Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

9 септември 1944-а - въстание, революция или преврат?

О ВРЕМЕНА, О НРАВИ

9 септември 1944-а - въстание, революция или преврат?

75 години от знаменателната дата

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Преврат е разбира се! Вижда се , че са добре въоръжени, но да се има предвит, че голямата част от тези на снимките са излезли в Балкана на 08.09.1944 г.

не се заблуждавайте всичко е само за власт и пари

9 септември е преврат, също като преврата на 10 ноември 1989 година. Както се оказаха една голяма лъжа събитията след 9.09.44, така бяха и лъжа Кръглата маса и тъмносиния Костов продавач на България след това. Някога ни учеха как девети септември било народна революция, а после ни заблудиха че след 10 ноември времето било наше! Може и да е било времето наше, но пък парите бяха и си остават тяхни!

Абе, нещо много усмихнати и възторжени хора посрещат и превратаджиите, и окупантите. Що така, бре, пишман историци? Какво ще ви рече по този повод дядо ви Сорос, дето за малко е оттървал пещите на любимия ви Трети райх?

нещо не си в час , първоако не си чел сорос е изготвчл списъците за пещите давал ги е на нацистите и после делили парите и имотите на жертвите .После най интересното е че евреите търсят нацисти престъпници по цял свят а нацисткия сътрудник сатаниста сорос никой не го търси .А за усмихнатите посрещачи на руските блядове не видя ли че е фотомонтаж те са ти писали отдолу на снимките

Stan Stan

9-ти септември е жив и нагледен исторически пример как става освобождаването от един застоял се западен "съюзник" и неговите местни колаборационисти. Затова е този вой и плач.

Окупация от чужда армия и преврат.

Stan Stan

И Татяна Ваксберг така казва, не може да не е вярно ! :D

край на многогодишното, но не вековно, хитлеро-фашистко иго\робство, живи + здрави

Заради което Господ затри се се сере то им Амин!

Се Се Ре То невежий го затри Горбачов с неговата перистройка!

Много си хахав бре, един чиляк да затрие една Империя бе , от къдя на къдя бре главо хахава. То си беше затрито от създаването си, Горби само му подписа смъртният акт бре

най-черната дата в новата българска истрория. Няма какво друго да се каже.

Обсолютен преврат е било. И този референдум не е бил реален. Що народ са изклали, за тяхната идея. Що народ са отишли в Белене, само защото не са искали да се занимават с политика. По затворите невинни хора е имало. Хубаво е, че се махна този кървав комунизъм. Но не ме разбирайге погрешно, това днес е псевдо демокрация. Ние продължаваме да сме под комунизъм, само дето можем да пътуваме из западна европа а не в соц държавите. Все едно и също е.

техният преврат на 10/11 беше вътрешен

"9 септември 1944-а - въстание, революция или преврат?" Ако попитате гениалния гениалния кадър от Плевен, този Архимед на механиката на флуидите - Пикаещия във фонтаните Румен Петков това е една светла дата, достоен повод да се напие до козирката с водка, да преразкаже със собствени думи позицията на руското посолство по повод скандала и да отиде да си вземе рублите от посолството са за добре свършената работа.

Лъжа и пропагандна е тезата, че Българите са приели комунистическата власт след 1944 с отворени обятия и радост. В първите месеци след 9 септември са избити или "безследно изчезнали" близо 30 000 души и в отговор на заливащите страната репресии и при кампанията по отнемане на земята от населението, т.нар. “колективизация” в Балкана излизат стотици хора - понякога цели семейства. Bъзниква и Горянското движение като спонтанна съпротива срещу съветизацията на България и срещу съпровождащия я комунистически терор и започва още през есента на 1944 година, когато Червената армия нахлува в България. В движението се включват най-различни прослойки на българското общество. Според един доклад на Държавна сигурност от 1951 г. сред въстаниците имало стотици ограбени земеделски стопани – предимно селяни, националисти, бивши комунисти, бивши полицаи, бивши офицери от армията, членове на ВМРО... Архивът на ДС разкри: Горяните се оказаха 3 пъти повече от партизаните. Битката им срещу властта с 8 години по-дълга Горяните са били много повече от партизаните у нас преди 9 септември 1944 г. и са действали почти четири пъти по-дълго.Този извод се налага от намерени документи за размера на съпротивата срещу комунизма в България.

