Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

НОВАТОРИ

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

От дизайнерското студио на французойката Емануел Муро са доволни от ефекта на проекта си

Необичайна банка в центъра на Токио кара хората да се усмихват. Отстрани банката прилича на детска градина, построена от ... цветни кубчета.

Още

Вижте зашеметяващите нови жилища на Бордо

Вижте зашеметяващите нови жилища на Бордо

Любопитните да надникнат и вътре в сградата, затвърждават първото си впечатление - да, банката прилича на цветен детски кът. Архитектурният проект е кръстен от авторите си "Мелодия на дъгата", колкото и неподходящо да ни изглежда това наименование за трезор.

От дизайнерското студио на французойката Емануел Муро в Токио - "Emmanuelle Moureaux Architecture + Design" са убедени, че сградата привлича погледите и зарежда хората с позитивна енергия, което щяло да се отрази положително на дейността на банката.

Още

Вижте малки балкони, на които ще се почувствате като в Рая

Вижте малки балкони, на които ще се почувствате като в Рая

Банка "Sugamo Shinkin Bank", се намира на ъгъла на едно от най-оживените кръстовища на Токио.

Дизайнерката Емануел Муро казва, че именно това местоположение предполагало ярко, нестандартно и динамично присъствие на сградата. Цветните кубове-балкончета служат и за градини - от тях стърчат дръвчета и зелени храсти.

Балкончетата-градини

Още

Вижте първата сграда на Антони Гауди

Вижте първата сграда на Антони Гауди

Изобщо, цветовете играят голяма роля, според замисъла на дизайнерите. Май, ако се загледаме в тях, наистина ще си затананикаме някаква мелодия. Дали ще е точно мелодия на дъгата, е без значение, защото позитивното усещане от игривата визия на сградата, е факт. 12-те балкончета-градини, закачливо "намигат" на минувачите и никой не минава, без да се загледа в тях.

От кубовете извисяват клони маслинови дръвчета, ухае на лавандула. Всички балкони-градини са видими и отвътре - както от хола на банката на първия етаж, така и от залата за финансиране на втория етаж. Клиентите имат усещането, че са в някакъв уютен кът за релакс - във всички случаи емоциите им са приятни.

И вътре е цветно...

Още

 Университети, чийто дизайн ще ви зашемети

Университети, чийто дизайн ще ви зашемети

Интериорният дизайн не отстъпва на фасадата. И той е така ярък като нея. В ярки цветове са мебелите, саксиите и орнаментите по стените на помещенията.

Дизайнерите на проекта са категорични, че са постигнали целта си - "банката да се превърне в едно ново естетично пространство, което да зарежда клиентите с положителни емоции и смели планове за бъдещето".

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

В различните часове на денонощието цветовете на балконите променят нюансите....

Балкончетата-градини

И вътре е цветно...

Календар

Препоръчваме ви

MELBA International Symposium – сърцето на дизайн фестивала

Избраните лектори тази година са актуални имена в света на продуктовия, дигиталния и графичен дизайн, илюстрацията, медиите, модата и визуалната комуникация

Приказният свят на хартиените послания

На 12 юли от 10 ч. до 18 ч. можете да се потопите в света на Хартиения арт фест "Импулс и светлина" в Квадрат 500

Дивите рози в стаята на Ник Кейв

“Stranger than Kindness”: в Националната библиотека на Копенхаген може да бъде видяна изложбата за живота и работата на Ник Кейв

Невъобразимо гмуркане с Густав Климт в най-големия дигитален културен център в света

С изложба на Густав Климт в Бордо беше открит първият център за цифрови изкуства, най-големият в света до момента. Тя не може да бъде наречена другояче, освен грандиозна

Скулптор направи първата по рода си плаваща 3D печатна къща в света

Жилището на бъдещето може да се направи в рамките на 48 часа, спестявайки до 50% от всички строителни разходи и значително намалява количествата на въглероден диоксид и други вредни емисии, казва авторът на проекта Михал Търпак

Веси Гекова - вдъхновена от глаголицата за ювелирна колекция

Сребърните бижута са не просто модни аксесоари, а материално проявление на едно от най-големите нематериални богатства, които притежаваме като народ