Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Европейски музикален фестивал" 2022 с комплимент към почитателите на класиката

КЛАСИЧЕСКИ НЮАНСИ

"Европейски музикален фестивал" 2022 с комплимент към почитателите на класиката

100 билета на цена 20 лв. за заключителния концерт от форума

На 7 октомври във фестивалната програма гостува чешкият струнен квартет "Епок" (Източник: Кантус Фирмус)

Тазгодишният "Европейски музикален фестивал", който вече предложи вълнуващи срещи с музиката в пролетните си концерти, ще продължи със серия от атрактивни събития през есента, част от тях посветени на 20-тия юбилей на Оркестъра на Класик ФМ радио. Билетите за есенните прояви са в продажба от днес, 20 юни. 

Още

"Европейски музикален фестивал" 2022 отбелязва четирима изтъкнати български композитори

"Европейски музикален фестивал" 2022 отбелязва четирима изтъкнати български композитори

"Европейски музикален фестивал" 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд "Култура" и Столичната община - Календар на културните събития на СО.

Есенните събития стартират на 1 октомври със Заключителния концерт от Националния конкурс и академия за оркестър на "Кантус Фирмус", реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и в партньорство с Classic FM радио.

В състава на Оркестъра на Класик ФМ радио ще участват всички млади музиканти, достигнали до ІІ-ри тур от конкурса. Солист и ментор на академията е забележителният цигулар Веско Ешкенази, а заедно с него ще се изявят и лауреатите - носители на награди от състезанието.

В състава на Оркестъра на Класик ФМ радио ще участват всички млади музиканти, достигнали до ІІ-ри тур от конкурса. Солист и ментор на академията е забележителният цигулар Веско Ешкенази, а заедно с него ще се изявят и лауреатите - носители на награди от състезанието (Източник: Кантус Фирмус)

На 7 октомври във фестивалната програма гостува чешкият струнен квартет "ЕПОК". Изпълненията на четиримата първокласни музиканти съчетават класическа квартетна литература с аранжименти на джаз, рок и фънк музика. Концертът е по повод Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз и се реализира в партньорство с Чешкия център и Посолството на Чешката република у нас.

Цигуларят Максим Цеков има български произход, но израства и се обучава в Австрия, а през 2019 година той триумфира на престижния конкурс "Клостер Шьонтал" в Германия (Източник: Кантус Фирмус)

На 18 октомври Оркестърът на Класик ФМ радио ще представи на столичната публика двама млади солисти, които вече покоряват световния концертен подиум със своя талант и майсторство. Британският пианист Джулиян Травелиян става известен от конкурса "Геза Анда" в Цюрих през 2021 година, завоювайки призова награда и наградата на публиката.

Цигуларят Максим Цеков има български произход, но израства и се обучава в Австрия, а през 2019 година той триумфира на престижния конкурс "Клостер Шьонтал" в Германия.

Световната звезда на класическата музика Пинкас Цукерман (САЩ) също ще гостува у нас за юбилейния сезон на Оркестъра на Класик ФМ радио (Източник: Кантус Фирмус/ Снимка: Cheryl Mazak)

Световната звезда на класическата музика Пинкас Цукерман (САЩ) също ще гостува у нас за юбилейния сезон на Оркестъра на Класик ФМ радио.

Вече над 50 години Цукерман е сред най-търсените и многостранни артисти в света, музикант с изключителна кариера и огромна дискография от над 100 албума, които са отличени с две награди "Грами" и 21 номинации. На 28 октомври той ще бъде солист и диригент на оркестъра в стилна програма от любими творби на Моцарт - Увертюра "Сватбата на Фигаро", Пети цигулков концерт и Симфония №40.

Британският пианист Джулиян Травелиян (Източник: Кантус Фирмус)

22-рото издание на "Европейски музикален фестивал" завършва на 8 ноември с интегрално изпълнение на клавирните концерти от Йоханес Брамс, отново с Оркестъра на Класик ФМ и солист Людмил Ангелов. По повод началото на летния сезон "Кантус Фирмус" предлага специална промоция за това последно събитие от фестивала.

