Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Родителите на Жана Фриске снимат филм за покойната си дъщеря

ИЗВЕСТНИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ

Родителите на Жана Фриске снимат филм за покойната си дъщеря

Изчезналите милиони от сметката на певицата скараха роднините

На 15 юни т.г. се навършват 2 години от смъртта на легендарната руска певица Жана Фриске. Родителите й правят филм за нея. Инициатор на проекта е фен на Жана от Германия, който написал сценария и уредил спонсорство от страна на телевизионен канал.

Естествено, веднага възниква въпросът: кой ще играе ролята на Жана в този биографичен филм за нейната трагична съдба? Филмът ще обхваща живота на Жана от раждането до смъртта й, но не предвиждал дори споменаването на съпруга на Жана и баща на сина й Платон - Дмитри Шепелев.

Родителите на Жана и съпругът й така и не намериха общ език, дори и само заради сина на певицата. Вече половин година роднините й не били виждали малкия Платон. Жана Фриске бе в 3-месечна кома, когато през юни 2015 г. руските медии съобщиха за смъртта й.

Умира обкръжена от родителите си, сестра си Наталия и близката си приятелка Олга Орлова. По същото време съпругът й Дмитри Шепелев е бил със сина им в България.

Лекарите откриват заболяването на Жана Фриске през 2014 г., малко след раждането на сина й. Диагнозата е жестока - тумор на мозъка /глиобластом/. За 4 дни, по призив на Първи канал на руската националната телевизия, се събират 60 млн. рубли за лечението на любимката на руската публика. Част от тези пари Жана прехвърля на фонд за лечение на деца. Нея самата лекуват в Ню Йорк, след което е на рехабилитация в Прибалтика и Китай.

Възвръщат зрението й, започва да сваля натрупаните по време на химиотерапията килограми, и всички се надяват, че лошото е преминало.

Неузнаваема след химиотерапията...

Уви, Жана умира едва на 41. Странно, но след смъртта й, е сгазено от кола едно от любимите й кучета, а другото - лабрадор, се разболяло от... рак.

Жана с едното от любимите си кучета

Певицата получава известност като част от дамската група "Блестящите". Соловата й кариера започва през 2003 г. Снимат я и в киното. Ослепителната й усмивка я прави любимка на цяла Русия. Обичат я не само обикновените хора, но и колегите й, въпреки типичните завист и интригантство в музикалните среди.

Лошото идва изневиделица. Само за година ракът я поваля и я завлича на оня свят. Скандалите в семейството обаче продължават и след смъртта й.

Съпругът й Дмитри Шепелев е недолюбван от родителите й, въпреки че той също страда. Прави филм и написва книга за Жана, със заглавието "Жана. Любовта и болестта в живота на Жана Фриске".

Ябълката на раздора между роднините е на първо място малкият Платон, когото съдът присъжда на бащата.

С новородения Платон и... диагнозата рак

Родителите на Жана обаче са потресени, когато тръгват слухове за връзка на Дмитри с близката приятелка на Жана - Олга, което се опровергава, но оставя сянка в отношенията. Освен това научават, че от парите, събрани за Жана от цялата страна, са теглени пари от някоя... Жана Шепелева? - Да, докато боледува, Жана дава право на съпруга си да се разпорежда със средствата, но все пак, къде са парите? - питат роднините й, защото не могат да се справят с дълговете за лечението й. Бащата на Жана - Владимир, дава на съд благотворителната организация "Русфонд", когато оттам отказват да дадат отчет за похарчените средства, събрани за Жана.

В същото време десетки деца, спасени с част от парите на Жана, които тя доброволно прехвърля, пишат писма до близките й, в знак на благодарност за благородния й жест.

През миналата година сестрата на Жана - Наталия за пръв път дава откровено интервю, в което разказва за тайните, които крие мобилният телефон на сестра и за какво е мечтала тя в болничното си легло. Наталия разкрива и една своя лична тайна драма - как разбрала, че е бременна на 13 юни - два дни преди сестра й да умре. Искала да й съобщи радостната вест, но не успяла, а след погребението на Жана изгубила детето...

