Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Павел Балев: В България имам колеги, за които съм готов да направя всичко!

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Павел Балев: В България имам колеги, за които съм готов да направя всичко!

Аплодираният на световните сцени диригент излиза на подиума за концертната премиера на диска "Tutto Verdi" на Кирил Манолов на 24 юни в зала "България"

Маестро Павел Балев (Снимка: Личен архив)

Блестящият баритон Кирил Манолов ще представи дебютния си албум "Tutto Virdi" с концерт с участието на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио на 24 юни, събота, от 19.00 часа в зала "България".

КУПИ БИЛЕТ

На диригентския пулт ще е маестро Павел Балев, а специален гост ще бъде световноизвестното сопрано Красимира Стоянова. Едни от най-емблематичните български оперни творци ще изпълнят най-популярните Вердиеви арии.

След Кирил Манолов днес ви представяме и маестро Павел Балев, ден преди грандиозното събитие, пред предаването "Allegro Vivace" на програма "Хоризонт":

Маестро Павел Балев (Снимка: Личен архив)

Още

Кирил Манолов: Ако си честен към музиката, хората го оценяват

Кирил Манолов: Ако си честен към музиката, хората го оценяват

- Маестро, голямо събитие очаква българската публика в събота: концерт-представяне на първия компактдиск "Tutto Verdi" на нашия баритон Кирил Манолов със Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР и специалното участие на оперната прима Красимира Стоянова. Вие имате основна роля в това събитие - и като идея, и като реализация.
- Изключително се радвам, че стигнахме на този етап и вече виждаме финалната права. Не само защото пътят беше дълъг, а защото този проект е рядкост и за нас, изпълнителите, и за националното радио. Всъщност много отдавна не е представян албум на оперен певец, който е в най-добрите си години, в центъра на своята кариера.

С този албум Кирил Манолов представя цялата си сила и яркост като изпълнител, интерпретатор, оперен певец и въобще като музикант. Много се радвам, че тук, както навсякъде по света, ще представим този албум с концерт.

Когато Йонас Кауфман, Диана Дамрау или Анна Нетребко реализират компактдиск, веднага представят този албум на 20 до 30 концерта в цяла Европа, а понякога в цял свят. Ние ще представим диска само в столицата, но това е много хубава стъпка напред.

Маестро Павел Балев (Снимка: Василка Балевска/Софийска филхармония)

Още

Световната прима Диана Дамрау събра възторжени овации на откриването на новия сезон на  Софийската филхармония

Световната прима Диана Дамрау събра възторжени овации на откриването на новия сезон на Софийската филхармония

- Вашето турне с Диана Дамрау "Крале и кралици на операта" продължи три години. И концертите в София бяха част от него.
- Така правят всички големи артисти. Затова през цялото време настоявах пред Кирил Манолов, че ние трябва да завършим работата по компактдиска с представяне-концерт в зала "България".

- Вашето партньорство с Кирил Манолов е много плодотворно. Сякаш се разбирате от половин дума.
- Слава Богу, че в България имам колеги, партньори и приятели, които изключително високо ценя и за които съм готов да направя всичко! Не са много, но ми стигат.

И Кирил Манолов е един от тези, за които съм готов да направя наистина всичко.

Още

Красимира Стоянова отново покори Виенската държавна опера

Красимира Стоянова отново покори Виенската държавна опера

- Красимира Стоянова е другото голямо име, което очакваме в събота с огромно вълнение. Тя също е артист, с когото от години работите изключително успешно.
- С Красимира Стоянова имаме много дълбока, силна и дълга връзка. По едно щастливо стечение на обстоятелствата датите, които тя имаше за запис в БНР, съвпаднаха с моите дати. Така успяхме да планираме тази звукозаписна продукция и да поканим Красимира Стоянова да участва като специален гост в този концерт.

И сме много благодарни, че тя се отзова на тази покана.

Още

TUTTO VERDI с Кирил Манолов, Павел Балев и Красимира Стоянова

TUTTO VERDI с Кирил Манолов, Павел Балев и Красимира Стоянова

- Как работите с Радиооркестъра при това своеобразно завръщане при него?
- Записите преминаха много добре. С Радиооркестъра се сработихме наистина бързо. Без съмнение мога да кажа, че тези записи са най-добрата продукция, която съм постигал с Радиооркестъра като диригент.

Резултатът ме прави истински щастлив и си заслужава да се чуе и да се показва. Всички сме вдъхновени от голямото певческо изкуство на Кирил Манолов.

