любими приказки на куклен театър у дома

В България най-мащабна заявка за работа в тази посока даде екипът зад 7Arts.bg - първата националната стрийминг платформа, която приюти театър, кино, опера, балет, анимация, куклен театър и фолклор на едно място и за първи път предложи постановки от столични и регионални театри ( в това число специално заснети куклени спектакли за деца) за гледане от вкъщи - до този момент немислим проект, равнозначен на скок в неизвестното и без подкрепление.

Тази почти революционна за страната идея на 7Arts.bg обаче е съвсем адекватна на технологичните процеси в световен план, които не изключват културата от бизнес моделите на XXI век.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Специално обособената категория Театър на www.7arts.bg предизвика силна реакция сред потребителите си, защото още с появата си успя да включи първата по рода си постановка, заснета изцяло за онлайн показ в България.

"Унизените. Беларус", спектакъл на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", Плевен е безспорно най-яркият пример в заглавията от родния театрален живот през последните две години и именно той удари гонга и отключи посоката на развитие за това какво театърът може да бъде по новите правила на играта!

Още

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Театрални продукции от САЩ и Русия ще се представят ексклузивно в България на платформата 7Arts.bg

Да гледаш от екрана на устройството си вкъщи високо ниво сценична продукция, още повече в реализация на един от най-добрите съвременни режисьори у нас - Явор Гърдев стана безпрецедент, а какъв е крайният резултат от този проект, публиката може да разбере само на платформата 7Arts.bg, единственото място, на което продукцията е с достъп за гледане.

Усетили ускорението на вълната, от 7Arts.bg са решени да не отстъпват на високите си цели като доставят театър на адреси до поискване от потребителите, но театър от ново поколение, издържан в кинематографичен дух.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Моноспектакълът "Наричай ме Елизабет" (Photo credit: 7Arts.bg)

Партньорските компании, с които 7Arts.bg работи за предоставяне на сценично съдържание за ексклузивен показ в България са от Европа, Русия и САЩ, като от края на миналата година две заглавия обещават гарантиран успех на екипа и бележат завишено любопитство сред публиката - Call me Elizabeth (американска продукция от 2019 г., посветена на живота на Елизабет Тейлър) и Анна Каренина (руския мюзикъл по едноименния шедьовър на Лев Толстой).

Още

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство

След тази ударна заявка, остава само да очакваме какво ли предстои за българските потребители, пред които щафетета вече е високо вдигната, благодарение на платформа от капацитета на 7Arts.bg.

Театърът е жив - той има функцията най-правдиво да отразява какво се случва със света и човека.

А човекът най-добре вече разбира универсалния език на Интернет и технологиите. В това няма нищо притеснително, а само очарователно.

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

"Анна Каренина" - мюзикълът от ново поколение (Photo credit: 7Arts.bg)

Вижте предложенията по темата на 7Arts.bg за подробности!

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Виенски вкус в ритъма на валс, полка, кадрил и кан‐кан с "Прилепът"

Под палката на Димитър Косев, Еделина Кънева и Марчо Апостолов гостуват в главните роли в една от най-известните оперети от Йохан Щраус-син на 27 февруари в операта в Бургас

Ясмина Реза, Стоян Радев и "Три версии на живота" с премиера в I AM Studio

Спектакълът е на 28 февруари на сцената на I AM Studio

Танцовата драма "Нестинарка" - 96 години български професионален балет

Обичаният и емблематичен танцов спектакъл се показва в изложба, филм и спектакъл на 29 февруари от балетната трупа на Старозагорската опера

Народният театър посреща над 50 гости от цяла Европа за първото издание на формата "НТ Мини"

От 27 февруари до 2 март в Народен театър "Иван Вазов" ще се проведе първото издание "НТ Мини" - умален формат на шоукейс, който в пет поредни вечери ще покаже селекция от пет емблематични спектакъла от репертоара на театъра

Театър "Българска армия" ни кани на сватба с "Пет жени в еднакви рокли"

Режисьор е Атанас Атаносв , а авторът на пиесата Алън Бол е носител на "Оскар" за сценария на "Американски прелести"

"Behind you" с премиера на 1 март на сцената на Yalta Art Room

Филип Миланов и Елизабет Якимова представят солов танцов пърформанс