Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ангел Георгиев - Ачо си отиде преди 5 години от рак на белите дробове

Ангел Георгиев - Ачо си отиде преди 5 години от рак на белите дробове

Актьорът си отива на 67 - в неделя, малко след полунощ, в страхотна виелица, която забавя линейката

Ангел Георгиев - Ачо и Лилия Маравиля в "Електра или свалянето на маските" на сцената на Театър "София"

Генерал Лука Карлов от сериала "7 часа разлика" почина от рак на белите дробове, който не лекува с години поради сгрешена диагноза.

Седмица преди да си отиде, Ачо продължава да снима за втория сезон на сериала. След смъртта му, ролята във втория сезон поема Илия Раев.

С Веселин Цанев в спектакъла "Милост за кьоравия" на сцената на Сатиричния театър

В началото му поставят диагноза дребноклетъчен рак. Предвидили му смърт до 6-7 месеца. Направил цял курс химиотерапия. После заминал за Германия, където 2 месеца бил на лъчетерапия. Като се върнал, му направили нови изследвания. Оказало се, че Ачо наистина има рак, но друг - плоскоклетъчен, който може да се лекува. Но до този момент 2 години го лекуват от дребноклетъчен карцином. Правилното лечение започва през април 2011 г.

В "Long play" в Сатиричния театър

Има над 100 роли в театъра и още толкова в радиото, телевизията и киното. По-известните от тях са: Сотир в "Одисей пътува за Итака" от К. Илиев, Манчо във "Вражалец" и Кочев в "Новото пристанище" от Ст. Л. Костов, Безотговорният в "Рейс", Тихов в "Мамут", Висящия в "Сако от велур" от Ст. Стратиев, Михал в "Михал Мишкоед" от С. Доброплодни, Мъжът в "Брачен етюд" от Е. Олби, президентът Делбек в "Хотел между тоя и оня свят" от Е. Е. Шмит, Борис в "Конят на Александър Велики" и Йосиф във "Всички луди ме обичат" от Ст. Цанев.

С Филип Трифонов във филма "Не си отивай" (1975)

За съжаление киното не използва пълноценно таланта на Ачо. Оценяват го чуждите продукции, снимани в България. В "Бюро за убийства" е адвокат и съпруг на самата Орнела Мути. Дори имат целувка по бузата с голямата звезда.

Ангел Георгиев - Ачо е роден на 28 декември 1944 г. във Враца. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1968 г. в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Разпределен е в Драматичен театър - Благоевград, после една година играе в Пазарджишкия театър. Цели 30 години от кариерата му минават в Сатирата. От 2002 г. е в трупата на театър "София".

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Най-богатата колекция от лични вещи на Апостола ще бъде представена в Ловеч

Това е камата с канията, сабя, снимка на Васил Левски - оригинал от 1870 г., портативната печатничка, фалшивите турски печати и др. - общо 16 движими културни ценности

"Последното сражение" - победата при Шипка - Шейново през 1878 година

Повод за изложбата е навършването на 146-ата годишнина от битката при Шипка - Шейново, която е едно от възловите сражения в хода на Руско-турската освободителна война

Новогодишна картичка на повече от 110 години пази филателното дружество в Силистра

С тази картичка пощальонът поздравявал клиентите си с настъпващата Нова година

Спестовна касичка "Балканъ": Картички, фотографии и реклами представят коледния дух на Ловеч през 20-и век

"Беснейте, вийте, болести ненаситни, на моржовете не ще разбийте гърдите гранитни" - фотографиите пресъздават традиции, неподправени сцени от социалния, културния живот в Ловеч по време на зимните празници

Кой не познава очарованието на Бъдната вечер? (галерия)

Коледа! Това не са само три празнични дни, през които повече се похапва, по-дълго се поспива, или пък безгрижно се веселим. Не, Коледа е празник на душата, празник на мечтаните желания, на изненадите!

Много от музеите в София ще работят през празничните и почивни дни

Коледните празнични почивни дни може да посветите и на "музейни разходки"