Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Спряха изучаването на Шекспир в Нова Зеландия – нямал приложение и бил "империалистически"

ДА БЪДЕ ИЛИ ДА НЕ БЪДЕ?

Спряха изучаването на Шекспир в Нова Зеландия – нямал приложение и бил "империалистически"

Премиерката на страната Джасинда Ардърн добави, че решението за финансирането на програмата не зависи нито от нея, нито от правителството

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

УСЕТИХ ЛЕК ПОЛЪХ ОТ ОНИЯ ВРЕМЕНА, КОГАТО И У НАС БЕШЕ ТАКА. ЗАСЕГА ЛЕК, А СЛЕД ТОВА И ПО-ТЕЖЪК! КОМУНИЗМЪТ Е УМРЯЛ ЛИ?!

И там си имат независим премиер - от който нищо не зависи

Какво да очакваш от… Гъза на географията?

В историческото обучение имат същия проблем. Оромни маси информация за някакви допотопни обшества в каменната епоха, които нямат абсолютно никакво значение за формирането на собствената им култура. А важните личности и факти биват едновременно охулвани и премахвани от учебния план. Ако ги питам тях историята започва така: 2 000 години преди новата ера Вожда на племето еди кое си се поклони на слънцето, помоли се за дъжд и принесе в жертва няколко хиляди младенци. 3500 години по-късно вожда еди кой си се поклонил на слънцето, помолил се за дъжд и принасал в жертва няколко хиляди младенци. После някакви навлеци от Европа се появили , но това е скучно и безсмислено да се учи. Да не говорим, че е политнекоректно. Хайде да изучаваме хиляди названия - реални или зимислени, свързани с допотопни общества, които не са преживели развитие за 1000 години равно и на една година развитие в Антична Европа, да не говорим за Възрожденска Европа.

И къде има има лошо в писанията му

че е бял мъж, че и християнин на всичкото отгоре. А това, че има огромна заслуга във формирането на книжовния английски език, на който говорят тези кухи новозелнландски лелки, няма никаква значение явно. Предлагам им да научат маорски и там да си общуват с 1000-та базови понятия - "Аз иска яде". "Небе пада вода и че те изкормъ." Да слагат по една препаска и да вият срещу луната и да се свършва. Ама те нагло опитват посредством достиженията на Европа - език, философия, етика и пр да ликвидират същата тази еворпейска култура. Може да им се получи, но само посредтвом всеобхватна цензура - заглушаване и наказване на всяко адекватно мнение. Загубят ли политическото си превъзходтсво, ще станат за смях за дни.

За какво им е Шекспир...важното е да има джендър оучение и LGBTQYWZX парадчета

В България никога не се е изучавал Шекспир в училищата, значи всички българите са гейове.

Имаше време, когато в часовете по лителатура се изучаваше и Шекспир.

V като Vendeta се казва филма...

Всъщност това е една добра препратка да се замислите за "българските класици"... Вазов, Каравелов... Дори не си спомням останалите дядовци, ама какъв е смисълът тези да са фиксирани и да се учат от поколения, като нито езикът, нито темите, нито събитията за които пишат имат някакъв смисъл в настоящето... Хайде сега, хулете ме!

Какво да те хулим бре, ахмак, тебе Господ те е похулил...

Господ е преценил, че акъл не ти трябва - заради това не ти го е дал!

То вие сте си в земите на маорите. За какво ви е Шекспир. Подскачайте си там, дрънкайки на барабани. Сложен е за вас Шекспир.

Шекспир марш в килера на историята. Отживелици. Дайте някой актуален инфлуенсър, предложете нещо модерно.

най-добре инфлуенсърка дето си показва аналния отвор в Onlyfans

Браво, няма нужда от монархическа литература. А и кралицата умре.

Абе, и пишката ти умре, ама си я носиш още у гащите...

Абе, не точно така, както пише в заглавието... :)

но недоучени, толкова "по-удобни" за всякаква манипулация. Силата на посредствеността.

С кой трансджендър ще го заменят?

и Глобалният му Лидер, който назначи в Нова Зеландия - кръстокща между човек и Кон - Джусинда!

Шекспир е всевечен. неговите творби не трабва да се изучават, а просто да се препрочитат с "изместванията" на "нАучния нАпредък". верно е, че тогава не е имало смартфони, които са много по-смарт от 90% от потребителите си. нямало е ламборджинита, самолети, газопреносни кораби, които вървят на ветърни перки и са по-евтини от тръбопроводите, според зелените педофили, за които децата им ще бъдат обречен от собствения си родител с подходящ номер, татуиран, не, а инжектиран в рамото. но, каквото и да е. свтетът на Шекспир ни връхлита, искате, или не. не може да има толкова много невежи кралици, крале и третополови джендъри, които да си мият ръцете от кръвта на народите.. посред нощите. Шекспир е написал трагикомедия и за вас, гейувете от нова зеландия, барабар с щетите от "ваксината" ви, която налагахте, като бракониери на кралицата! Природата с нас Бог с нас Победата ни е преднаписана...

