Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Експедиция търси потомците на древните българи в „Мисия Туран” – нов роман на Алек Попов

НОВИ ЗАГЛАВИЯ

Експедиция търси потомците на древните българи в „Мисия Туран” – нов роман на Алек Попов

Авторът на „Мисия Лондон” разказва невероятно увлекателна, съвременна и смешна история, в която всеки получава заслуженото

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Голям мерак да ни изкарат тюрки бре! Нито югозападните съседи са особено много Тюрки, въпреки че са си турили такова име. Нито ние сме! Виж на Путин военния министър обаче си е тюрк!

Я малко яснота за Туран и туранизмът: Туранизмът (или пантуранизмът) е националистическо, културно и политическо движение, което е създадено през ХІХ в. То се застъпва за необходимостта от близки връзки във всички сфери на живота, сътрудничество и съюз („туранско братство и сътрудничество“) между свързаните по своя „изначален общ произход“ (от турански/тюркски номадски племена от вътрешна и централна Азия) с културни, лингвистични или етнически връзки народи и етноси. Според него, с „турански произход“ са българите, финландците, естонците, унгарците, тюрките, монголците, много от народностите в Русия (най-вече в Сибир), корейците, манджурите (Китай), японците и коренното население на Америка (на основата на възможни генетична, лингвистична и културна близост). Независимо, че се основават на критикувани и отхвърляни от сериозната наука псевдонаучни и недоказани хипотези, идеите на туранизма все още имат подкрепа най-вече сред тюркоезичните народи. Разбира се, това е роман, но... Все пак с някои неща шега не бива. В момента, туранизмът е част от политиката на Ердоган.

На един език лесно не се променя структурата и строежа. Българския е единствения "славянски" език, който е аналитичен, тоест нямаме падежи. А Борис на народния събор през 893г. обявява Симеон за владетел и налага "славянския" (по скоро езика, на който Кирил и Методий превеждат светите книги на глаголица) за официален език. И затова, въпреки "славянските" думи в езика ни, може да се твърди, че много голямата част от българския народ Не са от славянски произход.

Как ще кажеш, кой е от и кой не е? За 1000 години всички са добре омесени, така че всички са и такива и онакива. Правилно е да се каже, колко % са от нещо, което също не е никак лесно да се дефинира. Виж има едни по-мургави българи, за които може да може да се каже, че не са такива, а са онакива, но за почти всичко останали групи - не може.

То е ясно, че всички пишат, а никой не чете, но поне уикипедията прочетете, преди да пишете за да не ставате за смях, както големите историци с руски опорни точки! Още през V век Йоан Малала ( византийски летописец от сирийски произход) пише: „пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души“ Може да го прочете всеки като напише в Google "Мирмидони" и отвори уикито. Това е потвърдено от много от древните хронисти, но няма да ги изброявам. Който има желание сам може да стигне до информация.

Цар Борис никога не е налагал славянски език,Борис и Симеон след него налагат български език ако може да наложиш на един народ собственият му език с писменната му форма кирилицата създадена по тяхно нареждане!Всичко друго за славянската азбука е наложено от руските историци от края на 19 и началото на 20 век,в подкрепа на теорията за панславизма,и историята написана от Паисий е "История славнобългарска" ,а не славяно-българска!

Някои, за съжаление и не малко, ще си счупят мозъците и краката да обикалят земята и вселената, само и само да докажат, че не сме славяни, че нямаме нищо общо с руснаците и че сме "Велики българи", или всякакви други, но в никакъв случай не и такива като руснаците или сърбите... А, на какъв език говорите, бе, нещастници ?

Ако въобще си виждал руснак, ще знаеш, че те са съвсем друг народ и нищо общо нямат с нас. Тури кой да е българин и кой да е руснак - и веднага ще кажеш, кой какъв е! Не само културна, но и расова е разликата! Всички прилики са от 45 години съветизация и русификация! По тая причина ще намериш прилики между България и Киргистан! Да не говорим, че да си "славянин" няма нищо гордо в това - алкохолици и проституки.

Календар