Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР ще бъдат връчени тази вечер

ГОДИШНИ НАГРАДИ НА БНР

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР ще бъдат връчени тази вечер

Церемонията ще се излъчва пряко в ефира на програма "Хоризонт" и Радио Шумен след новините в 19.00 часа и ще се стриймва на сайта на Българското национално радио

Церемонията ще се излъчва пряко в ефира на програма "Хоризонт" и Радио Шумен след новините в 19.00 часа и ще се стриймва на сайта на Българското национално радио (Източник: БНР)

Голямата награда "Сирак Скитник 2021" и годишните награди на БНР ще бъдат връчени в Деня на българското радио 25 януари. Церемонията ще се излъчва пряко в ефира на програма "Хоризонт" и Радио Шумен след новините в 19.00 часа и ще се стриймва на сайта на Българското национално радио bnr.bg.

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР ще бъдат връчени тази вечер в Първо студио на БНР (Източник: БНР)

Статуетката за Годишна награда "Сирак Скитник" (Снимка: БНР)

Годишната награда на БНР "Сирак Скитник" е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Наградите са обособени в три категории: Голямата награда "Сирак Скитник", Награда за радиожурналистика и Награда за радиопредаване/радиопроект/ мултимедиен проект/ музикален проект на БНР. Победителите се определят от Обществения съвет на БНР.

Номинираните за 2021 г. са:

Голямата награда "Сирак Скитник" - за значим принос в развитието на Българското национално радио: програма "Хоризонт"; програмата "България днес" на 9 езика на "Радио България"; Галина Траянова - посмъртно

Още

Детският хор на БНР спечели първа награда в Международния конкурс Ян Сибелиус Фест

Детският хор на БНР спечели първа награда в Международния конкурс Ян Сибелиус Фест

Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година: Тоня Димитрова, програма "Хоризонт"; Цветан Цветанов, програма "Христо Ботев"; Божидар Янев и екип за мобилно студио "Вашият квартал е нашата кауза", Радио София; Биляна Славчева, Радио Благоевград; Мая Щърбанова, кореспондент на БНР в Добрич и Румен Сарандев, фоторепортера на Радио Варна; Цветомир Цветанов, Радио Видин; Анна Турлакова, Радио Стара Загора; Екатерина Костова, Радио Пловдив; Венета Николова, Радио България; Лилия Големинова, Радио София.

Статуетката на Васка Емануилова за Наградата "Златен глас", посветена на Надежда Дженева (Снимка: БНР)

Награда за радиопредаване/ радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година: подкастите на програма "Хоризонт"; "История на изкуството за деца" на програма "Христо Ботев"; "Musicology live" на "Радио София"; "Изгрей зора" на Радио Благоевград; "СПРИ, дай път на пешеходец" на БНР - Бургас; "На село" на Радио Варна; "Полет над Родопите" на Радио Кърджали; "Великите европейци" на Радио Пловдив; "История за радиото" на Радио Стара Загора; "Паметникът на 40" на Радио Шумен; "Родина зад граница" на програма "Хоризонт" и Радио България.

Повече за номинациите може да видите ТУК.

Още

51 години Програма "Хоризонт" и Програма "Христо Ботев" на БНР

51 години Програма "Хоризонт" и Програма "Христо Ботев" на БНР

Още

Блясъкът на "Рапсодии" - Радиооркестърът представя една от най-цветните си програми

Блясъкът на "Рапсодии" - Радиооркестърът представя една от най-цветните си програми

Още

Симфоничният оркестър на БНР представя концерт, вдъхновен от слънчева Италия

Симфоничният оркестър на БНР представя концерт, вдъхновен от слънчева Италия

Още

Симфоничният оркестър на БНР с изключителен успех в престижната Лоте Хол в Сеул

Симфоничният оркестър на БНР с изключителен успех в престижната Лоте Хол в Сеул

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Откриха нови останки от Храма на слънцето в Кайро

Сред находките са части от статуя от кварцит на смятания за последен фараон от Осемнадесетата династия на Древен Египет Хоремхеб, управлявал между около 1319 и 1292 г. пр.н.е.

Откриха гробница в центъра на Лимасол в Кипър

Древната гробница датира от късната бронзова епоха (1600-1050 г. пр. Хр.) и в нея досега са открити два човешки скелета и различни артефакти като съдове

Музеят "Кунстхаус" в Цюрих ще изследва произхода на част от експонатите си

Целта е да се установи дали няма артефакти, конфискувани от нацистите

Германският философ Ернст Тугендхат почина на 93-годишна възраст

Тугендхат е смятан за един от най-важните съвременни философи

Играй и спечели двойна покана за церемонията по откриването на София Филм Фест в Зала 1 на НДК

27-ото издание на международния фестивал ще бъде открито на 16 март с филма "Повелителят на горите" на легендарния германски режисьор Фолкер Шльондорф, носител на "Оскар" и "Златна палма"

Венецианското биенале ще почете британския музикант Брайън Ино

Известният британски музикант и визуален артист Брайън Ино, работил с "Тalking Heads", U2 и Дейвид Боуи, ще получи "Златен лъв" за цялостни постижения на тазгодишното издание на форума за изкуство