Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Три невероятно забавни "Концерти за малчугани и великани" с вход Свободен

ПАЛИТРА ОТ ДЕЙНОСТИ В МУЗИКАЛНОТО ИЗКУСТВО

Три невероятно забавни "Концерти за малчугани и великани" с вход Свободен

През почивните дни, сред прохладата на Кино Кабана пред НДК в София на 7, 8 и 14 август от 11.00 часа

Образователните "Концерти за малчугани и великани" стартират на 7 август с представяне на струнните лъкови инструменти заедно със Струнен квартет "Уника", които ви очакват в Кино Кабана пред НДК от 11.00 часа

"Концерти за малчугани и великани" представляват цикъл от артистични музикални събития, които през последните години успяха да се наложат като лятна традиция в София.

Още

"Пепеляшка" оживява в едноименния мюзикъл на 7 август на Sofia Summer Fest

"Пепеляшка" оживява в едноименния мюзикъл на 7 август на Sofia Summer Fest

Същината на проявите се изразява в забавни концерти, в изпълнение на професионални музиканти, съчетани с образователно-познавателни беседи.

Пъстрата програма включва още творчески работилници, образователни игри и атрактивни занимания.

Цялата тази палитра от увлекателни дейности е своеобразна възможност за малки и големи, които да обогатят знанията си, да придобият нови умения, да се докоснат до красотата на музикалното изкуство, да познаят магията на вдъхновението.

И тази година артистичните събития ще се проведат на сцената на Кино Кабана, пред градинката на НДК на 7, 8 , 14 август от 11.00 часа с вход Свободен.

Още

Тоника СВ с първи концерт в София за лятото - на 11 август в Кино Кабана

Тоника СВ с първи концерт в София за лятото - на 11 август в Кино Кабана

Това лято цикълът "Концерти за малчугани и великани" предлага на своите гости три музикално-артистични прояви, които ни отвеждат на вълнуващо пътуване в света на музикалните инструменти. То започва с многообразието на струнните лъкови инструменти, преминава през перкусиите, латино ритмите и горещите танци и приключва с вълшебните нежни арфи.

По време на това пътуване, децата ще могат да се запознаят отблизо с различните инструменти и тяхната специфика, ще имат възможност да ексериментират, да импровизират, да дадат израз на най-силните си усещания.

Тази събота - 7 август, предстои откриване с първия концерт за това лято и представяне на струнните лъкови инструменти, заедно със Струнен квартет "Уника". В неделя - на 8-ми август, програмата продължава с латино ритми заедно с Ире Васкес (Куба) - вокали, пиано и Хесус Ел Кийо (Испания) - перкусии. А следващата неделя - 14-ти август, Яна Дойнова ще ни потопи във вълшебството и красотата на арфата, заедно с гост музикант Белла Драганова - цигулка.

Още

Специален летен концерт на група "Тангра" в Кино Кабана на 25 август

Специален летен концерт на група "Тангра" в Кино Кабана на 25 август

Цикълът "Концерти за малчугани и великани" има една основна цел, а именно - да приобщи децата към музикалното изкуство и да ги вдъхнови да изучават музикален инструмент. Да развие тяхната музикална култура и те да се влюбят в красотата на нотите. "Концертите за малчугани и великани" имат мисията да насърчават от ранна детска възраст творческия усет и развитие и така да допринесат за изграждането на общата култура на децата и усета към музиката от всички жанрове.

През почивните августовски дни, сред прохладата на открито Кино Кабана пред НДК, деца и родители в София са поканени да участват в музикалните предизвикателствата на "Концерти за малчугани и великани".

Всички концерти са подходящи за деца от 1 до 15 г., включват изпълнение на популярна класическа музика, евъргрийни, поп и латино музика, филмова музика, аниматор за децата, рисуване, лекционна част, викторина с музикални подаръци и кратък уъркшоп с възможност децата да се опитат да свирят на музикален инструмент.

Събитието се организира с подкрепатана Столична община - Лятна програма.

Програмата това лято е уникално красива и ще ви потопи в ритъма на латино музиката, нежността на арфата и непреходната красота на струнните лъкови инструменти.

Трите концертни събития ще се проведат на Лятната сцена на Кино Кабана пред НДК от 11.00 часа с вход Свободен.

ПРОГРАМА:

07.08. (събота) 11.00 часа

Представяне на струнните лъкови инструменти
Концерт на Струнен квартет Уника в състав:
Ивелина Стефанова - цигулка
Красимира Паурова - цигулка
Мария Венкова - виола
Тодор Златарев - контрабас

С участието на Тина Коилова за представяне на инструмента виолончело
За деца от 1 до 15 г.