Още

Дни преди концерта в зала България, Албена Данаилова с трепет очаква срещата с българската публика

Дни преди концерта в зала България, Албена Данаилова с трепет очаква срещата с българската публика

- С нетърпение очакваме концерта в събота. При това свое идване в България Вие работите и с Варненската опера върху "Хитрата лисичка" на Леош Яначек, която ще има премиера в началото на юли. А следващата седмица отново с Варненската опера и Албена Данаилова имате концерт в София.
- С Албена Данаилова се познаваме много отдавна, още когато аз започвах да работя в Рощок, а тя учеше там. Поддържаме много хубаво, истинско приятелство. Никога няма да забравя как тя водеше Виенската филхармония, когато аз дебютирах в спектаклите на Виенската опера. Това са незабравими спомени за мен. Тя е гостувала и на оркестъра ми в Баден-Баден.

С Филхармонията на Баден-Баден (Снимка: Личен архив)

И сега се роди идеята да направим заедно нещо тук, в България. Идеята за концерта на Панчо Владигеров беше на Албена. Тя го изпълни във Варна на 8 април превъзходно, просто великолепно. И е много хубаво, че ще имаме повторение на тази програма.

Посветихме този концерт на 100-годишнината от рождението на Добрин Петков. Ще изпълним "Ламенто" от Марин Големинов, написано в памет на големия български диригент, а ще завършим с Нулевата симфония на Брукнер. Надявам се софийската публика да чуе тази програма, която в последните години не е звучала в столицата.

Купи билет

- Вече може да обобщите впечатленията си и от работата Ви във Варна.
- От две години поех ангажимента да съм постоянен гост-диригент там. Моята задача е да се постарая да развивам оркестъра в определени посоки. Затова и тръгнахме толкова смело напред с операта "Хитрата лисичка" на Яначек заедно с постоянния гост-режисьор на Варненска опера Вера Немирова. Тя е един от най-талантливите български режисьори с най-големия успех, който е имал български режисьор в чужбина. Работим много хубаво и в чудесно разбирателство. Мисля, че целият проект е голямо вдъхновение за всички артисти във Варненската опера.

Много интересно заглавие и прекрасна музика! Усетих как в репетиционния процес нашите солисти все повече и повече заобичаха тази музика и ни повярваха, че си заслужава да направим този проект. С тази българска премиера на цялостната версия на "Хитрата лисичка" ще направим една крачка напред в развитието на българските оперни театри. Очаквайте изненади!

Интервю на Татяна Иванова за предаването "Allegro Vivace" на програма "Хоризонт"

Още

Павел Балев дирижира концерт с произведения на Владигеров, Големинов и Брукнер в зала „България“

Павел Балев дирижира концерт с произведения на Владигеров, Големинов и Брукнер в зала „България“

Още

Маестро Павел Балев: Не съм срещал досега публика, която да може да бъде излъгана и Слава Богу, че е така!

Маестро Павел Балев: Не съм срещал досега публика, която да може да бъде излъгана и Слава Богу, че е така!

Още

Оперната прима Красимира Стоянова: Да имаш нужда от красотата

Оперната прима Красимира Стоянова: Да имаш нужда от красотата

Още

"Най-добрият Фалстаф на нашето време" - баритонът Кирил Манолов: Нашата работа трябва да е страст

"Най-добрият Фалстаф на нашето време" - баритонът Кирил Манолов

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Мариана Евстатиева-Биолчева: Ценностите са неуправляеми

"Не изпращам послания, а споделям мисли и надежди за филма, който трябва да говори на всички. А посланията се раждат, когато си успял с първото. Иначе изкуството рискува да наподобява урок", категорична е режисьорката

Рада Москова: Детството - градините на рая, откъдето познанието ни отмества

"Възприемам правото на автора, не толкова във финансови измерения, колкото като правото да съществува във времето", казва именитата ни писателка и сценаристка

Александър Кадиев: Човек трябва да се бори за нещата, които наистина са до него

Режисьорът Златомир Молдовански, актьорите Александър Кадиев и Мартина Тодорова пред БТА за формите на любовта и любовта като основна част в премиения спектакъл "Момчетата и градът"

"Ваклуш" с премиерна прожекция в Рим

Почитателите на киното в италианската столица очаровани от 100 минутната си среща с българския духовен учител

Камий Тома: Oбичам музиканти, които горят на сцената и почти умират за всяка нота

Френската виолончелистка Камий Тома подхожда с почти религиозна отдаденост към концертите си, ето какво сподели тя пред Impressio

Акад. Пламен Карталов: Българското оперно дело е съизмеримо с европейските върхове

Директорът на Софийската опера отбелязва днес 75-ата си годишнина