Притесняваме ме липсата на една от най-прочутите снимки на лицето Т.Ж., на която то влиза в София с партизаните на отряда 'Чавдар'. Защо така бе другари, нима Банкя е дала повече на България ( спортни зали и магистрали) от Правец( заводи, фабрики и АПК-та (аграрно-промишлени комплекси)?

Допуснхаме простотията да вземе отново превес! Както през 1944 ... Насила хубост не става. Всяко чудо за три дни. Кой каквото прави, на себе си го прави. Прави каквото трябва, да става каквото ще. Роденият да лази, не може да лети. Ако си живял като свиня, свиня ще си останеш - пее в една своя песен Владимир Висоцки. Но защо ние избрахме да сме боклуци, смотаняци, мързеливци, завистници, лъжци и братоубийци, крадци и моженици, предатели и безродници!? ЗАЩО ???? В тези поговорки и въпроси е отговора на нашето дередже!

На това ни научи соца!

глупости, на това ни научи "демокрацията", или както казват американците "всичко е пари"

У наше село партизани станаха най-мързеливите, най-бедните и конекрадците. След 9ти същите станаха милиционери, кметове и т.н. Веднага започнаха да малтретират местното население. Свободно си влизаха по дворовете на хората и си "национализираха" каквото им трябва за лично ползване. По спомени на дядо ми.

Ако не беше влязла Червената Армия бомбардиворките на Англия и САЩ щяха да продължат и Турция щеше да окупира Източна Румелия(Чърчил е настоявал туй) и щяхме да изгубим територии. Сръбската граница на 17 км от София, а Гръцката почти до Фелибето.Но поради ролята ни след 1944.г за разбиването на Райха и благодарение на Съпротивителното ни антифашистко движение(Партизаните). Туй не се е случило товарищ Сталин го е знаел и е действал правилно според ситуацията.

И защо да загубим територии? Румануя и Унгария какво загубиха (освен което СССР си взе от Румъния). Европа си взе поука от несправедливия мир след Първата световна и не посмя да награди победители с нови територии този път. Голяма заслуга има САЩ които и след Първата и след Втората световна война са били твърдо против вземане ан територии и затова не са и подписали несправедливия мирен договор след Първата световна, който изяде главата на най-настоятелния за това - Франция.

Кое не разбра - по-подробно ще ти обясня. На Парижския конгрес Гърция и Сърбия(като победители) предявяват териториални претенции към БГ (загубила войната). Благодарение на Червената армия няма такива зулуми(кой ще ги изгони?). Преди туй Чърчил е казал, че България е само туй над Стара планина(Мизия и Добруджа). Ако не беше влязъл Сталин ся щяхме да сме на половин територия.

Няма загуби на територии защото в източна Европа влязоха руснаците, ако беше Западът щяха да ни разпокъсат. Май забравихте,че точно ТЕ дадоха Чехословакия и Австрия на Хитлер за да може да се бие със СССР.Кога Запада е държал за нас териториално , а и всякак в полза на съюзниците си-НИКОГА.

Когато се решава статута на Б-я , Беларус и Украйна гласуват, за това, че Б-я е от страните победителки, но решителният глас е този на СССР , който гласува: Б-я е победена страна. Какво ни честитиш , това че въпреки дадените 30 000 жертви срещу Х. Германия плащаме репарации на Гърция и Югославия а колко сме платили, на СССР, за окупацията ти кажи.

Ти как я мислиш тая работа да обявиш война на Англия и САЩ и да се измъкнеш?

Мисля си, че едно глупаво политическо решение не е повод, за военно престъпление.

Съветска окупация и нищо друго!

Светът се пpоменя пеpиодично - също Бългаpия 1914-1919 г. война и pеволюции, pазпад на импеpии, САЩ стават супеpсила 1939-1949 г. война, pазпад на колониалната система 1989 - 1999 г. pегионални войни, pазпад на СССP и Югославия, либеpализация следващ pеволюционен етап 2030-2040 г. имигpационно въоръжено нашествие на Евpопа, възможно спасение само от Русия, край на глобалния финансово-олигархичен модел на САЩ. Както обикновено ние сме на "фронтовата линия". Блг за вним.