Този концерт е посветен на струнните лъкови инструменти с музикантите от квартет "Уника". Всички музиканти заедно ще разкажат музикалната приказка за красотата на звука от струнните инструменти, тяхната история и звукоизвличане и образност на разбираем детски език.

Представянето включва изпълнение на популярна класическа музика, евъргрийни, поп музика и филмова музика. Аниматор за децата ще ги напътства в рисуването. Ще има забавна лекционна част за струнните лъкови инструменти, викторина с подаръци и кратък уъркшоп, на който децата ще имат възможност да се опитат да засвирят на музикален инструмент по техен избор.

08.08. (неделя) 11.00 часа

Латино ритми от Куба и Испания - музикален уъркшоп за деца
С участието на Ире Васкес (Куба ) - вокали, пиано и Хесус Ел Кийо (Испания) - перкусии
За деца от 1 до 15 г.

Вероятно на мнозина от родителите, особено любителите на латиномузиката, вече познават чаровната певица и пианистка Ире Васкес и перкусиониста Хесус Ел Кийо, които от доста години са сред най-харесваните латино музиканти на родната сцена. Ире Васкес е талантлива кубинска певица, която от 17 години твори и живее в България. Заедно със съпруга си Хесус Ел Кийо от Толедо, Испания и нейната формация от музиканти, създават едни от най-добрите латино вечери в редица елитни клубни сцени из страната.

На 8 август - неделя, в Кино Кабана, Ире и Хесус специално ще се посветят на децата в София. Ще разказват за красотата на латино музиката и спецификата на отделните ударни инструменти, които перкусиониста от Испания Хесус Ел Кийо ще демонстрира пред децата, а те дори да засвирят на тях. Малчуганите ще имат възможност да експериментират с различни перкусионни инструменти, докато кубинската певицата Ире ще акомпанира на пианото, ще пее и ще покаже на децата темпераментните кубински танци. Предстои да се насладим на интересен неделен уъркшоп за малки и големи почитатели на музиката.

14.08. (събота) 11.00 часа

Вълшебната арфа на Яна Дойнова
гост музикант Белла Драганова - цигулка
За деца от 5 до 15 г.

Гостите на този концерт ще имат възможност да се запознаят със звука на арфата, да научат повече за нейното устройство, звукоизвличане, музикален репертоар и исторически връзки на инструмента с другите музикални инструменти.

Концертът ще бъде пълен с вълшебства, емоционална музика и много полезна информация за малки и големи, поднесена атрактивно и с внимание към всяко дете. На сцената, в небесно син цвят, арфистката Яна ще ни разходи през музиката от различните епохи. Чрез демонстрация пред децата ще разкаже за различните видове арфи - педална, келтска и диатонична - и трите арфи ще бъдат представени в концертната сцена на Кино Кабана.

Ще чуем на живо и едно от най-разпространените дуа, включващи арфа и цигулка с участието на очарователната цигуларка Белла Драганова.

Яна Дойнова е активен концертиращ артист-изпълнител и преподавател. Има собствена детска школа по арфа. В нейната методика влагането на любов към музиката и музикалния инструмент е изключително важна част за личностното израстване на децата. По този начин освен развиване на финна моторика, детето се учи на дисциплина и на изразяване на емоциите чрез музика.

Концертът на арфистката Яна Дойнова е заключителен за II цикъл "Концерти за малчугани и великани", реализира се с подкрепата на Столична община - Лятна програма.

Още

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Още

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

Още

Легендата Стивън Ковачевич с концерт в София на 16 септември

Легендата Стивън Ковачевич с концерт в София на 16 септември

Още

Влатко Стефановски и Теодосий Спасов на сцената на Sofia Summer Fest

Влатко Стефановски и Теодосий Спасов на сцената на Sofia Summer Fest

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Легендата Владимир Федосеев дирижира Софийската филхармония на 7 октомври

Легендарният руски диригент Владимир Федосеев - главен диригент на Болшой симфоничен оркестър, ще води Софийската филхармония като в програмата ще звучат творби на Чайковски и Шор

Емблематичният берлински техно клуб "Бергхайн" отново отваря врати

След 18 месеца принудителна ваканция заради пандемията

Ангел Заберски Трио с премиера на нов албум

Премиерата ще бъде на 6 октомври в НДК

Музика от три континента с AKA Трио

Отлаганият дългоочакван концерт на триото, което събира музиканти от Италия, Сенегал и Бразилия ще бъде в Sofia Live Club на 29 септември

Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън се завръща в зала "България"

Изненада за публиката ще бъде неговата партньорка на сцената

OPERA D'AMORE – един спектакъл на бъдещето!

На 19 декември 2021, точно една година след първоначално отложената премиера в зала АРЕНА АРМЕЕЦ ще изгрее в целия си блясък галаспектакъла OPERA D'AMORE