Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Студенти от НАТФИЗ играят "Ревизорът" по Гогол на сцената на Сатирата

САТИРА

Студенти от НАТФИЗ играят "Ревизорът" по Гогол на сцената на Сатирата

Гогол: „В своята пиеса аз се смея над човешката бездуховност, над душевното мъртвило, над нелепостта и глупостта на хората, лишили себе си от духовни интереси и идеали”

Сатиричен театър "Алеко Константинов", сн. Румен Добрев

На 6 и 8 март от 19.30 ч на камерната сцена на Сатиричен театър "Алеко Константинов" е премиерата на спектакъла "Ревизорът" по едноименната пиеса на Н. В. Гогол, съвместна продукция на Сатиричния театър и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Нина Димитрова, режисьор

Режисьор на спектакъла е Нина Димитрова. Сценографията и костюмите са дело на Юлияна Войкова - Найман и Борис Далчев. В спектакъла участват студентите от трети курс актьорско майсторство за драматичен театър от НАТФИЗ, с артистичен ръководител проф. Здравко Митков. "Ревизорът" е дипломния спектакъл, с който младите творци ще заявят своя талант на професионална сцена.

Нина Димитрова за трети път поставя текст на Гогол. Нейният хитов спектакъл "Шинел" по Гогол се играе вече 21-ви сезон. Той донесе на създателите си световно признание, десетки международни награди и прослави българския театър по целия свят. Игран е в цял свят на осем езика и има над 550 представления.

Миналият сезон беше премиерата на друг спектакъл под режисурата на Нина Димитрова отново по текст на Гогол - "Дневникът на един луд". Той получи номинация "Икар" за дебют и "Аскеер" за изгряваща звезда, както и награда за мъжка роля на международния театрален фестивал "БГМОТ" в Габрово за изпълнението на младия актьор Стелиан Радев.

Режисьорът Нина Димитрова за спектакъла: "Предлагам ви заедно да се посмеем на себе си и на абсурдите на ежедневното си съществуване с оня смях, "излитащ от светлата природа на човека, без чиято проницателна сила нищожността и пустотата на живота не биха изплашили човека. Нека чрез пречистващата сила на гоголевия смях "да направим ревизия на собствената си греховна съвест".

Коментирай 0

1/1

Сатиричен театър "Алеко Константинов", сн. Румен Добрев

Нина Димитрова, режисьор

Календар

Препоръчваме ви

Шедьовърът "Кармен" от Бизе на Софийската опера по БНТ 2

Магичната постановка на режисьора Пламен Карталов ще бъде показана на 31 май, неделя, от 20 часа

КинеДок откри сезон 2020 с хърватския филм "Сръбкиня"

Филмът, който грабна "Сърцето на Сараево" е за сръбско момиче, което разкрива "другата Хърватия"

"Бебоците" се завръщат този уикенд в Софийската опера и балет

Билетите ще се продават при 30 % на заетост и шахматно разпределение на местата, като ще бъдат спазени всички изисквания в Заповедта на Министъра на здравеопазването

Насладете се на виенските класици с примата Ина Кънчева и Хора на софийските момчета

Втора част от концерта ще се излъчи на 27 май от 20.00 часа на страницата на "Кантус Фирмус"

"Една африканка в Стара Загора" - вижте как Васко да Гама оживя на българска сцена

Възхитителният спектакъл на операта "Африканката" от Джакомо Майербер, бе реализиран от световнопризнатата режисьорка Вера Немирова и Старозагорската опера

Смях, веселие и истинска наслада с "Италианката в Алжир" от Росини

Гледайте онлайн рядко поставяното загалвие днес от 14.30 заедно със Старозагорската опера