Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Архитектурно недоразумение, или креативно решение е тази сграда?

КРЕАТИВНИ ИДЕИ

Архитектурно недоразумение, или креативно решение е тази сграда?

Японски архитект построи триъгълен дом върху 55 кв. м. площ

Отвън изглежда така, като че вътре не могат да се разминат двама души....

Съвременният човек от големия град вече е свикнал да живее в многоетажни сгради, но вероятно всеки от нас си мечтае за нещо по-ниско, по-малко, по-близо до природата, или построено по наш образ и подобие - с други думи, нещо по-оригинално.

Вижте каква сграда спира минувачите в Хоринучи, Япония.

Още

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

 

Тя е авторско дело на архитекта Кота Мизуиши и по думите му е била неговата мечта за дом.

Някои се усмихват от вида на сградата и горещо желаят да надникнат зад стените й, за да се посмеят.

Фасадата на сградата кара много минувачи да се чудят какво ли е отвътре?

Ако го направят, обаче, ще останат изненадани - вътре е толкова уютно и просторно, че човек не може да повярва, че се намира в триъгълна сграда, построена върху едва 55 кв. м. площ.

Арх. Кота е проектирал жилището за семейство от трима души - двама възрастни с дете, но ще се убедите, че в този уютен дом всичко е толкова функционално измислено, че изглежда просторно, и съвсем спокойно може да побере и по-голямо семейство.

Напречният разрез показва, че има място дори за паркинг

Уютната спалня има стълба за горния етаж

Банята изглежда направо просторна

Детската стая е разположена най-горе

Кухнята ес високи тавани и всичко е измислено така, че да бъде функционално

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Отвън изглежда така, като че вътре не могат да се разминат двама души....

Банята изглежда направо просторна

Уютната спалня има стълба за горния етаж

Фасадата на сградата кара много минувачи да се чудят какво ли е отвътре?

Напречният разрез показва, че има място дори за паркинг

Кухнята ес високи тавани и всичко е измислено така, че да бъде функционално

Детската стая е разположена най-горе

План на сградата, погледнато отгоре

Календар

Препоръчваме ви

Обновеният Биг Бен отбелзява настъпването на Новата 2020

Часовникова кула ще озвучи новогодишната нощ в Лондон за пръв път, след като скелето беше премахнато от фасадата й

Традиция и модерност в Мексико, аранжирани от светлината

По време на Workshop Architects беше създадена лабораторията Filux

Как можем да живеем уютно в парка

В Швейцария, на върха на хълм, е проектиран уникален жилищен комплекс

Вълнуваща атракция в Арктическия кръг

Архитект Дорте Мандруп е избран да построи съоръжението

Старата баня в Ловеч стана единствения атракцион на водата в Европа

Общината е номинирана за Петото издание на Балканските туристически Оскари