Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Краси Аврамов: Ариведерчи, Рома, и до скоро!

КУЛТУРНИ МАРШРУТИ

Краси Аврамов: Ариведерчи, Рома, и до скоро!

Българо-италианският празник "Изкуство и приятелство" в Рим срещна големи творци, които си станаха близки в общата кауза, разказва поп звездата

Краси Аврамов в залите на посолството (Снимка: Artemidia)

"Поканата към мен беше лично от Анна Мария Гюзелева, президент на фондацията "Никола Гюзелев". Бях изключително поласкан, защото това е едно престижно културно събитие, в което участват световно известни оперни изпълнители.

Обща снимка на участниците и поздравления от Н. Пр. Тодор Стоянов (Снимка: Artemidia)

Краси Аврамов (Снимка: Artemidia)

Оказа се, че съм единствения поп изпълнител, поканен на тазгодишното биенале заедно с Калуди Калудов, съпругата му, полското сопрано Анна Дитри, мецосопраното Мариана Пенчева, Маестро Серджо Олива, Марян Йованоски (Скопие), който е един от студентите на Маестро Никола Гюзелев, италианската актриса Федерика Басети, Анна Мария Петрова - Гюзелева, италианския склуптор Серафин Сантибаниец и италианския художник Микеланджело Валенти.", разказва Краси Аврамов.

Още

Силвия Медзаноте от "Матия Бадзар" пред Impressio: Пяла съм с Райна Кабаиванска, работим по съвместен проект с Краси Аврамов

Силвия Медзаноте от "Матия Бадзар" пред Impressio: Пяла съм с Райна Кабаиванска, работим по съвместен проект с Краси Аврамов

Осмото издание на българо-италианския празник "Изкуство и приятелство", биенале "Артемидиа" между Италия и България, беше под патронажа на Н.Пр. Тодор Стоянов и българското посолство в Рим, със съдействието на Българския културен институт в Рим, със специалното участие на Жана Яковлева, която е негов директор, Италианското посолство в София, Държавния културен институт към МВнР, Държавната агенция за българите в чужбина, Национален фонд култура към Министерството на културата на България и Меноти Арт Фестивал в Сполето.

Краси Аврамов в залите на посолството (Снимка: Artemidia)

Културното събитие тази година беше посветено на Св.Св. Кирил и Методий - покровители на Европа, България и българската култура, 100 години от смъртта на Иван Вазов, 700 годишния юбилей от смъртта на Данте Алигери, 160-тата годишнина от обединението на Италия, 85-тата годишнина от рождението на Маестро Никола Гюзелев - Рицарят на Операта, на диалога между различните култури и народи, както и на международната награда Никола Гюзелев 2021 г. за оперно изпълнителско и изобразително изкуство.

Красимир Аврамов, Марина Пенчева, Калуди Калудов, Маестро Серджо Олива, Анна Мария Гюзелева, Марян Йованоски, Анна Дитри (Снимка: Artemidia)

Събитието цели да приобщи още повече младите хора към изкуството и културата, които са между най-силно въздействащите средства за укрепване облика на страната ни. Биеналето съдейства за съхраняване и популяризиране на националната памет и народност сред българската общност в Рим, за утвърждаване на положителната представа за България в чужбина.

Разходка в Рим (Снимка: Artemidia)

"Антрето на българското посолство в Рим е като един малък музей. Таванът прилича на огромна ренесансова картина, по стените са вградени скулптури и точно там бяха изложени произведенията на Микеланджело Валенти и Серафин Сантибаниец, а между тях - графиките на  ....Маестро Калуди Калудов!

Н. Пр. Тодор Стоянов, Красимир Аврамов и мениджърът му Мишел Джахова (Снимка: Artemidia)

Но, в момента в който прекрачих прага на официалния салон за приеми, дъхът ми спря от невероятната красота и изтънчения аристократичен стил. Обстановката излъчваше елегантност и изящество. Не случайно българското посолство в Рим има славата на едно от най-красивите в света.

Официалната зала за приеми в българското посолство (Снимка: Artemidia)

Още

Човека Глас чете на глас истинската си история

Човека Глас чете на глас истинската си история

Градината е райско кътче, с гигантски палми, които сякаш докосваха звездите на римското небе. Всичко беше потънало в зеленина, неприсъща за ноември.

През деня имах възможността да взема кратък урок по оперно пеене от нашето мецосопрано и музикален педагог Марияна Пенчева, със ценните съвети за дихателни техники на баритона Марян Йованоски, разкрива Аврамов.

"По време на коктейла получих сърдечни комплименти, както и множество покани за бъдещи участия, някои от които лично от нашия посланик г-н Стоянов и д-р Бенито Корадини, който е президент на интернационалната академия "Ла Спонда", която си сътрудничи с артисти от над 50 страни по целия свят.

Коктейл в посолството след концерта (Снимка: Artemidia)

След официалния коктейл в посолството, организирахме афтър парти с Калуди Калудов и неговата съпруга Анна Дитри, Мариана Пенчева, Марян Йованоски и съпругата му Афродита, Анна Гюзелава, моят мениджър и ПР Мишел Джахова. Около масата не седяха световно известните звезди, седяха приятели. Човешки същества, които се смееха, шегуваха, разказваха без притеснения забавни истории.., връща лентата назад нашата поп звезда.

Краси Аврамов (Снимка: Artemidia)

След няколко часа, всеки един от нас се качи на различен самолет, който го отведе до различна точка по света, но за мен тези невероятно земни и топли хора ще останат завинаги в сърцето ми.

И, както казват италианците: " Ариведерчи Рома и до скоро!", завършва разказа си Краси Аврамов.

Още

Краси Аврамов не разпознал Шер, когато се запознал с нея

Краси Аврамов не разпознал Шер, когато се запознал с нея

Още

Мила Йовович вдъхновила Краси Аврамов да стане мим

Мила Йовович вдъхновила Краси Аврамов да стане мим

Още

Краси Аврамов трогна съседите си с благородна постъпка

Краси Аврамов трогна съседите си с благородна постъпка

Още

Рая Пеева изненада Краси Аврамов с торта за рождения му ден

Рая Пеева изненада Краси Аврамов с торта за рождения му ден

 

 

Коментирай 8

Календар

Препоръчваме ви

Продадоха сребърна монета, изсечена в Бостън през 1652 г., за $350 000

Анонимен купувач от САЩ е новият й собственик

Светофари с лика на Фридрих Енгелс регулират движението в Германия

Градската управа на Вупертал планираше миналата година да отбележи подобаващо стогодишнината от рождението на философа, но беше принудена да отмени честванията заради коронавирусната пандемия

Висулка на 41 500 години - най-старото "бижу" гравирано от човешка ръка

Възрастта на костния предмет, открит в пещерата Стайня в Южна Полша преди повече от 10 години, бе датирана благодарение на ускорителната маспектрометрия

Ръкопис на Айнщайн бе продаден за рекордната сума от 11,6 милиона евро на търг в Париж

Ръкописът съдържа 54 страници и е изготвен през 1913-1914 г. в Цюрих в Швейцария от Айнщайн и от сътрудника и довереник Микеле Бесо

Показват последната тренировка на Боян Петров на Шиша Пангма

Втората изложба от филма "Отново съм тук" може да бъде видяна от 22-и ноември до 6-и декември в градината на "Кристал"

Завършиха проучванията на Цитаделата на крепостта на Кокалянски Урвич

Целта бе да се разкрият останките от единственото достъпно средновековно укрепление на територията на София