Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Проследява живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век

Снимка: Getty Images

Пол Маккартни най-сетне е готов да издаде мемоарите си и ще използва помощта на музиката и на поет, носител на награда "Пулицър", съобщи Асошиейтед прес.

Още

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Биографичната "The Lyrics: 1956 to the Present'' излиза на пазара на 2 ноември, обявиха съвместно британският издател на мемоарите Алън Лейн и издателство "Ливрайт" в САЩ.

Маккартни, който е на 78 години, ще проследи живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век. Ирландският поет Пол Малдун ще бъде редактор и ще напише предговор на автобиографията.

В изявление Пол Маккартни каза, че често са му предлагали да напише автобиография, но времето за това все не било подходящо. "Единственото, което винаги съм успявал да правя, независимо дали у дома или на път, е било да пиша нови песни. Зная, че има хора, които на определена възраст имат нужда да отворят дневника си и да си припомнят събитията от миналото, но аз нямам такива записки. Но имам песните си, стотици песни и зная, че те могат да послужат и за това. Тези песни бележат целия ми живот", се посочва в изявлението на твореца.

Снимка: Getty Images

Финансовите условия за издаването на книгата, която е с препоръчителна цена от сто долара в САЩ, не бяха оповестени. Издателите отдавна искат да издадат мемоарите на Маккартни, макар той често да е участвал в различни проекти, в които са представяни подробности от живота и кариерата му като биографичната книга на Бари Майлс "Paul McCartney: Many Years From Now,'' и документалния филм и книгата от 90-те години "Антология на Бийтълс". Кийт Ричардс от "Ролинг Стоунс" също често е споделял подробности от живота си, но мемоарите му от 2010 г. се продават в милиони копия и до днес.

Никой от "Бийтълс" не е писал традиционна автобиография. Издателите на Маккартни казаха, че песните му ще бъдат подредени по азбучен ред и ще са съпроводен от коментар на твореца за това кога и къде са писани и кой ги е вдъхновил. Американското издание ще бъде в два тома.

Още

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Още

 "Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

"Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

Още

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Чуй отвътре как звучи "Чин Чин" в новата книга на Нуша Роянова

"Чин Чин" е книга и за смелостта, и за топлината, и за приключенията, но преди всичко това е книга за приятелството и за неговата безкрайна сила

"Разпилените" спомени на Дечко Узунов от края на живота му, вече са собственост на Художествената галерия в Казанлък

Записките на живописеца, написани малко преди кончината му, вече са издадени и в книга, която проф. Джурова е озаглавила "Разпилени спомени"

Най-старият коптски псалтир е изложен след реставрация в Коптския музей в Кайро

Псалтирът съдържа 151 църковни песни, посветени на пророка Давид, написани върху пергамент

Музеят на Артюр Рембо в Шарлевил-Мезиер показва 2 негови писма и 2 поеми, купени на разпродажба в Париж

Цената, на която ръкописите на поета са били придобити от дарителя, е над 240 000 евро

От TikTok сензации до вечни класики: Любовните романи, които "полепват" по съзнанието

Този февруари отправяме взор към някои от най-въздействащите любовни истории, занимали художествената литература

Пиесите на Ларш Нурен за първи път на български (откъс)

"Целият ми живот се състои от писане, както вълната се състои от вода" са думи, които принадлежат на големия шведски драматург, чиито пиеси имат статут на съвременна класика