Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Педро Алмодовар за женското отмъщение и призраците на старото кино

ТЕАТЪР В КИНОТО

Педро Алмодовар за женското отмъщение и призраците на старото кино

Най-новият филм на Алмодовар "Човешкият глас" е 30-минутен филм, базиран на едноименната пиеса на Жан Кокто

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тилда е много добре, в личния си живот. Ако не сте информирани. Има си деца, и дълга интимна връзка 15-16 години, с много по-млад мъж от нея. Кариерата й също е много успешна, така че... Какви са тия критики жалки и измислени..?! Без да знаете за нея...

Информирани сме,че младият ѝ приятел понякога живее с тях - барабар с децата и съпруга ѝ и кучетата им - тя самата се похвали в интервю, в което тя при това възпяваше и аристократичния си произход и ползата от самотата, която тя много обичала....та не и вярвам особено и това не е критика - човек като иска самота отива в планината или пустинята, а не на кинофестивал...

А вие да си бяхте дали сметка, че част от коментарите касаят ролята й, не личния й живот?!

Изключително умни, изключително успешни, изключително всичко, но и изключително сами и самотни кохорти от съвременни, модерни жени се разхождат наоколо и особено в западния свят. Жал ми е за тях. Иска ми се да им дам урока си, за това, че не сме жени, ако ги няма мъжете, че не сме и достатъчно родители, ако ги няма бащите, че не сме хора дори, а само горди и дори горделиви, самонаранени животни единачки. До тези сами жени, но в отделен коловоз крачат самотни мъже. Отхвърлени, ненужни, недостатъчно добре разбиращи и оценяващи горните жени. Загубихте ли пътя едни към други, мили млади хора и защо?! Не е ли крайният феминизъм една от причините?! Лично аз, вечер чакам мъжа си след работа и съм спокойна и доволна, когато хлопне вратата. И двамата готвим, един път той, един път аз и така. И двамата, най-важното, сме осъзнали, че един без друг е тежък и тъжен животът. И, да, имаме деца. Големи деца. Колкото до филмът на Роселини с Ана Маняни, да и той е тежък, унизителен. Но и филмите за разярените, вечно недоволни модерни жени са унизителни по един особен начин. Жените трябва да имаме достойнство, но горделивостта е един от най-лошите грехове, според християнството. А Тилда е олицетворение на този тип жени, силна, студена, страшно горда, и страшно самодостатъчна. Тогава за какво й е мъжа?! За да го убие?! Но аз мисля, че и тя е вече мъртва.

Интересно. Имам куп такива интелигентни, самостоятелни и някои от тях богати приятелки и познавам няколко ненужни самотни мъже, които не са им Еша - няма начин да си паснат. Жалко за тях. А Тилда е отличителна, но андрогинен робот. Няма живец и радост от живота в нея.

Къде видя някой жена? То вече и биологична характеристика не е модерно да има. Изкукали курви скрити зад добри намерения и преувеличени страдания, които дават оправдание за липса на елементарен морал, разхождат едни кученца и търсят мъже да вържат в адска схема от суеверие, суета и нарцисизъм. Нямало мъже дръжки. Има но никога не са достатъчни, защото постмодернистичната жена е програмирана, че е уникална и междуосието и е центъра на вселената. Никога не е имало по-софистицирана манипулация срещу човечеството, чист сатанизъм маскиран зад прогресивната идея че мъжа и жената са равни, а сега вече и разликите не са важни. Но уви хората сме наивни и прости и сме изгубили умението да се пазим от шаманите.

От времето на Клеопатра до времето на Меркел, този свят се управлява от жени или в името на жени. Ние мъжете сме просто осеменители. Остава ни едничката утеха, че думата "човек" все още се асоцира с думата "мъж"... :)

Съжалявам Педро,

но това не са жени.

В смисъл? Това не са жени, защото...? Довърши мисълта си, щото така оставаш да висиш някак си неестетично във въздуха.

В този смисъл, Тилда Суинтън е изключително подходяща за ролята.

Календар