Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

MELBA International Symposium – сърцето на дизайн фестивала

СТУДИО КОМПЛЕКТ ПРЕДСТАВЯ:

MELBA International Symposium – сърцето на дизайн фестивала

Избраните лектори тази година са актуални имена в света на продуктовия, дигиталния и графичен дизайн, илюстрацията, медиите, модата и визуалната комуникация

MELBA SOFIA DESIGN FESTIVAL 2020 идва с дриймтийм от интересни, популярни и знакови фигури от световната дизайн сцена. Еднодневният международен симпозиум MELBA International Symposium 2020, сърцето на фестивала, ще се проведе на 7 ноември и билети за него вече се продават в мрежата на еpay.go.

Избраните от Студио Комплект лектори тази година са актуални имена в света на продуктовия, дигиталния и графичен дизайн, илюстрацията, медиите, модата и визуалната комуникация.

Макс Зидентопф

Още

Студио Комплект представя: MELBA Sofia Design Festival 2020

Студио Комплект представя: MELBA Sofia Design Festival 2020

Знаменит агент-провокатор, който умело жонглира с видео, фотография, скулптурата и арт дирекция. Макс е съосновател на легендарното списание ORDINARY, един от режисьорите на RiffRaff Films и най-младият, едва 25 годишен, съдружник в историята на легендарната рекламна агенция Kesselskramer, която напуска по-рано тази година, за да работи по самостоятелните си проекти.

Неговият артистичен подход често възмущава част от публиката, но почти винаги ѝ причинява и сериозна порция смях. Един от последните проекти на Макс е How To Survive A Deadly Global Virus, оригинална и иронична серия с фотографии на тема актуалната пандемия, в която вместо с маски, моделите закриват лицата си със зеленчуци, обувки, бельо и пластмасови бутилки.

Вероника Фуерте

Основател и творчески директор на HEY Studio - студиото за графичен дизайн в Барселона с клиенти от ранга на Apple, Nokia, Microsoft, Monocle, Wall Street Journal и други. Стилът на Hey e мелба от ярки цветове, смели експерименти, интересни перспективи и задължително - нови предизвикателства.

Самата Вероника има магистърска степен по дизайн на шрифтове от EINA, работи за няколко дизайнерски студия в Испания, печелейки по пътя и наградата ADC Young Guns 7 и представена в престижни медии като ItsNiceThat, DesignBoom и AIGA.

Вероника основава студиото преди 13 години с екип от талантливи дизайнери, които споделят страстта ѝ към илюстрациите, шрифтовете и различните медии - дигитални или ръчни, винаги актуални и на място. По собствените им думи: "Ние обичаме геометрията, цвета и директната типография. Това е нашата същност. Грижим се за всяка стъпка от процеса и винаги работим в индивидуални отношения с клиента."

Крис Хотън

Още

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

Ирландски илюстратор, автор на книги и социален предприемач. Той е включен в класацията на списание Time DESIGN 100 за своята работа и принос за етичната модна компания People Tree. Дебютната му книга A Bit Lost за малък бухал става истински бестселър с превод на 27 езика и милиони читатели, които стават страстни почитатели на неговите герои. Стилът му е разпознаваем и харесван еднакво от деца и родители.

През 2011 заедно с Акшей Стапите Крис основава компанията Node в Непал. Мотивът на организацията с нестопанска цел е да подпомага икономически необлагодетелствани хора, за да могат да работят по модела справедлива търговия (fair trade), като предоставя изображения, създадени от известни талантливи дизайнери и илюстратори, които те да претворят в ръчно изработени артикули.

Луси Колдова

Изкусен продуктов дизайнер на осветителни тела и майстор на мебели-обекти на желание от Чехия. Луси е носител на най-престижното дизайнерско отличие за 2020 Red Dot Design Award за серията от градски мебели Manta и Grand Designer of the Year 2019 - най-високото отличие в Чехия. За Луси светлината е равнозначна на страст. Нейните проекти са деликатни, чувствени и красиви обекти от стъкло и дърво, в които преплита занаятчийството от миналото с модерните технологии на бъдещето.