Още

Цигуларят Пинкас Цукерман, пианистът Джулиан Тревелиян, квартет "Епок" и звездата на фадото Камане на "Европейски музикален фестивал" 2022

Цигуларят Пинкас Цукерман, пианистът Джулиан Тревелиян, квартет "Епок" и звездата на фадото Камане на "Европейски музикален фестивал" 2022

Редовните цени на билетите са от 30 до 60 лв., но само до 30 юни 2022 любителите на класическата музика могат да закупят онлайн 100 билета от категория 50 лв. на промоционална стойност - 20 лева. Интегралното изпълнение на брамсовите концерти е отдавнашна мечта на виртуозния пианист Людмил Ангелов и огромно предизвикателство за целия ансамбъл. На диригентския пулт за концерта ще застане опитния маестро Григор Паликаров.

До края на летния сезон предстоят и други промоционални предложения за събитията от "Европейски музикален фестивал". Повече информация на уебсайта http://cantusfirmusbg.com/.

Още

"Европейски музикален фестивал" 2021 завършва с вълнуващо дигитално събитие

"Европейски музикален фестивал" 2021 завършва с вълнуващо дигитално събитие

22-рото издание на "Европейски музикален фестивал" се провежда от 19 април до 8 ноември 2022 г. В програмата вземат участие над 500 артисти от седем страни. Гости на фестивала т.г. са световноизвестният цигулар Пинкас Цукерман от САЩ, младият британски пианист Джулиан Тревелиян, полското трио "Motion" и много други артисти. С нови проекти се представят и изявените български музиканти Людмил Ангелов, Мила Георгиева, Максим Ешкенази и др.

Във фокуса на фестивалната програма е творчеството на композиторите В. А. Моцарт, Фр. Шуберт, както и на големите български автори Л. Николов, Ал. Райчев, П. Хаджиев и В. Стоянов, чиито годишнини се отбелязват във форума. Няколко събития от програмата са посветени на 20-годишнината на Оркестъра на Класик ФМ радио. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд "Култура" и Столичната община - Календар на културните събития на СО.

Още

Щедра програма на забележителния мандолинен концерт на квинтет "Сезони"

Щедра програма на забележителния мандолинен концерт на квинтет "Сезони"

Още

Софийската филхармония пусна билетите за оперната гала с Роландо Вийазон

Софийската филхармония пусна билетите за оперната гала с Роландо Вийазон

Още

Трима световнопризнати солисти в един концерт на Софийската филхармония

Трима световнопризнати солисти в един концерт на Софийската филхармония

Още

Оперният спектакъл "Тоска" в афиша на Музикалните празници "Златната Диана" в Ямбол

Оперният спектакъл "Тоска" в афиша на Музикалните празници "Златната Диана" в Ямбол

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Моята прекрасна лейди" - новото предизвикателство на Квинтет "Пилекадоне" на "Софийски музикални седмици"

На 28 юни 2022 г. от 19 ч. в Камерна зала "България", в рамките на 53-то издание на МФ "Софийски музикални седмици"

Бразилският пианист Пабло Роси открива Лятната академия на изкуствата в Бургас

Пабло Роси е считан от специализираната критика за едно от най-значимите имена сред новото поколение бразилски пианисти

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

На 30 юни на сцената на зала "България" ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др.

"Опера на върховете" ще се извиси над Белоградчишките скали от 5 до 21 август

Седми пореден фестивал на Софийската опера и балет сред удивителното величие на чутовния природен паметник

Thievery Corporation пристигат с пет гост-вокалиста за концерта си във вторник

На 28 юни в Националния исторически музей с панорамен изглед към Витоша, исторически артефакти и разхладителни напитки, на открито ще се насладим в дългоочакваната музикална вечер

Кралете на винтидж културата са отново тук

Остава седмица до концерта на Postmodern Jukebox - 29 юни, зала 1 на НДК