На фотоса - Манифестация по случай "15 години от победата на народната власт", София 9 септември 1959 г., партизаните още са със автомати. Бойни действия ли е имало или това са реквизити от Народния театър?

Наследниците им и сега са автомати от всякакъв вид. докопаха властта с предателство и братоубийство и не дават другиму!

Просто съветска окупация, какво въстание каква революция, де ги тия с революцията без съветската армия да окупира страната ни.

Червената армия не е искала да с и тръгне. Та чак до 1948 г.

за мене преврата или окупацията са били неизбежни - все пак сме били съюзници на нацистка германия през по-голямата част от войната. Не знам защо този факт и неговото значение се пренебрегват в бг. Ние не сме окупирани от немците, а доброволно си влизаме в съюз, това най-недалновидното политическо решение, до което са довели прекалено глупавите, наивни или откровено непреценени действия на всички правителства преди войната. За щастие бг народ спасява евреите си, така, че поне малко се отмива срамът сътворен от политиците. Естествено, че Русия, държавата изиграла най-голямата роля в разбиването на нацистите ще си търси интереса да увеличава територията и влиянието си. Трябва да си абсолютно кух за да не го направиш ако си в такова положение. Относно събитията около народния съд и гоненията - би било честно да признаем, че русия може да оказва натиск но ние сами си организираме сляпо тези неща и едни други се изяждаме, докато русия ни гледа сеира. Точно като аборигени - безродни безписмени вътят опашка като палета пред новите си господари. И някой би казал добре - но поне да се научим да не правим тези грешки в бъдещето и да разберем, че винаги първо идва дългосрочния интерес на нацията - да ама не продължаваме да правим същите грешки и да лапаме мухите, които някой друг ни пуска от ляво и отдясно. Не знам дали сте забелязали как децата на родителите, които едно време се изказваха все по рускому и все всичко беше съветско, днес са най-гордите европейци, които даже твърдят, че европейските ценности и ангажименти стоят над конституцията ни, както родителите им твърдяха, че интернационала е по-важен от отделната държава.... Това е моето съждение за датата 09 09

Казваш: "Ние не сме окупирани от немците, а доброволно си влизаме в съюз, това най-недалновидното политическо решение, до което са довели прекалено глупавите, наивни или откровено непреценени действия на всички правителства преди войната. " Днес е лесно да се дават присъди. Каква ли щеше да ти е мисълта, ако Германия беше победила СССР ? Доброволното съюзничество е било доброзорно, Италия губи войната с Гърция и вика на помощ Германия. Най-прекият път на Германия към Гърция в по Дунава към Бяло море. Последвал е ултиматум или влизаме , като съюзници в Б-я или като врагове. Ти какво би направил уважаеми?

събитията почват доста преди 41-а, и ако политиците глредаха малко по-далновидно и се базираха на морал, а не само на селски сметки, можеше да вземат по-добри решения. а политиците ги съдя професионално защото техните отговорности като лидери на държават, за каквито доброволно са се кандидатирали и са били избрани са да осигурят просперитета на нацията, която те очевидно не са направили.

ти имаш същите проблеми с дребните сметки - нацистите не са се интересували да звладяват европа, а да си оправят териториалните претенции, да сложат ръка на ресурси и да предизвикат колониално преразпределение. В този смисъл, може би, но едва ли евентуалните ползи от победата за бг биха били неясни териториални разширения, но другият победител Италия щеше да ни окастри значително претенциите в македония и тракия. Най-вероятно щяха да ни хвърлят малко от добруджа и западните покрайнини. Немците не са понасяли нито италианците, нито пък българите и никога не са ги смятали за равностоен съюзник.

Като се има пред вид всеобщата лудост преди, по и след В.С.В. и статистическите данни, за жертвите на Б-я, бих казал, че преди 9 сеп. добре са се справили с изключение на глупавото обявяване на война на САЩ и Великобритания и последвалите бомбардировки. Нашите жертви са основно след 9 сеп. 1944 г. около 60-65 хил. от който 30 хил са на фронта срещу Хитлерова Германия а другите са дело на болшевиките окупирали Б-я.

