Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

В СВЕТА НА ДИЗАЙНА

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

Забележителни със своя подход, резултати и социална значимост проекти на български творци ви очакват на MELBA #12

В "Музея на хумора и сатирата в Габрово" (Снимка: Росина Пенчева)

За трети път в предизвикателната икономическа и социална обстановка на 2020 Студио Комплект предлага на публиката визуални и вдъхновяващи разговори с отличителни местни герои на дизайна.

Форумът МЕЛБА НА ЖИВО представя забележителни със своя подход, резултати и социална значимост проекти на български творци.

МELBA#12 ще се проведе на 21 октомври 2020 /сряда/ на живо онлайн и ще подгрее за голямото събитие на годината - MELBA Design Festival. Дни преди официалния анонс за програмата, формата и лекторите в третото, хибридно издание на единствения фестивал за дизайн в България, Студио Комплект представя:

MELBA#12

РАДОСЛАВА БООР

Радослава Боор (Снимка: Дария Йеленчич)

Още

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Графичен дизайнер, илюстратор, уеб дизайнер, плакатист, арт директор и творчески директор на собствена агенция с повече от 20 години опит като художник и 15 - в рекламния бизнес. Актуалният проект, с който Радослава гостува в МЕЛБА НА ЖИВО е цялостната концепция за нови лога и графичен стил на Опера Варна, Драматичен театър Варна и Музикално-продуцентски център Варна по случай 100 годишния юбилей на театъра.

Радослава Боор е родена в София, в семейство на двама художници. Неин учител и вдъхновител в сферата на графичния дизайн и в живота е баща ѝ - художникът Слав Даскалов. Радослава още на 16 години започва да работи като художник на комикси към столичен вестник.

Следва образованието и в Националната художествената академия, където завършва бакалавър и магистратура при професорите Владислав Паскалев и Виктор Паунов и шрифт при професор Тодор Варджиев със специалност книга и печатна графика. Автор е на редица визуални идентичности, лога и плакати за институции в сферата на изкуството.

Радослава Боор активно работи в България и чужбина. През 2010 година, съосновава Агенция Адикт - агенция за дизайн и реклама, в Прага, Чехия. Бутиковото студио, отличително със своите високи критерии за добър дизайн и професионализъм, отбелязва десетата си годишнина през 2020.

ГАЛИНА МИЛКОВА / ТHINK FORWARD

Галина Милкова (Снимка: Жана Йорданова)

Галина Милкова е съосновател на студиото за иновативна архитектура и дизайн Think Forward заедно с Недко Николов. Мултидисциплинарните им проекти и идеи излизат извън пределите на чистата архитектура и се фокусират върху социални, етични, екологични проблеми, чиито иновативни решения намират чрез средствата на изкуствата и новите технологии.

През 2018 са наградени със златно отличие от най-престижния международен конкурс за дизайн A" Design Award and Competition и печелят първа награда на Български Архитектурни Награди с концепция за демократично пространство в рамките на традиционно училище.

Проект на Think Forward за реновация на спортна база в общинско училище в подкрепа развитието на силните личностни качества и таланти на децата (Източник: © Think Forward)

Демократос е проект за реновация на многофункционална зала в училище, в която са заложени принципите на свобода, равноправие и плурализъм, характерни за демократичните училища. Отново през 2018, Галина е включена в ARCHITETTEBOOK, посветена на 365 вдъхновяващи жени в архитектурата, а от 2019 - тя става част от журито на A" Design Award & competition.

Най-новият проект на Think Forward е фокусиран отново върху учениците. В MELBA#12 Галина ще представи проекта за реновация на спортна база в общинско училище в подкрепа развитието на силните личностни качества и таланти на децата.

МАРГАРИТА ДОРОВСКА

Маргарита Доровска (Снимка: Росина Пенчева)

Още

160 години Габрово: Светът е оцелял, защото се е смял

160 години Габрово: Светът е оцелял, защото се е смял

Маргарита Доровска е куратор и директор на Музея на хумора и сатирата в Габрово, който всяка нечетна година организира Габровско биенале. От създаването си Домът на хумора и сатирата поддържа активна международна дейност и представя водещи карикатуристи и художници от цял свят чрез динамична програма в областта на визуалните изкуства, литературата, киното, изпълнителските изкуства, фолклора.

В МЕЛБА НА ЖИВО Маргарита ще представи модерната идентичност на Музея, налагана чрез културната му програма, изложбен дизайн, визуална идентичност, изготвена от дизайнерското студио Пункт и трансформациите, изложбените пространства и архитектурните специфики на Музея, който се намира в изоставена индустриална сграда, бивша кожарска фабрика.

Онлайн срещата МЕЛБА НА ЖИВО#12 ще се проведе в платформата Zoom на 21 oктомври/сряда/, в 17:00 и е със свободен достъп. Нужна е само предварителна регистрация, благодарение на която публиката ще получи и подсещане преди старта на дигиталния форум. Zoom приложението дава възможност на публиката да стане и активна част в лекциите от МЕЛБА с живи коментари или въпроси към гостите.

Организаторите на МЕЛБА НА ЖИВО Студио Комплект и този път дават възможност на всички, които се вълнуват от света на дизайна, да получат специален тематичен сувенир, благодарение на партньорите от Fashion Days. Бройките са ограничени до 100, затова следете за информация социалните медии на МЕЛБА.

Мисията на Студио Комплект е чрез МЕЛБА да запознава публиката с личности, които създават стойностни проекти с оригинален подход, дизайнери, развиващи сферата не само с качествена реализация, но и с революционните си идеи.

Още

Вирусът не убива, модата - да!

Вирусът не убива, модата - да!

Още

Един човек с електронно тяло в градска среда

Един човек с електронно тяло в градска среда

Още

Споделена градска мебел на крайречната алея на река Марица

Споделена градска мебел на крайречната алея на река Марица

Още

Пърформънс с номинация за ИКАР превръща Бузлуджа в театрална сцена

Пърформънс с номинация за ИКАР превръща Бузлуджа в театрална сцена

Още

Визуалният артист Християн Бакалов с пърформанс ЧИСТО (бъдеще) в София

Визуалният артист Християн Бакалов с пърформанс ЧИСТО (бъдеще) в София

Още

Откритието на Фондация "Стоян Камбарев" Деница Боева и нейната Метафизика на въображението

Откритието на Фондация "Стоян Камбарев" Деница Боева и нейната Метафизика на въображението

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Долче и Габана" се обясняват в любов на италианската култура

Изложбата "От сърцето до ръцете: Долче и Габана" може да бъде разгледана от 7 април до 31 юли на няколко етажа в пищния "Палацо Реале"

Aniventure Comic Con тази година е на 6 и 7 юли

В София пристига и косплей победителката в световни конкурси - Bambi Lashes Design от Ирландия

Жанет Левордашка и нейното "Дихание в цвят"

Изложбата е от 5 до 19 март 2024 в СБХ - Шипка 6, зала 1В

Как да изразим себе си чрез модата? Полезни съвети

Въпросът не е толкова сложен, колкото изглежда...

Режисьорът Димитър Митовски - "реалността не е това, което беше" и "Пинк Флойд"

Изложбата може да се види от 18 януари 2024 до 11 февруари 2024 г. в ONE Gallery

Ив Тошайн представя нова самостоятелна изложба в "Залата с oръдията" в Перуджа, Италия

Експозицията се открива на 7 януари, 2024 и ще може да се види през целия месец, до 28 януари 2024 г. вкл.