Паула Дзукоти

Дизайнер, етнограф, визуален артист и футуролог, Паула е и преподавател по културни тенденции и традиция в университета Austral в Аржентина. Тя е водещ експерт в сферата на глобалното консуматорство и уважаван авторитет за изследване на потребителското поведение и взаимодействието ни със стоки в миналото, настоящето и бъдещето. През последните 15 години Паула пътува по света и изследва ежедневните навици на хората и изкарва на преден план информация важна за продукти, марки и услуги на компании като Google Creative Lab, Nike, IKEA, LVMH, Starbucks, McKinsey и LG. Тя е автор на книгата "Всичко, което докосваме: 24-часовият инвентар на нашия живот", в която разказва историята на предмети, които създават портрет на ежедневието на обикновения човек по света.

Всички пет забележителни лектора с готовност се включват в еднодневния международен симпозиум на MELBA в съботната сутрин на 7 ноември.

Melba Sofia Design Festival 2020 е част от Инициативите за дизайн МЕЛБА - поредица от дизайнерски инициативи, стартирана от Студио Комплект в края на 2017, която бързо се превърна в уникална платформа: melba.bg, със силна общност и внимателно подготвено съдържание. Мисията на Студио Комплект е чрез МЕЛБА да запознава публиката с личности, които създават стойностни проекти с оригинален подход, дизайнери, развиващи сферата не само с качествена реализация, но и с революционните си идеи. Те вярват твърдо, че творчеството и културата са катализатор на смислените и с устойчив отзвук идеи.

В мрежата на epay.go вече могат да се закупят ранните билети Early Bird за MELBA International Symposium и Melba Design Class.

Подробности за програмата на фестивала можете да намерите на: WEB | Facebook

MELBA Sofia Design Festival се случва с финансовата подкрепа на:
Партньор образователна програма - Софийска Община - Програма култура
Партньор изложба - Национален фонд Култура - Публика
Визуална идентичност -Next DC
Генерален партньор Симпозиум и Мелба на живо - Fashion Days
Дигитален партньор aрхив и изложба -SiteGround
Партньори лектори: Embassy of Spain, Czech Centre, Goethe Institut, Embassy of Ireland Sofia, IKEA
Официален превозвач Bulgaria Air

Още

Деветото издание на МЕЛБА представя самобитни герои на дизайна

Деветото издание на МЕЛБА представя самобитни герои на дизайна

Още

Radar Festival - микс от изкуства, които се сливат в едно

Radar Festival - микс от изкуства, които се сливат в едно

Още

Визуалният артист Християн Бакалов с пърформанс ЧИСТО (бъдеще) в София

Визуалният артист Християн Бакалов с пърформанс ЧИСТО (бъдеще) в София

Още

25 години и 5 теми по-късно - ретроспектива на Института за съвременно изкуство

25 години и 5 теми по-късно - ретроспектива на Института за съвременно изкуство

 

Коментирай 3

Календар

Препоръчваме ви

Лондонският фестивал на дизайна е под знака на екологията

"Придвижваме се все повече към устойчиви модели, силно заинтригувани сме от кръговата икономика", каза за АФП фестивалният директор Бен Еванс

Международното триенале на сценичния плакат почита своя създател Божидар Икономов

На екраните в залата за пръв път ще бъде представена уникална серия от плакати, създадени от едни от най-влиятелните майстори на това изкуство. Сред тях са Гите Кат - Дания, Томаш Богуславски - Полша, Матис Холгер - Германия, Джанпинг Хе - Китай/Германия, Щефан Бунди - Швейцария

Парад на шапките нарежда София до световните столици на модата

Събитието ще се проведе тази събота, 26 юни от 16 ч.

Триумфалната арка ще бъде опакована по проекта на Кристо през юли

Инсталацията, на стойност 14 милиона евро, ще осъществи мечтата отпреди повече от 60 години на Кристо и съпругата му Жан-Клод

Унгарката Естер Борнемиса грабна голямата награда на София Хартиен Арт Фест

Авторитетно жури определи наградоте в четвъртото издание на Софийския Хартиен Арт Фест

Лего пуска конструктор, посветен на ЛГБТ+ общността и многообразието

Цветовете на комплекта, наречен "Всеки е страхотен" (Everyone Is Awesome), са избрани, за да отразят оригиналните цветове на знамето на дъгата, както и различните цветове на кожата сред ЛГБТ+ хората