Питай швейцарците!

Швейцария, цял свят я пази, защото там са им парите а нас няма кой и защо.

не мога да разбера българската чертичка да се правим постоянно на невинните безкористни безгрешни жертви на нечии други планове. достойно е да си осъзнаеш грешките и да си изведеш поуките от тях. тва не те прави по-малко ценен защото безгрешни нации няма.

Aз пък не мога да разбера мазохисти, като тебе, без реална представа, от живота, политиката, дипломацията и много други неща, винаги готови, да се самобичуват да убият и брата си дори само и само да се харесат на чужденците. А те често са най обикновени маскари

комунягите агитирали да влезем във войната на страната на тов. Гитлер. Какво се правите на невинни сега и хвърляте кал по другите? Сталин пръв се хвърли към нац.социалиста, с доставки и обучение на офицерите, а после - ние виновни. Колкото Сталин е направил за мощта на немската армия, ние не бихме могли и при най-добро желание.

Девети септември е военен преврат! Той започва в 2 часа през нощта на 9-ти с превземането на Военното министерство! А министърът на войната Иван Маринов застава на страната на превратаджиите и издава съответните заповеди на Първа пехотна девизия и на Школата за запасни офицери. Докъм 4 сутринта всички основни административни и комуникативни възли минават под контрол на преврата. В по-късните часове са арестувани регентите генералНикола Михов и Кирил княз Преславски. Те са принудени да подпишат няколко указа. Първият указ е Указ 10 като според него, позовавайки се на Търновската Конституция се назначава правителство на ОФ начело с Кимон Георгиев. Богдан Филов не подписва този указ, а до какво води това интересуващите се от истинската ни история знаят много добре.

... и всичко това поръчано и платено от Натан Ротшийлд ;-)

... за невежите - всички смени на режими в света, от 300 години насам, от как Адам Вайшоп написа програмата на ционистите за господаря си Майер Ротшийлд през 1 Май 1776 г, когато е основан ордена "Илюминати", са социален инженеринг на тази гадна еврейска фамилия. * "9-ти Септември 1944 г." както и създаването на целия социалистически блок е проектирано още през 1948 г, когато господата еврей и мега капиталисти Енгелс и Маркс, както и Швейцарските възпитаници на ционистите Ленин, Троцки и нещастника Сталин, биват обучени да ръководят т.е. Комунистическа революция, която по своята технология е 100% същата използвана за осъществяването на Френската Революция. ЧЕТЕТЕ ГЛУПАЦИ, ЧЕТЕТЕ!

грешка при изписването - вместо 1948 г. да се чете 1848 г.

... през Септеври месец 1944 г биват пуснати на свобода всички криминални престъпници, които извършват за 40 дни "прочистване" на България от интелигенцията ни. Нищо ново в това, понеже през 1789 г. Илюминатите вкарват 2000 марсилски, гърцки, италиански и испански убийци и престъпници за да осъществят мега клането наречено "Френска Революция". ЖАЛКО Е ДА СЕ МИСЛИ, ЧЕ СЪБИТИЯТА В БЪЛГАРИЯ някога са били дело на народа, глупости и невежество!

Вчера гледам един патрЕот с омазана фланела "България на три морета" пие домашна на съседната маса. Попитах го знаеш ли кои са тези морета. Започна да псува като цървул - естествено не знаеше ...

Малоумни соросоиди, винаги има преврат ... дори и 10-ти е преврат

Виждам нещо интересно, другарите преди 9-ти са като скелети, почти няма "месо" по тях и другарите 15 години след 9-ти с двойни размери. Друго има ли смисъл да се коментира повече. Нищо чудно, че още милеят някои за това време. Такова ояждане... Как да не им липсва.

В различни източници партизаните и ятаците заедно варират от 13000 до 17000. 1989г. активните борци против фашизма са 220 000.

Всъщност номерата са силно завишени още по онова време. Не с абили повече от 2-3000 човека, другото е пропаганда.

Но за 89 е точно.

