Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Диригентът Саша Гьотцел представя Щраус в "Кавалерът на розата"

Концертът е на 30 септември 2021 г. от 19 ч. в зала "България"

Саша Гьотцел (Снимка: Софийска филхармония)

На септември 2021 Г. от 19 ч. в зала "България" - "Кавалерът на розата" - Саша Гьотцел.

www.eventim.bg/bg/bileti/sasha-gotcel-predstavya-rihard-shchraus-sofia-bulgaria-hall-564343/event.html

Програма

Рихард Щраус - "Дон Кихот" - симфонична поема оп.35
Рихард Щраус - Сюита "Кавалерът на розата"
Диригент: Саша Гьотцел

Солисти:

Кнут Вебер - вилончело
Милена Златарова - виола

Като художествен ръководител и главен диригент на Филхармоничния оркестър "Борусан" в Истанбул, Саша Гьотцел си сътрудничи със забележителни солисти и в програмите на водещите международни фестивали в Залцбург, "Би-би-си Промс", Истанбулския фстивал. С Оркестър "Борусан" Гьотцел работи със солистите Даниил Трифонов, Юджа Уанг, Рудолф Бухбиндер, Максим Венгеров, Аркадий Володос, Юлиан Рахлин, Дениъл Хоуп, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Анна Нетребко, Рене Флеминг, Брин Терфел, Пьотър Бечала.

Още

Саша Гьотцел остава главен гост-диригент на Софийската филхармония

Саша Гьотцел остава главен гост-диригент на Софийската филхармония

В биографията на Гьотцел са вписани участията му като диригент на Филхармоничния оркестър на Канагава, Симфоничния оркестър на Бретан, Австрийско-корейския филхармоничен оркестър, като гост-диригент на Симфоничсия оркестър NHK, Мюнхенския симфоничен оркестър, Дрезденския филхармоничен оркестър, Националния оркестър на Франция, Израелския филхармоничен оркестър, Лондонския филхармоничен оркестър, симфоничните оркестри на Люксембург, Страсбург, София и Ванкувър, Парижки камерен оркестър.

Активно участва и като оперен диригент на постановки в Мариинския театър, Виенската народна опера, операта в Анже и Нант, в Монпелие, Рен, Националната опера на Нанси, в токийската зала Бунка Кайкан. След спектакъла на "Сватбата на Фигаро" във Виенската държавна опера е поканен за допълнителни спектакли в театъра.

Има издадени компактдискове във фирмите "Дойче грамофон" и "Оникс" със Симфоничния оркестър на Истанбул и с творби от Респиги, Хиндемит и Шмит (2010), с Цигулковия концерт на Хачатурян (2018) и "Музика във времената на машините" (2012) и др.

Саша Гьотцел е главен гост-диригент на Софийската филхармония.

Още

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Роденият в Австрия челист Кнут Вебер започва професионалната си кариера на 23-годишна възраст, когато става член на Берлинската филхармония. Той е съосновател на Камерния оркестър на Малер с подкрепата на Клаудио Абадо. Кнут обикаля цял свят с "12 челисти на Берлинската филхармония "и" Пиано квартет на Берлинската филхармония". Той е предпочитан солист на симфоничните оркестри на Далас, RTV Словения, Президентските симфонични оркестри на Анкара и Истанбул, Kammerorchester Wien-Берлин, младежки оркестри в Германия, Швейцария и Австрия.

През 2015 г. Кнут Вебер е назначен в борда на оркестъра на Берлинскаъа филхармония. Той е съосновател на "Bronislaw-Huberman-Forum" и член на Художествен консултативен съвет на IKSV в Истанбул от 2018 г.

Милена Златарова е водач на виоловата група в Софийска филхармония. Завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Димитър Чиликов. Носител е на първа награда от Националната среща "Стефан Сугарев", гр.Кюстендил и е лауреат на извънредна награда от националния конкурс "Светослав Обретенов", гр. Провадия.

Има записи за Българското национално радио и се изявява като солист на Софийска филхармония и симфоничните оркестри в страната. В периода 2002-2005г. е поканена като първа виола в оркестъра на Fondazione Toscanini в Парма, Италия, под диригентството на световноизвестни имена като Лорин Маазел, Владимир Спиваков, Мстислав Ростропович. Като камерен изпълнител гастролира с успех в различни градове в Япония, изнася концерти в Париж и Тунис.

Още

Моцарт в изпълнение на голямата пианистка Елена Башкирова със Софийска филхармония

Моцарт в изпълнение на голямата пианистка Елена Башкирова със Софийска филхармония

Още

Минчо Минчев и Софийска филхармония откриват "Софийски музикални седмици"

Минчо Минчев и Софийска филхармония откриват "Софийски музикални седмици"

Още

Носителят на Грами Шарл Дютоа ще дирижира Софийска филхармония

Носителят на Грами Шарл Дютоа ще дирижира Софийска филхармония

Още

Двукратната носителка на "Ехо Класик" Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Двукратната носителка на "Ехо Класик" Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Концерт представяне на музикалния квартет Папалоте

Папалоте е съставен от чилийците Херман Флорес и Янис Картър, австралийката от гръцки произход Олимпия Карангес и аржентинеца Хусто Диас

Започва Софийският фестивал на Музикалния театър

Събитието е от 22 юни до 14 юли в Парк Военна академия

Последни новини за историческото шоу на Ингви Малмстийн в Пловдив

За концерта са останали по-малко от 200 билета, побързайте! Виртуозният китарист наложи пълна забрана на алкохола… но само зад кулисите

Рекордните 17 000 свещи озаряват концерта на Боби Вълчев в Античния театър

Джаз музикантът Боби Вълчев поставя нов световен рекорд по брой запалени свещи за концерт

Северни сияния в Пловдив с EIVØR (галерия)

Скандинавската певица омагьоса публиката в Античния театър в Пловдив с магията на северната музика, за която публиката беше подгряна с автентичен български фолклор

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезона на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни в Първо студио на БНР почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, направили записи през изминалите девет месеца в Радиото