Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Студенти от НАТФИЗ играят "Ревизорът" по Гогол на сцената на Сатирата

САТИРА

Студенти от НАТФИЗ играят "Ревизорът" по Гогол на сцената на Сатирата

Гогол: „В своята пиеса аз се смея над човешката бездуховност, над душевното мъртвило, над нелепостта и глупостта на хората, лишили себе си от духовни интереси и идеали”

Сатиричен театър "Алеко Константинов", сн. Румен Добрев

На 6 и 8 март от 19.30 ч на камерната сцена на Сатиричен театър "Алеко Константинов" е премиерата на спектакъла "Ревизорът" по едноименната пиеса на Н. В. Гогол, съвместна продукция на Сатиричния театър и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Нина Димитрова, режисьор

Режисьор на спектакъла е Нина Димитрова. Сценографията и костюмите са дело на Юлияна Войкова - Найман и Борис Далчев. В спектакъла участват студентите от трети курс актьорско майсторство за драматичен театър от НАТФИЗ, с артистичен ръководител проф. Здравко Митков. "Ревизорът" е дипломния спектакъл, с който младите творци ще заявят своя талант на професионална сцена.

Нина Димитрова за трети път поставя текст на Гогол. Нейният хитов спектакъл "Шинел" по Гогол се играе вече 21-ви сезон. Той донесе на създателите си световно признание, десетки международни награди и прослави българския театър по целия свят. Игран е в цял свят на осем езика и има над 550 представления.

Миналият сезон беше премиерата на друг спектакъл под режисурата на Нина Димитрова отново по текст на Гогол - "Дневникът на един луд". Той получи номинация "Икар" за дебют и "Аскеер" за изгряваща звезда, както и награда за мъжка роля на международния театрален фестивал "БГМОТ" в Габрово за изпълнението на младия актьор Стелиан Радев.

Режисьорът Нина Димитрова за спектакъла: "Предлагам ви заедно да се посмеем на себе си и на абсурдите на ежедневното си съществуване с оня смях, "излитащ от светлата природа на човека, без чиято проницателна сила нищожността и пустотата на живота не биха изплашили човека. Нека чрез пречистващата сила на гоголевия смях "да направим ревизия на собствената си греховна съвест".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА

Награденият с "Оскар" "Момиче с потенциал" тръгва по кината

Нищо в живота на Каси (в ролята е талантливата Кери Мълиган) не е такова, каквото изглежда: тя е невероятно умна, изнервящо пресметлива, а през нощта води таен двойствен живот...