Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мост в Англия, известен от "Мечо Пух", се продава на търг

ЛИТЕРАТУРНИ ЛЮБИМЦИ

Мост в Англия, известен от "Мечо Пух", се продава на търг

Авторът на популярната поредица Алън Милн често играел със сина си Кристофър Робин на този мост през 20-те години на миналия век

Писателят Кристофър Робин Милн открива статуя на любимият си Мечо Пух в чест на баща си Алън Милн в лондонския зоопарк през септември 1981 г. (Снимка: Getty Images)

Приключенията на Мечо Пух пленяват въображението на деца и родители близо сто години. Почитателите на историята вече имат възможността да притежават ценна част от историята на Пух, тъй като мост в Южна Англия, свързан с приключенията на мечето, се предлага на търг, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още

Любимият Мечо Пух стана на 93

Любимият Мечо Пух стана на 93

Авторът на популярната поредица от книги за мечето и приятелите му Алън Милн често играел със сина си Кристофър Робин на този мост през 20-те години на миналия век.

Мостчето се превръща и в едно от основните места, където се разгръщат приключенията на Мечо Пух и неговите приятели в поредицата, чиято първа книга излиза през 1926 г.

"Търгът вероятно е най-значимата възможност за хората по света да се включат, да купят моста и да го изложат в музей", каза Джеймс Райналдс от тръжна къща "Самър плейс окшънс", която е продала на търг части с тегло 20 тона от Берлинската стена.

Мостът Пухстикс, представен в книгите на Алън Милн и илюстрациите на Ърнест Шепърд за "Мечо Пух". Той е обичайно място за приключенията на Пух и неговите приятели в поредицата, която стартира през 1926 г. Фновете вече имат шанс да притежават централно парче от историята за обичаното мече (Снимка: АР/БТА)

Още

Оригиналната карта на Голямата гора от "Мечо Пух" беше продадена за рекордна сума

Оригиналната карта на Голямата гора от "Мечо Пух" беше продадена за рекордна сума

Според Райналдс мостът е един от най-легендарните литературни обекти и изрази надежда, че може да се продаде за 250 000 британски лири, доста над първоначалните оценки от 40 000-60 000 британски лири.

Мостът, който бил наречен Позингфорт, е построен около 1907 г. и през 1997 г. официално е преименуван на Пухстикс от сина на покойния писател, чиито играчки животни са в основата на литературната поредица.

През 1999 г. мостът е демонтиран, след като бил повреден от посетители и заменен от по-нова конструкция, финансирана основно от корпорация "Дисни".

А. А. Милн (Снимка: Getty Images)

Демонтираният оригинален мост бил съхранен в горски център Ашдаун в Западен Съсекс, като неотдавна местните власти дали разрешение за възстановяването му. Реконструкцията му вече е готова, като е използвана дървесина от местни дъбове за липсващите елементи.

Райналдс казва, че клиенти от цял свят проявяват интерес към моста, но той се надява съоръжението да си остане в Съсекс.

Още

Джон Р.Р. Толкин: Не всеки, който скита, е изгубен

Джон Р.Р. Толкин: Не всеки, който скита, е изгубен

Още

Неиздавани есета на Толкин за Средната земя излизат догодина

Неиздавани есета на Толкин за Средната земя излизат догодина

Още

Биатрикс Потър си плаща сама първия тираж на "Зайчето Питър"

Биатрикс Потър си плаща сама първия тираж на "Зайчето Питър"

Още

"Държавникът" -  една история за джентълмени от новата книга на  автора на "Мечо Пух"

"Държавникът" - една история за джентълмени от новата книга на автора на "Мечо Пух"

Още

Снежната кралица на Андерсен - Йени Линд

Снежната кралица на Андерсен - Йени Линд

Още

Истинската Алиса продава ръкописа на Луис Карол за 15 400 паунда

Истинската Алиса продава ръкописа на Луис Карол за 15 400 паунда

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Съобщение в бутилка от 85 години бе открито при демонтирането на паметник в Нова Зеландия

Сравнително запазената бележка в бутилката е с дата февруари 1937 г. и съдържа списък с имената на каменоделците, които първоначално са построили паметника

САЩ връщат на Камбоджа 30 откраднати антики

Скулптурите, сред които фигура от десети век, изобразяваща бог Ганеша, с тегло над три тона, са откраднати по време на продължилия дълго период на гражданска война и нестабилност в Камбоджа при управлението на червените кхмери

Приключи проучването на водохранилището на замъка в Русокастро, започват разкопки на укрепен проход с кула-кладенец

Във водохранилището са открити прекрасни рисунки-графити на кораби, елени, змии, птици, змейове и мн. др. изображения – близо 100 на брой; средновековни медни и сребърни монети, части от брони, както и световния художествен паметник без аналог в средновековното изкуство – блюдо с изображение на нападащ леопард

Британски музей се съгласи да върне на Нигерия заграбени бенински бронзови фигури

"Доказателствата са много ясни, че тези предмети са били придобити чрез сила, а и външна консултация подкрепи мнението ни, че е както морално, така и уместно да върнем на Нигерия собствеността й", заявиха от музея и градините "Хорниман" в Лондон

Археолози започват проучвания на антично селище край Левски и на Никополската крепост

"Надяваме се на добри резултати през този сезон и нашите проучвания да помогнат на общините по места да кандидатстват с проекти и да получат финансиране за опазване, реставрация и консервация на недвижимите културни ценности", каза Владимир Найденов, ръководител отдел "Археология" в РИМ в Плевен

Университетите в Оксфорд и Кеймбридж могат да върнат на Бенин откраднати артефакти

Исковете на Нигерия за реституция датират от средата на 20 век и се засилват през последните години