Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Мемоарите на Пол Маккартни излизат през ноември

Проследява живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век

Снимка: Getty Images

Пол Маккартни най-сетне е готов да издаде мемоарите си и ще използва помощта на музиката и на поет, носител на награда "Пулицър", съобщи Асошиейтед прес.

Още

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Виждали ли сте картините на Пол Макартни?

Биографичната "The Lyrics: 1956 to the Present'' излиза на пазара на 2 ноември, обявиха съвместно британският издател на мемоарите Алън Лейн и издателство "Ливрайт" в САЩ.

Маккартни, който е на 78 години, ще проследи живота си чрез 154 песни от юношеството и ранното партньорство с Джон Ленън до соло изявите си през последния половин век. Ирландският поет Пол Малдун ще бъде редактор и ще напише предговор на автобиографията.

В изявление Пол Маккартни каза, че често са му предлагали да напише автобиография, но времето за това все не било подходящо. "Единственото, което винаги съм успявал да правя, независимо дали у дома или на път, е било да пиша нови песни. Зная, че има хора, които на определена възраст имат нужда да отворят дневника си и да си припомнят събитията от миналото, но аз нямам такива записки. Но имам песните си, стотици песни и зная, че те могат да послужат и за това. Тези песни бележат целия ми живот", се посочва в изявлението на твореца.

Снимка: Getty Images

Финансовите условия за издаването на книгата, която е с препоръчителна цена от сто долара в САЩ, не бяха оповестени. Издателите отдавна искат да издадат мемоарите на Маккартни, макар той често да е участвал в различни проекти, в които са представяни подробности от живота и кариерата му като биографичната книга на Бари Майлс "Paul McCartney: Many Years From Now,'' и документалния филм и книгата от 90-те години "Антология на Бийтълс". Кийт Ричардс от "Ролинг Стоунс" също често е споделял подробности от живота си, но мемоарите му от 2010 г. се продават в милиони копия и до днес.

Никой от "Бийтълс" не е писал традиционна автобиография. Издателите на Маккартни казаха, че песните му ще бъдат подредени по азбучен ред и ще са съпроводен от коментар на твореца за това кога и къде са писани и кой ги е вдъхновил. Американското издание ще бъде в два тома.

Още

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Денят, в който Джон Ленън "предизвика"... Бог

Още

 "Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

"Бийтълс" влизат в Университета в Ливърпул

Още

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

"Кой уби Джон Ленън?" (ОТКЪС)

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Най-хубавите приказки на Андерсен в ново издние

С чудните илюстрации на Една Ф. Харт, Едмънд Дюлак, Вилхем Педерсен, Рекс Уистлър и други

Кои са местата в София, вдъхновявали българските писатели?

Четвъртият сезон на "Литературни маршрути" продължава през юли със "Зелена литературна разходка из Курубаглар" (днешен Лозенец) и с маршрут за проф. Иван Шишманов и неговия род и с маршрут, посветен на пет български писателки

Биографията на Зеленски излиза на български

Френски журналисти описват живота на актьора, който стана президент на Украйна

Ингмар Бергман: Изкуството (не само киното) ми се струва безсмислено (откъс)

Преди броени дни излезе новият сборник "Статии, есета, лекции" на легендата на световното кино Ингмар Бергман

"Повелителката на книгите" от Карън Хокинс - за вълшебството да откриеш правилната книга в точния момент (откъс)

Книгите живеят, дишат и говорят в стоплящия сърцето роман от американската писателка

Азем Делиу: Свободата не създава изкуство, но изкуството създава свобода

Младият косовски писател ще представи българското издание на романа си "Записки на Червея Смолински"