Лала-лала, като си пееш Пенке ле... Кой си ти че да спреш опростяването? И само да ти кажа че Вашия Бог ви изостави.

Новия либерало-фашизъм е по-лош и от стария.

Предложихме да изучават Хитлер и Пиночет вместо Шекспир. Педерунгелите не им понася истината, че глобалистите са фашаги..

глобалистите са фашизоидни комунияги имаме ли сделка?

Либераст-фашизмът стигна и до Нова Зеландия.....

Предложихме да изучават Мао Цедун и Маркс вместо Шекспир. Левундерите не им понася истината, че глобалистите са комуняги..

Когато ултралиберала Джасинда не е достатъчно либерална. Тепъва джендър лиебралната революция ще изяде децата си, за да се появят нови, още по-големи изроди.

Вече се появяват, скоро ще ги видим начело на най-развитите държави...

Ако сте прочели статията, става въпрос за 17 000 долара годишен бюджет, вероятно да се играят от ученици пиеси на Шекспир, явно това се брои за изучаване. Поредната статия плашило на дир-а.

Сега някой "историк" да открие, че шекспир е псевдонима на гай жена от Африка и отново всички в НЗ ще започнат да го учат на изуст,

И какъв е контекста на съвременното изкуствпо? Гейпорно и самомразещи се непогледнати жени, които си отмъщават, подривайки собствнеата си култура? Ами айде изучавайте плоски и скучни еднодневки, белким сте им намерили приложение. Няма да е за първи път в истотията, когато образованието ще западне и грамотните хора е паднат под 1 процент. разликата е в това, че след 500 години някой ще се сети отново за Шекспир, но за тези комплексирани кокошки никой няма да се сети - не и в контекста на изкуството и духовността!

Сори, но на кое дете някога му е било от полза да изучава Шекспир, Пушкин, Антигона, Прометей, Илиада, Одисея и незнам си какви си там неща от митологии и депресирани поети. На вас от полза било ли ви е? Мамсто това може да засилят узучаването на истинските науки.

Правилно, другарю педал, полза има единствено от изучаването на Махатма Ганди, Мартин Лутър Кинг и речите на Лари Кинг по CNN, останалото е пълен капиталистически булшит.

е то и от математиката няма полза по тази логика, има си калкулатори.

много е лесно да си проззззз...истинските науки..и кои са те истинските науки...сигурно се определят от прозззти като теб... класическата литература се изучава за да те направи здравомислещ човек...което сигурно пак няма да го разбереш

Комунизмът стигна и до Нова Зеландия.....

Ще бъде заменено в учебната програма с драгкуин шоу всяка седмица в различен гей бар

Вместо да изучават литература и математика по-добре да си спретнат редовни прайд паради и да наблегнат на худ. самодейност: розови прашки и зелени пера в гъза

За съжаление, Нова Зеландия става поредната китна страна (първи в света по производство на злато, на глава от населението), която е унищожавана от новокомунистите на Нов световен ред. Този премиер Ардърн стана известна преди години с уникалните си залитания в комунистически доктрини след убийството в джамията на Крайстчърч, когато патката едва що не се извини на всички мохамедани по света, че в Нова Зеландия все още има живи християни. Вече започна и европейските класици, след Шекспир в кофата ще иде и Сервантес, после Данте и т. н., докато в учебната програма не останат само Маркс и Ленин в компанията на Мартин Лутър Кинг...Ако помните, разсипването на Южна Африка преди 30 години започна по идентичен начин, дори мисля, че пак Шекспир беше крив и премахнат от програмата първи. Май ползват един и същи модел тия дебили?

Избрани ръкописи от Мао Цедун и Капиталът на Маркс. Гейщината и комунизма вървят ръка за ръка.

Един призрак броди из Европа! ... и не само там...

на удобната простотия и посредственост.

Шило

Работата е ясна- дебилизъм в действие!

Правилно, друго си е някоя дебела негърка да върти гъз и да мучи мръсотии, това се казва култура

Просперитът на една нация стъпва на нейната култура и образование. Иначе ставаш талибан, който руши град Рака. Да не изучават. Да учат Маркс и Енгелс. Може и Ким Ир Сен. Ако продължават в този дух накрая ще останат едни прости овчари.

На теб като на един банкянски селянин сигурно ти е интересно да четеш само Винету. А случайно да не се казваш Боко?

Инглизите нямат никаква култура.

И сега хора непомирисвали Шекспир ще заплачат, как не може да бъде изучаван. :))))) Може, не са го забранили, просто не е в учебната програма. Никой не ви спира да си го учите вкъщи, колкото искате. :)))) Не знам дали е "империалистически", но на мен ми е скучен.

Шило

Прав си. На Новозеландските овчари, Шекспир не им требе!

Mи същата работа ваьи и за теб. Като ти е скучен се еби в гъза и се забърши с вестник Шок след това, че явно само това държиш в къщи. Педал недоклатен.

Календар