Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Галерия Depoo представя Неизбежно възприятие от Александър Лазарков

ВЛИЯНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Галерия Depoo представя Неизбежно възприятие от Александър Лазарков

Събитието е от 2 до 14 март, 2022 г.

Още

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Линии на живот от Калина Терзиева в Галерия Depoo

Галерия Depoo  представя Неизбежно възприятие от Александър Лазарков, сайт-спесифик инсталация

Събитието е от 2 до 14 март, 2022

Откриване 2 март, 2022, 18:00 - 20:00ч.

В нашето ежедневие сме изложени на много различни видове информация. Начинът, по който я възприемаме, е съзнателно или не. Без значение дали разбираме какво виждаме и получаваме от заобикалящата ни среда, това определено се отразява на нашето настояще и бъдещо аз. За този проект бях много вдъхновен от епигенетиката на нашия организъм.

Още

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

Епигенетиката е ново развиващо се проучване, което надскача класическата генетика с фокус главно върху това как нашето поведение и среда могат да причинят промени, които влияят върху начина, по който работят гените ни.

Това как придобити качества биват унаследявани дори и без да бъдат закодирани генетично. Тази тема е наистина интересна, защото това е нещо, което не можем да контролираме или спрем, и се влияе изцяло от нашето възприятие.

Това ни води до въпроса можем ли да регулираме възприятието си и как нещата, които правим днес и виждаме, ще променят живота ни утре.

Ние сме организмът и непрекъснато се учим. Всяка частица информация оказва влияние върху нас, то е неизбежно, защото сме живи , не можем да контролираме това, което чувстваме, виждаме и чуваме. Цялата изложба е създадена, за да изгради среда, която да е неизбежна за възприятието, и евентуално да създаде микроскопично епигенетично въздействие върху зрителя. В същото време представя и процесите на възприятие, генетична и епигенетична промяна.

Още

Художнико, отрежи езика си! от Нено Белчев

Художнико, отрежи езика си! от Нено Белчев

От лявата страна на галерията е поставена метална остра конструкция с малко памук в центъра, визуализираща възприятието ни като нещо наистина остро и готово да прорязва околната среда, но също така чувствително и меко. На предната стена има 46 парчета плексиглас, пробити от метални пръчки и трева. Те представляват хромозомните двойки, пронизани от нашето възприятие. На дясната стена има голям удължен клон, нарязан в точния брой на прешлените ни, визуализиращ гръбначен стълб. Гръбнака виждам като символ на структура и движение, без които информацията не би могла да бъде възприета.

Още

КО-ОП и EEP Berlin представят груповата изложба NO ARTIST CAN PREDICT THE FUTURE?

КО-ОП и EEP Berlin представят груповата изложба NO ARTIST CAN PREDICT THE FUTURE?

И накрая на пода има това циркулиращо количество от вода, което символизира информацията, която тече към нашето възприятие, гени и структури. Цялата тази течаща вода може да бъде раздвижена с бутон, до който зрителя има достъп.

Почти неизбежно е той да включи бутона, което задейства цялата система. Това неизбежно включване е асоциация с неизбежното ни възприятие на информация.

Природата играе голяма роля в това изложба, защото процесът на адаптация и развитие в зависимост от околната среда е сложен природен механизъм. За който се подозира, че седи в основите на еволюцията. Тук идва въпросът какво възприемаме и към какво се адаптираме , за да го предадем на бъдещите поколения.

Александър Лазарков е млад визуален артист роден през 1999 година в град София.Интересът му към изкуството се поражда още от детските години. Още от малък принципът на създаване и откриване на интересни неща бива основен за него. По-късно кандидатства и в художествената гимназия. Веднага след постъпването му в гимназията се насочва и към участието в изложби.

В края на 2018 г. Александър завършва Нуии "Илия Петров " и е приет в Националната художествена академия в София, специалност Графика.Още през първата година започва да участва в конкурси и резиденции на национално и международно ниво.

Още

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова  в Галерия Depoo

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова в Галерия Depoo

От 2018 до 2020 г. участва в над 20 конкурса и няколко резиденции и уъркшопи. В същият период той бива Номиниран за награда за Графични техники през 2019 и печели 3 то място в националната изложба в Сливен и в Конкурс организиран от Ротари Клуб през 2020г. Първото международно признание също идва през 2020г., когато печели конкурса Cubos del tentaciones в Билбао, Испания.

По стечения на обстоятелствата три месеца по-късно той заминава на обмен отново в Билбао, който продължава 6 месеца. Докато е в Испания получава и добрата новина, че е номиниран за наградата БАЗА 2021г.

Скоро след връщането му в България участва в изложбата на номинираните за БАЗА в СГХГ. Скоро след това открива и първата си самостоятелна изложба състояща се от две части, с работи направени в Испания в галерия Интро.

В последните седмици на 2021 г. организира собствена изложба в подлеза на НДК където използва магазинното пространство като галериино такова. Очакват се две самостоятелни изложби на Александър през 2022г. едната на 2 март в галерия Depoo и другата на 30 април в галерия Little bird place.

Още

After Dark на Антона Буши в Галерия Depoo

After Dark на Антона Буши в Галерия Depoo

Още

Вълнуващо живописване с хартия - "Пренасяме живота" от Йордан Парушев в Галерия "Арте"

Вълнуващо живописване с хартия - "Пренасяме живота" от Йордан Парушев в Галерия "Арте"

Още

"Съществува" от Нани Мерино  в Галерия "Аросита"

"Съществува" от Нани Мерино в Галерия "Аросита"

Още

"В памет на героите" на Иван Вукадинов показва галерия "Ракурси"

"В памет на героите" на Иван Вукадинов показва галерия "Ракурси"

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Стартира третото издание на фестивала за илюстрация и графика

Трябва да има някаква грешка е темата на третото и най-голямо издание на ФИГ. - фестивалът за илюстрация и графика, който ще се проведе в София от 24 март до 2 април

Фотографът Димитри Стефанов открива своята изложба "Прима" в Софийската опера и балет

Официалното откриване ще се състои на 29 април от 17:00 ч. в сградата на Софийската опера и балет послучай Международния ден на балета

Стилиян Дичев и неговите "Факти-Илюзия-Истина"

Изложбата е от 23 март до 9 април 2023 г. в Галерия "Нюанс"

Екоактивисти напръскаха с боя двореца Палацо Векио във Флоренция (видео)

Това са варвари, каза кметът на града Дарио Нардела, който се включи в почистването на сградата

"Интимно" със световноизвестния художник Румен Рачев

На 21 март /вторник/ от 18:00 ч. в галерия "Видима"

Галерия-книжарница София Прес представя Графика и рисунка от Иван Нинов

Вернисаж: 27 март, понеделник от 17.00 до 20.00 часа. Изложбата ще продължи до 18 април 2023 г.