Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Сър Елтън Джон чукна 70, в брак с мъж и синове на 4 и 7

ЗНАМЕНИТОСТИ

Сър Елтън Джон чукна 70, в брак с мъж и синове на 4 и 7

Защо реши да лиши децата си от голямото наследство

Човек и добре да живее, остарява, и ето че и сър Елтън Джон, колкото и да не му се иска, на 25 март 2017 г. чукна 70. Тази година празнува и 50-годишен юбилей на съвместната им работа с продуцента Бърни Топин. Истинското име на невероятния изпълнител, пианист и композитор Елтън Джон, е Реджиналд Кенет Дуайт, но вероятно много хора не искат и да знаят това, защото любимецът им е знаменитост с артистичния си псевдоним. Елтън Джон е оставил зад гърба си половин век творчество, което е записано в Златния фонд на световната музика. Има издадени над 480 милиона албума и над 250 сингъла по цял свят. Той отдавна е марка, към която през 1997 г. английската кралица добави и титлата "сър".

Дали малкият Реджиналд, роден в едно от лондоските предградия, някога е сънувал звездната си съдба?- Вероятно да, защото още от дете демонстрирал амбициите си да порасне известен. И това се случва още през 70-те години на миналия век. Пробва се в няколко стила - рок, поп, глем рок. Гласът му е тенор, владее до съвършенство вокала, но също и пианото, изобщо всички клавишни инструменти. Създава хитовете "Your Song", "Rocket Man", "Daniel", "Sorry Seems To Be The Hardest Word".

В същото време композира. За песента в суперпродукцията на "Уолт Дисни" - "Цар Лъв" е награден с "Оскар". Елтън Джон е буквално машина за хитове. Кавърверсията на песента, написана в памет на Мерилин Монро, която певецът изпя след трагичната гибел на принцеса Даяна в нейна памет - "Candle in the Wind", разплака целия свят.

Нямаше как да не получи "Грами", макар самият Елтън Джон да казва с известно притеснение от наградата, че песента му е била "стон, изтръгнат от сърцето", а не някаква композиция за конкурс.

Интересен е личният живот на певеца-композитор. Малцина знаят, че той е бил женен за германка, защото Елтън Джон, гордостта на консервативните британци, имаше дързостта през 1988 г. да съобщи публично, че е хомосексуалист.

Нещо повече, през 2005 г. той сключи брак с дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш и двамата дори станаха родители на две деца от сурогатна майка. Закари /7 г./ и Илайджа /4 г./ са чудесни хлапета, които тепърва ще се образоват, затова техният "одъртяващ" родител отсега се безпокои накъде ще потеглят в живота.

Богатството на Елтън Джон би стигнало за отглеждането на стотици деца, защото се оценява на близо 300 милиона паунда. И затова светът буквално се смая, когато любящият баща публично съобщи преди година, че лишава синовете си от наследство. Е, не напълно, те щели да наследят една малка част от него. Мотивите? - Така щял да ги научи да ценят парите и да се изградят като личности сами, без да се надяват да получат нещо наготово. Тази възпитателна мярка бе гарнирана с още едно съобщение във вестник "Мирър" - че голяма част от парите на Елтън Джон, ще отидат след смъртта му в ръцете на благотворителни организации. "А какво ще стане с колекцията ви от коли - последни модели "Бентли" и "Астън Мартин"?", го пита един журналист. "Не знам, но синовете ми ще получат коли втора употреба, докато сами не изкарат парите за скъпи коли като баща си!..", отговаря той.

Брачната двойка с двете си деца

Както се казва, на големите всичко е позволено, дори да са леко маниерни, или "особени". А и, докато е жив и здрав големият Елтън Джон, сигурно ще му дойдат още много идеи как да направи от синовете си големи хора, като него самия.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

100 годишната от смъртта на Сара Бернар ще бъде отбелязана с изключителна изложба и бал в "Пти Пале"

С над 400 творби експозицията проследява живота и театралната кариера на "Божествената Сара", която освен актриса е била и художник

Министърът на културата: Силните думи на Ботев звучат истински, защото са подкрепени с дела

Министерството на културата възстановява награда на името на видния български поет и революционер

Испания и Франция отбелязват 50 години от смъртта на Пикасо с грандиозни събития

Двете страни съвместно организират по целия свят повече от 40 събития, посветени на живота и дейността на един от най-големите съвременни творци

Какво четохте и кое привлече вниманието ви в Impressio през изминалата година?

Нашият различен поглед към 2022 г. е воден главно не толкова от новините, които ни засипват всеки ден, а е направен чрез вашия поглед и това, което вие избрахте

Великите превъплъщения на Джейн Фонда

Легендарната актриса днес става на 85

"Най-голямата грижа на Радой Ралин винаги е била към неосъществените хора в обществото"

Това каза синът на писателя - Кин Стоянов, по време на спектакъла "Радой Ралин - една красива грешка", който бе представен в регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала"