Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

НОВАТОРИ

Банка в центъра на Токио прилича на детска градина

От дизайнерското студио на французойката Емануел Муро са доволни от ефекта на проекта си

Необичайна банка в центъра на Токио кара хората да се усмихват. Отстрани банката прилича на детска градина, построена от ... цветни кубчета.

Още

Вижте зашеметяващите нови жилища на Бордо

Вижте зашеметяващите нови жилища на Бордо

Любопитните да надникнат и вътре в сградата, затвърждават първото си впечатление - да, банката прилича на цветен детски кът. Архитектурният проект е кръстен от авторите си "Мелодия на дъгата", колкото и неподходящо да ни изглежда това наименование за трезор.

От дизайнерското студио на французойката Емануел Муро в Токио - "Emmanuelle Moureaux Architecture + Design" са убедени, че сградата привлича погледите и зарежда хората с позитивна енергия, което щяло да се отрази положително на дейността на банката.

Още

Вижте малки балкони, на които ще се почувствате като в Рая

Вижте малки балкони, на които ще се почувствате като в Рая

Банка "Sugamo Shinkin Bank", се намира на ъгъла на едно от най-оживените кръстовища на Токио.

Дизайнерката Емануел Муро казва, че именно това местоположение предполагало ярко, нестандартно и динамично присъствие на сградата. Цветните кубове-балкончета служат и за градини - от тях стърчат дръвчета и зелени храсти.

Балкончетата-градини

Още

Вижте първата сграда на Антони Гауди

Вижте първата сграда на Антони Гауди

Изобщо, цветовете играят голяма роля, според замисъла на дизайнерите. Май, ако се загледаме в тях, наистина ще си затананикаме някаква мелодия. Дали ще е точно мелодия на дъгата, е без значение, защото позитивното усещане от игривата визия на сградата, е факт. 12-те балкончета-градини, закачливо "намигат" на минувачите и никой не минава, без да се загледа в тях.

От кубовете извисяват клони маслинови дръвчета, ухае на лавандула. Всички балкони-градини са видими и отвътре - както от хола на банката на първия етаж, така и от залата за финансиране на втория етаж. Клиентите имат усещането, че са в някакъв уютен кът за релакс - във всички случаи емоциите им са приятни.

И вътре е цветно...

Още

 Университети, чийто дизайн ще ви зашемети

Университети, чийто дизайн ще ви зашемети

Интериорният дизайн не отстъпва на фасадата. И той е така ярък като нея. В ярки цветове са мебелите, саксиите и орнаментите по стените на помещенията.

Дизайнерите на проекта са категорични, че са постигнали целта си - "банката да се превърне в едно ново естетично пространство, което да зарежда клиентите с положителни емоции и смели планове за бъдещето".

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Бланка Шперкова представя проекта си „Бабче и внуче“

Тя е автор на филмова анимация, илюстратор, майсторка на плетени телени бижута и баба. Бланка Шперкова ще представи в Чешкия център своята колекция от неповторими бижута и обекти от тел

Часът на Земята ще бъде отбелязан с арт ателие пред Народния театър

На 26 март от 10:00 - 18:00 ч. в градинката пред Народния театър в София, Център АЛОС ще проведе открито ателие за мозайки от цветни капачки "МозайКАП"

Скъпоценният път на Данте - "Божествена комедия" в бижутата на Диего Перкоси Папи

Изложбата е от 24 март до 30 април 2022 г. в Националната Галерия

Да изследваме хибридните обекти под формата на бижута

Изложбата е от 17 февруари 2022 до 16 март 2022 в Арт Галерия Le Papillon

Възстановяват надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър

В момента буквите имат нужда от подмяна, а осветлението не работи. По тази причина общинската администрация и Фондацията ще се заемат да възстановят оригиналния вид на надписа

"OFF AND ON and on and on" с Нина Ковачева и Валентин Стефанов

Изложбата продължава до 22 януари 2022 г.