За масовият българин е ден на илюзиите, за комунистите (не всичките) е ден на самозабравата (масови убийства над 30 000), все образовани българи, по нареждане на съветските власти (Сталин). За Царство България (Третото Българско Царство) ден на кончина. За българските евреи - комунисти ден на опозоряване (убиват своите спасители). За СССР ден на окупация на "братска" България. Масово не се прави разлика между Русия и СССР. СССР не е Русия, болшевиките убиват държавният глава на Русия (Царя и цялото му семейство, както и взривяват Православните храмове)). Това е диващина, както и да го погледнеш. Цар Симеон оцеля, защото Цар Борис беше народен Цар , обичан от всички, има роля в спасяването на Г. Димитров в Лайпциският процес и в спасяването на българските евреи, както и на още 15 000 средно Европейски евреи по р. Дунава и Ч. море до Палестина. И най-важното не допусна български войник да се бие извън българските земи. По време на неговото управление не участваме в активни бойни действия. Нашите жертви са след 9 сеп. 30 000 срещу Х. Германия и 30 000 вътре в страната, на това историците му казват Болшевизация на България.

Най-после един човек, който не генерализира, а разсъждава с главата си.

Благодаря, Галя!

СССР наследява имперската политика на Русия. При него тя става още по-уродлива. Русия винаги е имала претенции за бългасрските земи. Нека не забравяме всички войни след 1700 год с Турция. Те не са за черните ни очи. И винаги при тях са страдали българите. Избивани от турците и подмамвани в Руската империя да стават крепостни селяни. Нека не забравяме че Русия продиктува разделянето на България в Сан Стефано/ заедно с Англия/. Русия стои зад събитията през 1885 годин, убийстиовот на Стамболов, разделянето на комитите в Македония, подтикване на Румъния да ни нападне в гръб в междусъюзническата и т.н. След което СССР пое щафетата-септемврийско въстание, Света София-атентата, създаване на Македония и т.н. Русия/СССР/ винаги е била враг на България. За обикновения руски човек не говоря. Той никога не е бил фактор. А “разходен материал“, тор за историята. Както всеки един народ.

В много голяма степен си прав, но въпреки всичко, българските опълченци и руските войници на Шипка , 1877-8 г. заедно ни донесоха свободата. Докато СССР обявява война на законно Българско правителство и окупира суверенната българска държава. В това е разликата, Жоре.

За съжаление за историята не се пише със злоба. Задължително безпристрастно, може със сполучливи сравнения, може с незлоблив хумор, но не и със злоба или ирония. Добра, лоша, това си е нашата история и това, че на авторката не й допада си е нейна работа. Най-глупавото е да се изтъкват предимствата на Девети като се изтъкнат недостатъците на Десети и обратното. Но злобата, иронията, личните пристрастия, които някой тук се опитва да ни натрапи, са нелепи. Пиша го и като внук на репресиран и като внук на комунист. И Девети и Десети са просто преврати (успешни). Колкото до жертвите, авторката е измислила своя статистика, която е различна от официалната: 8337 убити, 9155 безследно изчезнали и 22 958 ранени. Да не говорим за бюджета, който изнемогва, за сръбските сирачета и съветските войски, които издържаме и които войски крадат каквото си харесат. За всички тези жертви не получаваме статут на победители и никаква териториална придобивка, като Южна Добруджа е присъединена преди войната, а и воюващата срещу СССР Унгария също няма териториални загуби.

На много от снимките "другарите" са вдигнали ръце във фашистки поздрав.

Въстание не е, защото е нямало въстанали, и революция не е - такава не е имало, въпреки че постфактум много са се писали че били коминтерновски революционери.

9ти септември е празник и такъв ще си остане. Ако това е преврат, то тогава и делото на Левски трябва да го наречем преврат.

Това,че има някои профани във форумите не е болка за умиране.Това обаче,което се опитват някои ''историци'' да преиначават е не само грозно но и опасно. Ако искате да знаете истината/отнася се за младите/потърсете учебниците от времето на социализма.

Ден на поредното поробване на България, чрез антибългарски преврат, на криминални престъпници и родоотстъпници.