Майката на Жана - Олга, с малкия Платон

Майката на Жана - Олга, страда за внука си. Тя е горда, че 3-годишният Платон харесвал въздушната акробатика - бил изключително ловък за възрастта си, но като всяка баба иска да бъде по-често с него, което се оказва невъзможно заради отношенията със зетя Дмитри.

Мъката по Жана и Платон, близките й преживяват на фона на нескончаеми съдебни дела. В съда става ясно, че Дмитри не разрешил на близките на Жана да виждат малкия Платон почти година. Когато за пръв път след това ги среща с детето, бил с цяла кохорта от трима охранители и психолог. Срещата траяла едва половин час.

Дмитри твърди пред пресата, обаче, че всеки ден говорел на детето за майка му. Веднъж останал изненадан, когато малкият поръчал в сладкарница любимата торта на майка си - морковена, а той никога не му бил разказвал за това?..

Бременна и щастлива

По време на едно такова телевизионно интервю, става скандал в ефира. Включват бащата на Жана, който се нахвърля на Дмитри. След време обаче променя тона и казва, че е готов да преговарят. Най-непримирима към изчезналите милиони на Жана е майка й.

Адвокатът на семейството оповести публично, че ще търсят отговорност за изчезнали не един и два, а за... 20 милиона! Дмитри наказва роднините на Жана, като не ги допуска до рождения ден на 3-годишния Платон. Сестрата на Жана - Наталия, поздравява малкия през фейсбук, като му пише, че го обича "повече от живота си".

На едно от последните заседания в съда не се явяват нито бащата на Жана, нито съпругът й. Продължават да враждуват чрез адвокатите си, въпреки постоянните уверения през медиите, че са готови за помиряване.

Приятелката на Жана - Олга Орлова, казва през ефира на тв предаване, че се вижда с малкия Платон често и че той расте добре; че е готова да съдейства на двете страни да се сдобрят, в памет на Жана. Противоречивите отношения объркват всички, когато бащата на Жана пак през ефира, се обръща към зетя си Шепелев с думите: "Дима, аз се отнасям към теб като със син, не бъди лош с нас!"

Жана и Дмитри

От своя страна Шепелев прави обръщение към обществеността, че е готов да разкаже истината за отношенията му с бащата на Жана и че се бои за живота на сина си, защото детето е подложено от роднините на жена му на огромен стрес.

Внезапно към цялата тази сага руската преса прибави и още една мистерия - че роднините на Жана се страхували от някакъв непознат мъж, който се появявал винаги, когато те са на гроба й?.. Колко дълго може да продължи този скандал?, питат се всички.

"Слава Богу, че цялата тази история няма да бъде отразена във филма за Жана!", отбелязва музикален продуцент. Филмът трябва да е готов преди 2-годишнината от погребението на певицата, в началото на юни тази година.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Почина директорът на "Киномания" Владимир Трифонов

Той беше основната движеща сила на фестивала и програматор на кино "Одеон"

Сирийският писател Халед Халифа почина на 59-годишна възраст от сърдечен удар

"Оставам, защото това е моята страна. Роден съм тук, живея тук и искам да умра тук!", каза той в интервю през 2019 г.

Мариана Евстатиева-Биолчева: Ценностите са неуправляеми

"Не изпращам послания, а споделям мисли и надежди за филма, който трябва да говори на всички. А посланията се раждат, когато си успял с първото. Иначе изкуството рискува да наподобява урок", категорична е режисьорката

Рада Москова: Детството - градините на рая, откъдето познанието ни отмества

"Възприемам правото на автора, не толкова във финансови измерения, колкото като правото да съществува във времето", казва именитата ни писателка и сценаристка

Отиде си големият интелектуалец Светлозар Игов

"Не многото писатели правят литературата, а достатъчното добри писатели", вярваше литературоведът

Художникът, който рисувал... музика

70 години от смъртта на Люсиен Дюрмер