Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

Концертът е на 30 септември 2021 г. от 19 ч. в зала "България"

Саша Гьотцел (Снимка: Софийска филхармония)

На септември 2021 Г. от 19 ч. в зала "България" - "Кавалерът на розата" - Саша Гьотцел.

www.eventim.bg/bg/bileti/sasha-gotcel-predstavya-rihard-shchraus-sofia-bulgaria-hall-564343/event.html

Програма

Рихард Щраус - "Дон Кихот" - симфонична поема оп.35
Рихард Щраус - Сюита "Кавалерът на розата"
Диригент: Саша Гьотцел

Солисти:

Кнут Вебер - вилончело
Милена Златарова - виола

Като художествен ръководител и главен диригент на Филхармоничния оркестър "Борусан" в Истанбул, Саша Гьотцел си сътрудничи със забележителни солисти и в програмите на водещите международни фестивали в Залцбург, "Би-би-си Промс", Истанбулския фстивал. С Оркестър "Борусан" Гьотцел работи със солистите Даниил Трифонов, Юджа Уанг, Рудолф Бухбиндер, Максим Венгеров, Аркадий Володос, Юлиан Рахлин, Дениъл Хоуп, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Анна Нетребко, Рене Флеминг, Брин Терфел, Пьотър Бечала.

Още

Саша Гьотцел остава главен гост-диригент на Софийската филхармония

Саша Гьотцел остава главен гост-диригент на Софийската филхармония

В биографията на Гьотцел са вписани участията му като диригент на Филхармоничния оркестър на Канагава, Симфоничния оркестър на Бретан, Австрийско-корейския филхармоничен оркестър, като гост-диригент на Симфоничсия оркестър NHK, Мюнхенския симфоничен оркестър, Дрезденския филхармоничен оркестър, Националния оркестър на Франция, Израелския филхармоничен оркестър, Лондонския филхармоничен оркестър, симфоничните оркестри на Люксембург, Страсбург, София и Ванкувър, Парижки камерен оркестър.

Активно участва и като оперен диригент на постановки в Мариинския театър, Виенската народна опера, операта в Анже и Нант, в Монпелие, Рен, Националната опера на Нанси, в токийската зала Бунка Кайкан. След спектакъла на "Сватбата на Фигаро" във Виенската държавна опера е поканен за допълнителни спектакли в театъра.

Има издадени компактдискове във фирмите "Дойче грамофон" и "Оникс" със Симфоничния оркестър на Истанбул и с творби от Респиги, Хиндемит и Шмит (2010), с Цигулковия концерт на Хачатурян (2018) и "Музика във времената на машините" (2012) и др.

Саша Гьотцел е главен гост-диригент на Софийската филхармония.

Още

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Роденият в Австрия челист Кнут Вебер започва професионалната си кариера на 23-годишна възраст, когато става член на Берлинската филхармония. Той е съосновател на Камерния оркестър на Малер с подкрепата на Клаудио Абадо. Кнут обикаля цял свят с "12 челисти на Берлинската филхармония "и" Пиано квартет на Берлинската филхармония". Той е предпочитан солист на симфоничните оркестри на Далас, RTV Словения, Президентските симфонични оркестри на Анкара и Истанбул, Kammerorchester Wien-Берлин, младежки оркестри в Германия, Швейцария и Австрия.

През 2015 г. Кнут Вебер е назначен в борда на оркестъра на Берлинскаъа филхармония. Той е съосновател на "Bronislaw-Huberman-Forum" и член на Художествен консултативен съвет на IKSV в Истанбул от 2018 г.

Милена Златарова е водач на виоловата група в Софийска филхармония. Завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Димитър Чиликов. Носител е на първа награда от Националната среща "Стефан Сугарев", гр.Кюстендил и е лауреат на извънредна награда от националния конкурс "Светослав Обретенов", гр. Провадия.

Има записи за Българското национално радио и се изявява като солист на Софийска филхармония и симфоничните оркестри в страната. В периода 2002-2005г. е поканена като първа виола в оркестъра на Fondazione Toscanini в Парма, Италия, под диригентството на световноизвестни имена като Лорин Маазел, Владимир Спиваков, Мстислав Ростропович. Като камерен изпълнител гастролира с успех в различни градове в Япония, изнася концерти в Париж и Тунис.

Още

Моцарт в изпълнение на голямата пианистка Елена Башкирова със Софийска филхармония

Моцарт в изпълнение на голямата пианистка Елена Башкирова със Софийска филхармония

Още

Минчо Минчев и Софийска филхармония откриват "Софийски музикални седмици"

Минчо Минчев и Софийска филхармония откриват "Софийски музикални седмици"

Още

Носителят на Грами Шарл Дютоа ще дирижира Софийска филхармония

Носителят на Грами Шарл Дютоа ще дирижира Софийска филхармония

Още

Двукратната носителка на "Ехо Класик" Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Двукратната носителка на "Ехо Класик" Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изложба в Русе разказва за посещенията на Шостакович у нас

Представени са фотографии, запечатали концертните му изяви във Варна, срещите му с български композитори в София, гостуването му в Българската държавна консерватория

Нюйоркската филхармония откри сезона след 18 месеца прекъсване заради пандемията

Пандемията принуди прочутия симфоничен оркестър, който е една от най-старите музикални институции в САЩ, да отмени сезон 2020-2021 г., което донесе загуби от 21 милиона долара от непродадени билети

"Трио Лобковиц Виена" ще участват в Австрийски музикални седмици в Пловдив

Два изключителни концерта в рамките на юбилейното 25-то издание

Русенската филхармония и маестро Емил Табаков откриват 60-ото издание на "Мартенски музикални дни"

Програмата тази вечер включва изпълнение на Първия виолончелов концерт на Шостакович, чиято 115-годишнина честваме тази година, и Фантастична симфония на Берлиоз

Четирикратният носител на „Грами“ Антонио Санчес ще бъде гост на седмия Plovdiv Jazz Fest

Специалният проект „Четири млади дами пеят джаз“ ще открие фестивала 29 октомври от 20:00 часа в Дома на културата "Борис Христов"

КласикАрт струнен квартет и ансамбъл подготвя вълнуващ сезон с подкрепата на Софийска филхармония

Вижте какви музикални преживявания се ви подготвили Калина Христова, Росен Иванов, Евгения Бааджиева-Димова, Кристиана Михайлова, Михаил Михайлов и Явор Добрев