На 9 септември се сваля правителството на Константин Муравиев съставено от народняци, демократи и десни земеделци. Още на 5 септември СССР обявява война на България, а Муравиев нарежда на въоръжените ни сили тогава да не оказват никаква съпротива на съветската армия която преминава Дунав и окупира територията на България . На 8-ми срещу девети септември е извършено събитие, което още тогава е определено като военен преврат с участието на Отечественият фронт които завземат властта! Някъде към 6 и половина сутринта Кимон Георгиев прочита по радиото Прокламация към българският народ и обявява състава на новото правителство.

Разрухата на съвременното ни общество, бедността, избягалите българи и единият милион цигани са наследството на този ден, който от шести в Европа ни направи просяц и роби.

Когато се лъже, трябва да се прави грамотно! Ако кажеш "беше минус 300 градуса по Целзий" ще се издъниш. Хайде сега да те видя: Били сме шести в Европа. Напиши петте, които са били преди нас, та да видим кои пренебрегваш. Ще ти напиша десет европейски държави, ти зачеркни пет от тях, които са били по-зле от нас: Германия; Франция; Великобритания; Австрия; Белгия; Нидерландия; Швейцария; Италия; Дания; Швеция.

ГДР, Чехословакия, Полша, Испания, Унгария и т.н.

Историкът твърди, че преди девети септември сме били шести по жизнен стандарт в Европа. Аз му изброих 10 държави, да си избере пет от тях, които са били по-зле от нас, без да стане смешен. Бих могъл да му изброя повече от 30 европейски държави, от които нямаше да може да избере дори една, но няма смисъл. Лъжата му вече е очевидна.

преврат на престъпна, безмозъчна сган!

"Очевидно Банкя и преди е играело огромна роля в историята на България" - евала за иронията и чувството за хумор. Хубав материал, Мариянска ми порасна в очите. Няма друг начин, по който един разумен и уравновесен човек да се отнася и към 9-ти, и към 10-ти... Снимките са върхът, браво за подбора!

Как бих обяснил днешната дата на едно младо момче - "Представи си талибаните да вземат властта сега и да избият всички напредничави, умни и интелигенти хора и да започнат да ни завличат назад към Средновековието"

А може би не знаеш или се преструваш. Преди талибаните да вземат властта Афганистан е най-големият доставчик на опиати в света. Талибаните взимат властта и изкореняват всичкият хашиш в държавата. След Американската инвазия от началото на века, талибаните са свалени от власт и наркотиците са засадени отново. ТА кои са умните, интелигентните и напредничави, си отговори сам!

Да не забравяме! България обявява война на съюзниците на СССР Великобритания и САЩ. И тази война си е активна, те ни бомбардират. Но нямат пехота наблизо, не могат да навлязат в България и да сменят властта, та да прекратят войната. СССР е на границата ни, няма нищо по-нормално от това да помогне на съюзниците си.

Така може да разсъждава робот или проруски идиот но не и българин.

Може да се разсъждава върху предположения. Онова, което съм написал са факти, не са предположения. Кое от написаното можеш да оспориш, че е истина? Започвай с аргументите!

Д о робот, казваш това си е активна война, щом е така, коолко са жертвите дадени, от така посочените страни, САЩ и Британия? Няма такива активността е само , от страна на САЩ и Британия, чрез подли и античовешки бомбардировки.

Англичаните са натворили и куп други мръсотии по време на войната, като хвърлянето на минирани детски играчки, писалки, кутии с бонбони и подобни. Случаите на осакатени българи са множество.

Елементарно скроена прокомунистическа статийка,едностранно възхваляваща диктатурата на тоталитарния период и оплюваща,пак така пресилено и едностранно,днешния строй.Никой не е отричал "всички" герои от миналото,нито пък официално е прието турското робство за "присъствие",така също няма да бъде приет и мита за "рая на земята" при болшевистската диктатура,чиято монета имаше не една,а две страни,като лошата надделяваше.

къде си бил като излязоха учебниците по история с "присъствието?

докъде стигнаха продажниците в България, че чак се опитват да променят историята, колко ниско паднаха тея предатели, че да твърдят, че 9 септ. било преврат ... тцтцтц

9 септември 1944-а - въстание, революция или преврат? - по скоро е съветска окупация.

