Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Трънливо лято" от четирима артисти, живеещи в Берлин

СЪВРЕМЕННАТА БЕРЛИНСКА СТЕНА

"Трънливо лято" от четирима артисти, живеещи в Берлин

Изложбата може да бъде видяна до 03 септември 2021 в Галерия "Little Bird Place"

Източник: Галерия Little bird place

Изложбата "Трънливо лято" представя четирима художници, базирани в Берлин - Викенти Комитски, Jazoo Jang, Francisco Montoya Cazarez и Ties Ten Bosch. Различни като произход и авторски търсения, те са обединени от свободомислието на съвременната берлинска сцена, превърнала се в пресечна точка на техните кариери и познанства.

Може да бъде видяна до 03.09.2021 в Галерия "Little Bird Place", 1000 София, ул. "11-ти Август" 7

Идеята на изложбата е метафора за един ироничен конфликт, който раздира ежедневието на почти всеки активен човек. Желанието ни да бъдем свободни и щастливи е в постоянно противоречие с всевъзможни фактори, ограничаващи тези наши стремежи. От простичкото ежедневие до екзистенциалното ни усещане за реалност, този конфликт се материализира в мисли, усещания, решения и случки, които варират от трагичното до смехотворното...

Още

"Летен коктейл" в галерия "Сердика"

"Летен коктейл" в галерия "Сердика"

Защото всяка наша мисъл за пътуване, приключенстване и наслада е моментално осъразмерена с времето и средствата, с които разполагаме. Всеки наш импулс за непосредствен израз на емоция и чувства е взискателно претеглян от социалната среда. Всякa наша идея е в дуел с всички идеи, познати на човечеството, а приносът на всяко наше постижение може да угасне, веднъж погледнат от кулата на апокалиптичното ни бъдеще.

Този абсурд се концентрира в нас самите. Той ни тласка в полюсите на смисъла и безсмислието, проявявайки се в най-разнообразни форми. От желанието ни да се напием и да покажем среден пръст на целия свят, до идеалистичния стремеж да пребродим всички непреодолимости на живота. Затова и лятото е трънливо. То е слънчево, но твърде горещо, на морето е страхотно, но трябва да се внимава, човек може да се поотпусне, но само за социално отговорен период от време, изборите минаха, но резултатът е същия, животът е прекрасен, но си отива.

Куратор: Радослав Механджийски

Още

Арт Галерия Ларго представя Александър Димитров и "Песен на саламандър"

Арт Галерия Ларго представя Александър Димитров и "Песен на саламандър"

Викенти Комитски (Берлин, р. София) -  Автор, работещ в разнообразни медии - обекти, инсталации, видео, рисунки - с множество участия и самостоятелни изложби в Европа и САЩ. На изложбата в Little Bird Place той ще представи серия от рисунки, живопис и колажи - някои от тях създадени специално за проекта.

Викенти Комитски (Facebook страница на артиста)

Jazoo Yang (Берлин, р. Южна Корея) Художничка с концептуален изказ, която често работи с природни елементи, както и с намерени обекти и материали. В изложбата ще бъдат показани няколко произведения от серията "Immanence (Stolen Time)", реализирана именно чрез случайно открити материали, както и поредица от рисувани фотографии.

Francisco Montoya Cazarez (Берлин, р. Мексико) Основен фокус на автора са рисунката и живописта. Сред експозицията ще бъдат представени серия от спонтанни и импулсивно изпълнени творби, които успяват да отразят сложна смес от настроения, обединяващи социалния ангажимент и хумора.

Francisco Montoya Cazarez (Facebook страница на артиста)

 Ties Ten Bosch (Берлин / р. Холандия) - Художникът работи с абсолютно разнородни медии, общото в изпълнението на проектите е начина на концептуализиране на темата и материалите, които го интересуват. Последната му серия творби е изпълнена в рамките на международната арт резиденция, базирана в с. Царимир - материалът са свалени от уличното пространство пластове плакати. В изложбата ще видите именно произведение от тази серия.

Ties Ten Bosch (Facebook страница на артиста)

Още

NEW. FUTURE. EDIT в галерия "Аросита"

NEW. FUTURE. EDIT в галерия "Аросита"

Още

Арт Галерия "Ларго" и Васил Стоев -  "Вчера, днес и утре"

Арт Галерия "Ларго" и Васил Стоев - "Вчера, днес и утре"

Още

Арт Галерия Ларго представя български класици

Арт Галерия Ларго представя български класици

Още

Млади автори ще представят изложбата "РазЛичности" в Арт Галерия - НДК

Млади автори ще представят изложбата "РазЛичности" в Арт Галерия - НДК

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"На Север от Варна" от Огнян Георгиев в Галерия "Арт Маркони"

Изложбата е от 23 септември до 12 октомври 2021 г.

Махленска изложба на Марта Събева MIS в Деня на София

Вернисаж на 17 септември 2021 в Галерия "Аросита"

Мумбай се готви за най-големия индийски фестивал, въпреки увеличаващите се болни от Covid

Пазарите и улиците са изпълнени с хора, подготвящи се за 11-дневния фестивал в чест на божеството с глава на слон

СБХ представя Борис Ненов - 100 години от рождението му

Изложбата е от 9 до 30 септември 2021 г. в Галерия "Райко Алексиев"

Парижките художнички Ване и Кристи представят своето кабаре

"Кабарето на Ване и Кристи" ще продължи до 15-ти септември 2021 г. в Централния Дом на Съюза на архитектите в България в София