Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Лятна промоция за концерта на Пинкас Цукерман в "Европейски музикален фестивал"

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Лятна промоция за концерта на Пинкас Цукерман в "Европейски музикален фестивал"

На 28 октомври 2022 в програмата на форума ще гостува забележителният цигулар и диригент, който принадлежи към най-търсените и многостранни изпълнители на световния концертен подиум

Пинкас Цукерман (Photo Credit Cheryl Mazak)

От 1 юли в рамките само на двадесет дни почитателите на класическата музика имат възможност да се възползват от специална лятна промоция, предложена от "Кантус Фирмус" за едно от ключовите събития в "Европейски музикален фестивал" 2022.

На 28 октомври 2022 в програмата на форума ще гостува забележителният цигулар и диригент Пинкас Цукерман, който принадлежи към най-търсените и многостранни изпълнители на световния концертен подиум в наше време. Неговата музикална кариера обхваща вече над пет десетилетия.

2006 r. Пинкас Цукерман

Още

Цигуларят Пинкас Цукерман, пианистът Джулиан Тревелиян, квартет "Епок" и звездата на фадото Камане на "Европейски музикален фестивал" 2022

Цигуларят Пинкас Цукерман, пианистът Джулиан Тревелиян, квартет "Епок" и звездата на фадото Камане на "Европейски музикален фестивал" 2022

Виртуоз, който предизвиква възхищението на публиката и критиката с безупречно музикално майсторство, изразителен лиризъм и уникална красота на тона. Обширната му дискография от над 100 албума е оценена с многобройни награди, сред които две отличия "Грами" и 21 номинации.

Осем години след последната си изява у нас, Цукерман ще гостува отново в България за 20-тия юбилей на Оркестъра на Класик ФМ радио. Той ще изнесе концерт в зала "България" с моцартова програма от любими шедьоври на виенския майстор: Увертюра към операта "Сватбата на Фигаро", Концерт за цигулка №5 и Симфония №40.

Билетите за това събитие вече са в продажба на сайта Ticketsbg.com. Те са на цени от 40 до 80 лева, но от днес най-запалените фенове имат възможност да се възползват от изключителната оферта на "Кантус Фирмус", за да чуят великия музикант. Всеки ден до 20-ти юли включително, един билет от различните ценови категории в залата ще бъде пуснат на символична стойност от 1 лев. Повече информация за примамливото предложение от "Кантус Фирмус" може да се открие ТУК  и  ТУК 

2014 г. Пинкас Цукерман

Двадесет и второто издание на "Европейски музикален фестивал" се провежда от 19 април до 8 ноември 2022 г. с участието на над 500 артисти от седем страни. Форумът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд "Култура" - Програма "Едногодишен грант" и Столичната община - Календар на културните събития на СО.

За Пинкас Цукерман

Още

"Европейски музикален фестивал" 2022 с комплимент към почитателите на класиката

"Европейски музикален фестивал" 2022 с комплимент към почитателите на класиката

Пинкас Цукерман гостува за първи път в България през 2006 година по покана на Оркестъра на Classic FM радио. Следващите му концерти у нас са в "Европейски музикален фестивал" през 2008 година с ансамбъла Zukerman Chamber Players и през 2014 година, отново с Оркестъра на Classic FM, когато за първи път се представя у нас като солист и диригент.

Цукерман е роден в Тел Авив през 1948 година и първоначално учи в Музикалната академия "Самуел Рубин". През 1962 година, по време на посещение в Израел, талантът му е забелязан от именитите музиканти Исак Щерн и Пабло Казалс. Впоследствие Цукерман се мести в САЩ, където постъпва в Музикалното училище "Джулиард" при Исак Щерн и Иван Галамян.

Дебютира в Ню Йорк през 1963 година. Четири години по-късно спечелва наградата "Левентрит", съвместно с корейския цигулар Кюнг-Уа Чунг.

Дебютните му записи от 1969 г. на концертите на Чайковски (под диригентството на Антал Дорати с Лондонския симфоничен оркестър) и Менделсон (с Ленард Бърнстейн и Нюйоркската филхармония) поставят началото на успешна звукозаписна кариера с издадени над 100 албума и многобройни награди.

2014 г. Пинкас Цукерман с Оркестъра на Класик ФМ.JPG

През 1970 година Цукерман се насочва към дирижирането, изнасяйки концерти с Английския камерен оркестър. През 80-те години той е музикален директор на Камерния оркестър "Saint Paul", а от 1999 до 2015 г. ръководи оркестъра на Националния център за изкуства на Канада (NACO) в Отава.

Още

"Европейски музикален фестивал" 2022 отбелязва четирима изтъкнати български композитори

"Европейски музикален фестивал" 2022 отбелязва четирима изтъкнати български композитори

Освен концертните изяви, Пинкас Цукерман отдава много енергия и на преподавателската работа. Той е председател на специална изпълнителска програма в Музикалното училище на Манхатън повече от 25 години и преподава в известни образователни институции във Великобритания,

Израел, Китай, Канада и др. Негови бивши ученици са Юлиан Рахлин, Гай Браунщайн, Вивиан Хагнер, Джесика Линебах и др.

През есента на 2021 година Пинкас Цукерман се присъединява към Симфоничния оркестър на Далас като артистичен ръководител и главен образователен съветник за следващите два сезона.

Цукерман е носител на престижната награда "Медал за изкуства", връчена му от президента Роналд Рейгън, както и на наградата за артистични постижения "Исак Щерн".

Свири на цигулка Гуарнери дел Джезу "Душкин" от 1742 г.

Още

Почит към Франц Шуберт с камерен концерт на "Европейски музикален фестивал"

Почит към Франц Шуберт с камерен концерт на "Европейски музикален фестивал"

Още

Феноменът Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в "Европейски музикален фестивал"

Феноменът Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в "Европейски музикален фестивал"

Още

Ансамбъл 5/4 Танго гостува на "Европейски музикален фестивал"

Ансамбъл 5/4 Танго гостува на "Европейски музикален фестивал"

Още

"Европейски музикален фестивал" изкушава меломаните с поредица от ярки концертни събития

"Европейски музикален фестивал" изкушава меломаните с поредица от ярки концертни събития

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Програма "Христо Ботев" на БНР ще излъчи утре на живо откриването на сезона на Ла Скала с операта "Дон Карлос"

Прякото излъчване от Милано ще започне в 18.55 ч. българско време. Анна Нетребко ще е в ролята на Елизабет Валоа, a Елина Гаранча излиза като принцеса Еболи

Куба приветства решението на ЮНЕСКО да признае музикалния жанр болеро за обект на световното наследство

Болерото се заражда в Сантяго де Куба, югоизточната част на острова, в края на 19-и век с песента Tristezas на Пепе Санчес, след което се разпространява и в съседно Мексико

Jonathan Roy за първи път в София през май

Канадският изпълнител с концерт в Строежа на 29 май 2024

Соня Йончева: Мотото, което движи мен и моя екип, е: "Културата е бъдещето"

Оперната ни прима представи концерта "Прераждане" за първи път пред българската публика и разкри звездните гости за втория сезон на "Съкровени гласове"

PRESENT PAST – концерт с две произведения, инспирирани от българския фолкор

Гьоте-институт и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ представят концертна премиера на две произведения, посветени на културното и фолклорно многообразие на българската традиционна музика

Звездни солисти в концертната премиера на новия албум "Български оперни гласове"

Александрина Пендачанска, Иван Момиров, Деян Вачков и Кирил Манолов ще участват в оперната гала на 8 декември от 19.00 часа в зала "България"