Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Арт Дубай - домът на модерното изкуство

АРТ ПАНАИРИ

Арт Дубай - домът на модерното изкуство

Три дни в малкия зелен оазис Мадинат Джумейра, посветени на световната култура

Днес новите технологии и интернет ни пренасят във всяка точка на света. С няколко клавиша имаме възможността да се докоснем до майстори от античността до модерния глобален свят. Ако обичате да пътешествате и ви се отдаде шанс надникнете какво се случва в по-екзотичните страни от арабския свят!

Мадинат Джумейра (Снимка: Shutterstock)

В малкото райско кътче - комплекса Мадинат Джумеира в Дубай, всяка година през март се провежда едно от най-важните и значителни събития за модерно и съвременно изкуство от цял свят - Арт Дубай. Интернационалният арт панаир е мащабна платформа за споделяне на изкуство във всичките му форми: картини, скулптура, илюстрации, филми, фотография и представления.

; Мадинат Джумейра през нощта (Снимка: Shutterstock)

Още

Най-голямата изложба на Мондриан започна в Хага

Най-голямата изложба на Мондриан започна в Хага

Представяйки 94 галерии от 43 страни, тазгодишното 11-то издание на Арт Дубай под названието "Global Art Forum 11: Trading Places" още веднъж заслужи мястото си на най-глобален арт панаир за откриване на нови артисти, галерии и зараждащи се тенденции. Посетителите могат да се насладят на огромните платформи както за модерно, така и за съвременно изкуство. Всяка галерия притежава собствено, обособено място, където да се полюбуваш на произведенията и да получиш информация за съответния автор. 

Не само синтезът на култура привлича хора от цял свят и то от всякаква възраст. Цветната програма на събитието се състои от различни платформи за модерно и съвременно изкуство, от музикални, филмови и фотографски изяви, както и от така наречения Модерен Арт Симпозиум. Тази година в него се състояха серии от презентации и лекции за живота, работата и културното влияние на майстори от Близкия Изток, Южна Азия и Африка. 

Снимка от Модерния симпозиум

Снимка от Модерния симпозиум

Още

Италианският скулптор, който "простря" ръце над Венеция, е син на Антъни Куин

Италианският скулптор, който "простря" ръце над Венеция, е син на Антъни Куин

Тазгодишният Глобален Арт Форум "Global Art Forum 11: Trading Places" бе фокусиран върху търговия на стоки и идеи, които стоят в основата на съвременния свят. Акцентирайки връзката между икономиката и изкуството, форумът обхвана теми от древността, през "пътя на коприната" до актуалния финансов маркетинг. Той събра изключителни умове от различни сфери: изкуство, история, икономика, философия, урбанизъм и т.н., за да разкрие неразказани истории за сътворяването на света чрез търговията.

Обединените сили на световни организации и лидери ни дават възможност за едно незабравимо преживяване. Съприкосновението с модерното и съвременното изкуство и култура от цял свят се превръща в реалност на сцената на Арт Дубай. През 2018 очаквайте форума от 21 до 24 март. 

Савина Чергарова

 

Коментирай 0

1/1

Снимка от Модерния симпозиум

Снимка от Модерния симпозиум

Мадинат Джумейра (Снимка: Shutterstock)

; Мадинат Джумейра през нощта (Снимка: Shutterstock)

Календар

Препоръчваме ви

Древни паметници украсиха площад "Тахрир" в Кайро

Контрол за бъдещи протести или грандиозни архитектурни обекти?

"Морско лято" на Димитър Чолаков в Галерия Ларго

Изложбата живопис може да бъде видяна от 12 август - 31 август 2020 г.

Артистичните пътешествия на художника Атанас Хранов

Галерия Папийон представя изложбата от 11-ти август до 2-ри септември 2020 г.

Кристо в Градската художествена галерия на Варна

Изложбата съдържа ранни учебни рисунки и акварели на Христо Явашев от времето, когато световноизвестният художник от български произход е учил в Академията

Изящно изкуство и предпазни маски за лице: Музеят "Виктория и Албърт" се готви да отвори врати

Билетите са безплатни, но посетителите ще бъдат допускани само с резервации, след като музеят остана затворен в продължение на 138 дни - най-дългият подобен период в 160-годишната му история

Маргарита Русева и Раймондо Варсано ни разказват своите утрешни спомени

Фотографската изложба се открива на 16-ти август от 19 ч. в градината пред "Кристал"