Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Джанис Джоплин и "Кинкс" ще бъдат почетени с плоча на Музикалната алея на славата в Лондон

ЛЕГЕНДИ НА МУЗИКАТА

Джанис Джоплин и "Кинкс" ще бъдат почетени с плоча на Музикалната алея на славата в Лондон

Между 4 и 9 септември ще бъде отдадена почит към общо 11 артисти. Сред тях са също реге и поп групата Ю Би Форти, покойният диджей Пол "Трабъл" Андерсън, "Шугърхил генг", певците и автори на песни Еди Грант и Били Браг, и други

Снимка: Getty Images

Икони на музиката, сред които покойната рок певица Джанис Джоплин" и група "Кинкс" ще бъдат почетени с плочи на Музикалната алея на славата в Лондон, съобщи сайтът Мюзик нюз, цитиран от БТА. 

Между 4 и 9 септември ще бъде отдадена почит към общо 11 артисти. Сред тях са също реге и поп групата Ю Би Форти, покойният диджей Пол "Трабъл" Андерсън, "Шугърхил генг", певците и автори на песни Еди Грант и Били Браг, и други.

"За нас е специален момент да видим как сестра ни получава признание от Музикалната алея на славата.

Музиката на Джанис намери отклик в едно поколение, жадно за автентичност. Нейното наследство напомня, че уязвимостта може да бъде източник на сила, а гласът й продължава да вдъхновява безброй хора да приемат истинската си същност. В такива моменти е удоволствие да видим, че наследството й се почита по този начин", казаха Лора и Майкъл Джоплин, сестрата и братът на легендарната изпълнителка.

Снимка: Getty Images

Още

Смъртоносна доза хероин и уиски пращат в гроба легендата Джанис Джоплин

Смъртоносна доза хероин и уиски пращат в гроба легендата Джанис Джоплин

"Ще бъде страхотно да се върна в Камдън, където съм израснал, и да бъда почетен с каменна плоча, която ще бъде положена на улицата, където преминаха детските и младежките ми години", сподели на свой ред роденият в Гвиана певец, автор на песни и мултиинструменталист Еди Грант, който тази година отбелязва своята 75-годишнина.

С плочи на Музикалната алея на славата в Лондон преди са почетени икони на музиката от ранга на "Ху", "Меднес", "Соул ту соул", Дейвид Боуи, Ейми Уайнхаус.

Британската музикална версия на прочутата Алея на славата в Холивуд се намира в Камдън - инкубатор на таланти, които впоследствие са се изявявали успешно на световните сцени. 

Идеята за Музикална алея на славата в Лондон по подобие на холивудската е на музикалния промоутър Лий Бенет, който е живял няколко години в Калифорния. Желанието на Бенет е алеята в Камдън да бъде по-специална и не толкова комерсиална, и да се превърне във водеща туристическа атракция.

"Никое друго място в света не може да се похвали с музикалната история на Камдън", каза Бенет, когато атракцията беше открита преди няколко години, споменавайки имената на звезди от ранга на "Колдплей", "Ред хот чили пепърс", "Пинк флойд", "Нирвана", Стиви Уондър и Ейми Уайнхаус, чийто път тръгва именно от този район в Лондон, или са озарявали неговата сцена.

Още

Анди Уорхол за кока-колата, наркотиците, сутрешните ритуали и Кристо

Анди Уорхол за кока-колата, наркотиците, сутрешните ритуали и Кристо

Още

Как легендата Джон Ленън участва в сцена от "Форест Гъмп" 14 години след смъртта си

Как легендата Джон Ленън участва в сцена от "Форест Гъмп" 14 години след смъртта си

Още

Джон Ленън: Дишай!

Джон Ленън: Дишай!

Още

Любовната история на Джон Ленън и Йоко Оно ще бъде увековечена във филм

Любовната история на Джон Ленън и Йоко Оно ще бъде увековечена във филм

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"И мойте песни все ще се четат": Музикаутор поставя началото на третото издание на инициативата "Светилник"

Церемонията по официалното откриване ще се състои днес в зала "МаксиМ" на Българската телеграфна агенция

Уникален скитски скиптър на 2500 години откриха археолозите в Солницата край Провадия

Праисторическият солодобивен и градски център е просъществувал от 5600 до 4350 година пр. Хр. и там се е развивало най-ранното специализирано производство на сол в Европа

Британската полиция арестува втори заподозрян за отсеченото дърво от филма "Робин Худ: Принцът на разбойниците"

Яворът се открояване в пейзажа край Адриановата крепост, която е на около 2000 години

Версайският дворец разкрива тайни за 400-годишния си юбилей

Управата му реши да повдигне още малко завесата и да представи на аудиторията непознати късчета от дългата история на Версайския дворец, започнала по времето на управлението на крал Луи XIII, минала през Френската революция и достигнала до днес

Момчил Карамитев: Баща ми вървеше много бързо напред и непрекъснато търсеше нови неща

Това каза във Варна синът на великия ни актьор, който присъства на прожекцията на своя документален филм "Апостол Карамитев" на фестивала "Златна роза". С нея бе отбелязана 100-годишнината от рождението на Апостол Карамитев

Напълно изследваха светилището на Орфей при момчилградското село Татул

Обект на научната дейност през тази година, както и през предходната, е било липсващото звено от данни за това какво се е случило със светилището след 3-4-и век