Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Европейски музикален фестивал" 2021 завършва с вълнуващо дигитално събитие

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

"Европейски музикален фестивал" 2021 завършва с вълнуващо дигитално събитие

На 5 декември от 20:00 ч. във Facebook и на YouTube канала на "Кантус Фирмус" ще бъде излъчена видео премиера на първата ярка концертна проява от форума, която се състоя на 26 май в зала "България" и бе посветена на 100-годишнината на Астор Пиацола

Людмил Ангелов и Веско Пантелеев - Ешкенази (Източник: Кантус Фирмус )

Двадесет и първото издание на "Европейски музикален фестивал" завършва с дигитално събитие, което символично "затваря кръга" на тазгодишната програма.

На 5 декември от 20:00 ч. във Facebook и на YouTube канала на "Кантус Фирмус" ще бъде излъчена видео премиера на първата ярка концертна проява от форума, която се състоя на 26 май в зала "България" и бе посветена на 100-годишнината на Астор Пиацола.

Любимите български музиканти Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов очароваха тогава публиката със своите изключителни интерпретации на танга от Пиацола и песни от Гершуин, а сега видеозаписът на събитието ще може да достигне до още по-широка аудитория.

През м. октомври и ноември вече бяха излъчени записите на прекрасните изяви на Мила Георгиева с "Годишните времена от Вивалди и Пиацола", на Людмил Ангелов с шедьоври от Бетовен, а също концерта на Албена Данаилова, състоял се на 29 юни, заключителния концерт от Конкурса за наградите на "Кантус Фирмус", както и дебюта на младите музиканти Лора Маркова и Ивайло Василев с Оркестъра на Класик ФМ радио. Тези записи са все още достъпни за гледане на YouTube канала на "Кантус Фирмус".

На 2 декември се състоя и последният фестивален концерт на живо, който се превърна в незабравимо преживяване за столичната публика. За първи път в България гостуваха легендарният немски диригент Кристоф Ешенбах и изявеният американски пианист Цимон Барто, които постигнаха майсторски интерпретации в отлично партньорство с оркестъра на Софийската филхармония.

Още

"Европейски музикален фестивал" изкушава меломаните с поредица от ярки концертни събития

"Европейски музикален фестивал" изкушава меломаните с поредица от ярки концертни събития

През епидемичната 2021-ва събитията от "Европейски музикален фестивал" обхванаха почти цялата календарна година, предлагайки богата програма с участието на любими наши артисти и гости от чужбина. Форумът бе реализиран с финансовата подкрепа на Столичната община - Календар на културните събития на СО и Министерството на културата, а партньори в организацията бяха също Софийската филхармония, НМА "Проф. П. Владигеров", НМУ "Л. Пипков", Португалския културен и езиков център "Камойш", Дом на културата "Средец" и др.

Веско Пантелеев - Ешкенази (Източник: Софийска филхармония)

Линкове за излъчването на концерта "Пиацола и Гершуин" ТУК И ТУК

Людмил Ангелов (Източник: Софийска филхармония)

"Европейски музикален фестивал" е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последните две десетилетия. Той се организира от агенция "Кантус Фирмус" с подкрепата на Столичната община и с партньорството на Министерството на Културата на Р. България. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Джошуа Бел, Максим Венгеров, Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл "Кремерата Балтика", "Цукерман чембър плейърс", Камерен оркестър "Концертгебау", Academy of St Martin in the Fields, Симфоничен оркестър на Москва "Руска филхармония" и др.

През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столичната община в област "Музика" за ярки постижения в областта на културата. През април 2019 фестивалът бе отличен за трети път със сертификат за качество от платформата "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" на Европейската фестивална асоциация.

Още

Звездата на фадото Рикардо Рибейро  за пръв път у нас на "Европейски музикален фестивал"

Звездата на фадото Рикардо Рибейро за пръв път у нас на "Европейски музикален фестивал"

Още

"Европейски музикален фестивал" 2021 с целогодишна програма от атрактивни концерти и дигитални събития

"Европейски музикален фестивал" 2021 с целогодишна програма от атрактивни концерти и дигитални събития

Още

Людмил Ангелов свири Шопен в началото на "Европейски музикален фестивал" 2020

Людмил Ангелов свири Шопен в началото на "Европейски музикален фестивал" 2020

Още

Първата дама на Виенската филхармония Албена Данаилова - на "Европейски музикален фестивал" 2021

Първата дама на Виенската филхармония Албена Данаилова - на "Европейски музикален фестивал" 2021

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Нетфликс пуска филм за група "KISS" през 2024 г.

Групата е основана през 1973 г. в Ню Йорк. За 46-годишното си съществуване тя е продала над 100 милиона копия от албумите си

МУЗИКАУТОР писа до над 80 театъра, културни домове и ателиета за задължението да лицензират музиката в постановките си

"България, въпреки устойчивия си през последните години растеж, е на последно място по приходи от авторски възнаграждения на Балканите", заяви изпълнителният директор Иван Димитров

Калуди Калудов отбелязва 45 години на сцената с уникалната продукция "Палячи"

Операта от Руджеро Леонкавало ще е под купола на Академичен цирк "Балкански" на 27 април в София

"Фламенко трибют на Пат Матини" с виртуозния китарист Сантяго Лара и звездата на танца Мерседес Руиз

В рамките на 23-тото издание на "Европейски музикален фестивал" в София

Соня Йончева само с един концерт в София

Вторият концерт ще е през август във Варна

За Цветница "Пчелен мед за смет"

На 9 април на Лятната сцена в Борисовата Градина