Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Какво е толкова доброто на Разпети петък, че на английски го наричат Good Friday (Добър петък)

СТРАСТНАТА СЕДМИЦА

Какво е толкова доброто на Разпети петък, че на английски го наричат Good Friday (Добър петък)

Защо наричаме Разпети петък "добър", когато си припомняме толкова мрачно събитие, ден на страдание и смърт за Иисус Христос?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Този ден е разпети петък,а за англичаните може да е добър защото не вярват в Исус.

Как да го разберете,когато нямате вяра в Бога.. ако Исус не беше умрял на кръста, наказанието за греха трябваше да дойде върху всички, поради греха на Адам и Ева. И пърженето в ада трябваше да бъде за нас. Ето защо е Фууд Фрайдей, защото чрез Исус имаме спасение на душите ни. Чрез Исус имаме прошка и милост и трябва да се радваме за това.

Бахти глупостите сте написали от дира. Германците и англичаните НЕ са християни, а католици и протестанти. Не е едно и също. Католицизма се разделя от Православното Християнство около 1050 след Христа. Целта е да се видоизмени и нагоди по вкуса на Римският двор. Така и те приемат индулгенцията като средство за откупване на греховете. Това не е Християнско.

Глупости си писал Ти ! Всички сме християни, но с разклонения след разделянето на двете църкви. Ние сме така както всичко е било първоначално, когато сме били всички в един клон. Католиците се разклоняват и приемат различна дата за Великден, по-ранна. Но истинската е нашата. Ние се водим ортодокс. През 1054 г. настъпва окончателно Великата схизма между Рим и Константинопол, която довежда до най-голямото разделение на християнската църква – на западна (католическа) и източна (православна) част. Фаталният разрив между двете църкви продължава до наши дни, макар през 1965 г. те да снемат взаимните си анатеми. Най-известната проява на антагонизма между двата религиозни центъра е превземането на византийската столица Константинопол от кръстоносците през 1204 г. и създаването на Латинската империя.

"Умрял на кръст, значи кръстът е свещен и трябва да го почитаме". Това е малоумна логика. Той не е умрял на кръст, а на "Т" образен римски уред за умъртвяване. За какво им е трябвало на римляните да хабят дървесина в пустинята? Кръстът не е християнски символ. Кръстът, който почитаме, е с десетки хилядолетия по-стар от Христос. И е част от свещенната геометрия.

За западният свят беше миналия петък . Децата бяха освободени от училище !

Парадоксално е, че денят, който изглежда като най-големия триумф на злото, всъщност е смъртоносен удар срещу него в славно добрия Божи план да изкупи света от робство. ------- "ОНИЯ ОТГОРЕ" ЧРЕЗ ПИЛАТ-ЧО -ДОНОСНИКА (СЕГАШНОТО ДС) УБИВАТ ИСУС, НАЙ-ОБЩО ОБРАЗНО КАЗАНО, ЗАЩОТО ПОКАЗВА, ЧЕ С 5 ХЛЯБА И 2 РИБИ, МОЖЕ ДА СЕ НАХРАНЯТ РЕАЛНО 5000 ДУШИ! ЧРЕЗ ТОВА ТОЙ НАКАЗВА "ЛАКОМИЯТА НА ДЯВОЛА", ПОКАЗВАИ, ЧЕ "ЧОВЕК МОЖЕ И С МАЛКО"! С ДРУГИ ДУМИ, ОЩЕ НАВРЕМЕТО ИСУС ПОКАЗВА "НА ПРАКТИКА" ПЪЛНАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА "ПИРАМИДАТА" КАТО "ФОРМА НА ОРГАНИЗАЦИЯ" НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! АМИ ЕТО ЗАТОВА Е УБИТ! А "ВЪЗКРЕСЕНИЕТО МУ" Е МЕТАФОРА, КАЗВАЩА, ЧЕ НА МЯСТОТО НА ИСУС ИДВАТ НОВИТЕ "ИСУСОВЦИ", Т.Е. "ОБИКНОВЕНИТЕ" ХОРА ! ИСУС РЕАЛНО Е БИЛ "БОРЕЦ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО"!

Календар