Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Будистки монах става супермоделката на Тайланд

ЖИВОТ КАТО РОМАН

Будистки монах става супермоделката на Тайланд

Историята на едно момче, което има смелостта да "дефилира"... себе си

Монахът-супермодел

Супермоделът Мими е на обложките на модни списания като рекламно лице на множество световни брандове. Той /тя/ е един от най-високоплатените модели в Тайланд. Трудно е да повярваме, че преди кариерата си на модния подиум, Мими е бил/а/... монах в будистки манастир.

Историята е една от най-интригуващите на модния подиум, доколкото отношението към транссексуалните е много различно в отделните страни. В Пакистан, например, официално е узаконен "третия пол". Европа, обаче, все още остава консервативна.

Вижте каква смелост е нужна, за да изявиш себе си по най-яркия и демонстративен начин - историята на Мими:

От 11 до 18-годишен е в манастира. На снимката е на 12  

Още

"Ужасният" модел Мелани Гайдос се бори с "расизма" в модата

"Ужасният" модел Мелани Гайдос се бори с "расизма" в модата

Истинското име на Мими е Фаджараната Нобантао. Роден е в бедно семейство, което трудно осигурявало прехраната на децата си. Родителите му решават да го пратят в будистки манастир. Тогава той е на 11. Суровият живот сред монасите не позволява чести срещи с роднините.

Фаджараната израства с порядките на манастира и се чувства изоставен и самотен. Денят минава в дълги медитации и самоанализи. Именно те разкриват на Фаджанарата, че душата му живее в "неправилното" тяло. Вътре в себе си момчето винаги се чувствало като момиче, но да сподели това с монасите, било крайно неуместно.

Сред монасите

Още

Красавица с половин лице проявява потресаваща смелост

Красавица с половин лице проявява потресаваща смелост

Оставайки насаме със себе си, Фаджараната изпробвал върху лицето си "момичешки" гримове - мечтата му била да се види и с рокля!?! Веднъж споделил това с майка си, но тя грубо му отвърнала, че трябва да изтрие от главата си "тези глупости". Неразбирането още повече затворило Фаджараната в тайната му.

Той осъзнал, че няма да намери разбиране нито от родителите си, нито от монасите. Харесвал манастира като духовно място, но в същото време все повече разбирал, че то не съответства на мечтите му.

Сред будистките монаси  

Още

Най-екстремната моделка в света вдигна на крак полицията в Дубай

Най-екстремната моделка в света вдигна на крак полицията в Дубай

Така минават 6 мъчителни години на борба със себе си. В крайна сметка, Фаджараната решава да напусне манастира и заминава за Сингапур. Именно там се прекръства на Мими.

С новото си име желае да отвори и нова страница в живота си.

Мими на 22

Още

22-годишно момиче с церебрална парализа стана звезда в Instagram

22-годишно момиче с церебрална парализа стана звезда в Instagram

Първоначално започва работа в кабаре. Съдбата му се усмихва, когато се среща с модела Юи Феткана, която решава да му помогне, като го вземе под крилото си. Юи е наистина всеотдайна - в продължение на 3 месеца тя се занимава с Мими - учи го на походка и грим, въвежда го в някои от тънкостите на моделството.

Като добър приятел, Юи го подготвя и за това, че малко от модните босове биха се решили да поканят транссексуален за дефилетата си. Но Мими не се отказва. Подготвя портфолиото си и се завръща в Тайланд, с намерението да покори родината си.

Мими на 22 - вече като модел

Историята за будисткия монах, който иска да става модел, се разчува бързо. За Мими започват да пишат по вестниците и списанията.

Множество печатни издания пишат за него и разказват историята му

Още

Как се промениха критериите за женска красота за един век

Как се промениха критериите за женска красота за един век

Интригуващата история достига до ушите на мастити модни спецове, които решават, че могат да яхнат популярността на "монаха" и да печелят от нея.

С две думи, решават да пробват Мими като модел. И резултатът е над всички очаквания - Мими бързо се издига до супермодела на Тайланд.

Супермодел на Тайланд

Безспорна красота, неподвластна на предразсъдъците...

Изплаща всички дългове на родителите си и живее луксозно, защото е най-високоплатеният в бранша. Но не славата и парите, според Мими, са онова, което го прави щастлив, а както той се изразява, "свободата да бъде себе си".

Често рекламира бански костюми и бельо. Бил е лице на "Calvin Klein"

"Послушах сърцето си и сега съм това, което винаги съм бил. В манастира прозрях Кой съм и какво би ме направило щастлив. Няма по-силна религия от Истината!", казва Мими.

От корицата на списание

Фотосесия в списание

Новата цел в живота на младежа, който е най-красивата девойка в Тайланд, е киното. И като се има предвид упорството и целеустремеността, с която следва мечтите си, сигурно ще успее и в това.

Суперпрофесионалист

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"Убежище" - обяснението в любов на Цочо Бояджиев

Фотографската изложба ще бъде открита на 25 септември в галерия КО-ОП в София и ще продължи до 12 октомври

Международен фото салон Пловдив 2021 представя изложба "Избрано"

Тя е експонирана на северния вход на Античния театър ( от страната на АМТИИ "Асен Диамандиев") и може да бъде разгледана от 11 до 29 септември 2021 година

"Литературна София" - ново фотографско изкушение от "Етюд-и-те на София"

Албумът прави литературна разходка през обектива на Иван Шишиев

Там, където фотографията и киното се срещат

КиноФабрика 2021 ще покаже документални филми за едни от най-големите световни фотографи като Алекс Майоли, Антоан д'Агата, Пиер Гонор, Чема Мадос, Цочо Бояджиев, Ян Артюс-Бертран и Робърт Франк

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

Изложбата е от 16 август до 20 август 2021 г.

Mеmento Vivere - моментите, които ни напомнят, че сме живи

Събитието е в Национална Галерия от 5 август до 12 септември 2021 г.