Действително до приключване на войната в България управлява Съюзническа контролна комисия. Години след 9 септември и действала за осъществяване на т.нар Народен Съд. Англичаните са били най-дейни в исканията за смъртни присъди над дейците на старите партии, бившите управляващи и висши военни. Да не забравяме, че в резултат на водените военни действия. в България са сринати цели градове, включително и София, стотици съюзнически военни загиват със свалените самолети, а примерно майор Томпсън е разстрелян в нарушение на Женевската конвежия.

НЯМА ДРУГ НАРОД, НА ПОРОБИТЕЛИТЕ СИ - БРАТУШКИ ДА ВИКА!

Твоят дядо е бил с най-големия букет.

9-ти Септември - ПАДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ПОД СЪВЕТСКО РОБСТВО!

Както искате го наричайте,но е факт,че след този ден е избит елита на нацията,заграбени са имоти,а властта преминава в ръцете на престъпници.Те от своя страна правят това което могат-45 години репресии,кражби и най-лошото-заличаване на моралните ценности на този народ.Резултата е налице .

Като гледам сегашния елит, си мисля, че тогавашния не е бил нещо различно. И тогава синът на шефа на данъчното в Пловдив е можел безпрепятствено да прегази с коня си някоя старица.

а сега ако кажеш и кои са тея престъпници, на които синовете и дъщерите им и в момента ни ограбват, и които нямат нищо общо с "руснаци"?

много общо имат с руснаци и най-вече с путлеровата мафия!

аве олигофрен къв Путин те гони, тогава сигурно не е бил роден, аман от идиоти

То па един елит дето е избит...

Паметна плоча в Банкя за заседание на ОФ на 8 септември 1944 г., взело решение за завземане на властта

Онова, което най-много липсва на българите е способността да се организират. Народ, извършил чутовните подвизи край Одрин, Тутракан, Дойран и къде ли не, страхлив не може да бъде наречен. Но българите са мачкани жестоко от всяка своя власт! Може би онази между 1944 и 1990 ги е мачкала най-малко. Защото по онова време поне нямаше гладни и всички имаха достъп до истинско здравеопазване и образование.И преди 1944-та и след 1990-та хората умрели поради системно недохранване и липса на медицинска помощ са много повече от жертвите след завземането на властта през 1944-та.

Пълни глупости. Не разбрахте ли, че вече сте бити карти всички ви видяха колко струвате т.е. нищо.

9.9.1944 г. не е просто преврат. Народа е мизерствал и избиван от тоталитарно-монархо-фашистки режим - измирали със стотици хиляди. Затова и хиляди хващат гората и стават партизани. За това, обаче, нищо не се не се пише. Не, това не е просто преврат, а революция, с много по-широка народна подкрепа, отколкото при освобождението ни от турско. Което идва да покаже колко по-зле е било от турско.

Окупация, нито е революция, нито въстание,нито преврат. СССР ни обявява война и ни окупира. Като точно това обявяване попречва на преговорите за примирие с USA и UK. А ние ставаме съюзници на Германия СЛЕД съюза и със СССР !!!! (няма ли сме избор) Един единствен министър предава България, същия получава съветски награди, а не Народен съд. толкоз.

Меко казано нелепо и наивно е да се смята, че някакви преговори биха имали успех. България е участвала непряко във войната срещу СССР. Доброволци, санитарни влакове, предоставяне на летища и пристанища за операции срещу СССР. Българските войски са участвали във военни действия срещу Англия - като например патрулиране и борба с подводници в Средиземно море. А България става комунстическа точно след предателството от българомразеца Чърчил, който на една салфетка е харизал България в лапите на Сталин.

Да ме извиниш, ама историята е леката жена на науките! Точно историците са ме учили, че сме били под фашистко робство. После изведнъж станаха най върлите апостоли на онова време. Ама такива били времената, пазили си били кожите?!!? Ами то и сега са такива времената и сега си пазят кожите! Истинският учен изгаря на кладата заради убежденията си! Вашите убеждения са да подкрепяте не истината, а тезата на онзи, който ви храни!

`Щом само един пистолет е гръмнал и то с него собственика му се е самоубил смятайте какво е било. То днес даже имаме някой път с две самоубийства в един ден.

Календар