Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Проследява живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век

Снимка: Getty Images

Пол Маккартни най-сетне е готов да издаде мемоарите си и ще използва помощта на музиката и на поет, носител на награда "Пулицър", съобщи Асошиейтед прес.

Още

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Биографичната "The Lyrics: 1956 to the Present'' излиза на пазара на 2 ноември, обявиха съвместно британският издател на мемоарите Алън Лейн и издателство "Ливрайт" в САЩ.

Маккартни, който е на 78 години, ще проследи живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век. Ирландският поет Пол Малдун ще бъде редактор и ще напише предговор на автобиографията.

В изявление Пол Маккартни каза, че често са му предлагали да напише автобиография, но времето за това все не било подходящо. "Единственото, което винаги съм успявал да правя, независимо дали у дома или на път, е било да пиша нови песни. Зная, че има хора, които на определена възраст имат нужда да отворят дневника си и да си припомнят събитията от миналото, но аз нямам такива записки. Но имам песните си, стотици песни и зная, че те могат да послужат и за това. Тези песни бележат целия ми живот", се посочва в изявлението на твореца.

Снимка: Getty Images

Финансовите условия за издаването на книгата, която е с препоръчителна цена от сто долара в САЩ, не бяха оповестени. Издателите отдавна искат да издадат мемоарите на Маккартни, макар той често да е участвал в различни проекти, в които са представяни подробности от живота и кариерата му като биографичната книга на Бари Майлс "Paul McCartney: Many Years From Now,'' и документалния филм и книгата от 90-те години "Антология на Бийтълс". Кийт Ричардс от "Ролинг Стоунс" също често е споделял подробности от живота си, но мемоарите му от 2010 г. се продават в милиони копия и до днес.

Никой от "Бийтълс" не е писал традиционна автобиография. Издателите на Маккартни казаха, че песните му ще бъдат подредени по азбучен ред и ще са съпроводен от коментар на твореца за това кога и къде са писани и кой ги е вдъхновил. Американското издание ще бъде в два тома.

Още

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Още

 "Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

"Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

Още

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"379 дни с Милен Цветков - Историята на една чакана любов" (откъси)

Спомените на Милена Иванова, жената, която последно беше до журналиста, под редакцията на Георги Тошев, излезе в Издателство Книгомания, за да отбележи 1 година от гибелта му в зверската катастрофа

Георги Господинов получава литературната награда на фестивала Узедом

Господинов бе определен за лауреат на наградата на фестивала тази година преди няколко месеца от жури в състав Олга Токарчук, Манфред Остен и Андреас Косерт

Чудовища завладяват София по време на пандемията в дебютния роман на Тео Чепилов (откъс)

"До последен зъб" е шантава, забавна и предизвикателна смесица от екшън, фантастика, трилър и хумор

"Архив на изгубените деца" от Валерия Луисели (ОТКЪС)

На 16 април ще се потопим в един изумителен „Архив на изгубените деца“. Мексиканската писателка Валерия Луисели е създала разтърсваща история за това какво е да си човек в един нечовешки свят.

Лудостта на тълпите

Дъглас Мъри разкрива мащабната културна война, която бушува из целия свят в името на социалната справедливост, политиката на идентичността и политкоректността

Почина американският писател и футуролог Джон Нейсбит

Неговата книга "Мегатенденциите" даваше насоки как да се възприеме настоящето и да се предвиди бъдещето