Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Стартът на "Световен театър в София" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Стартът на "Световен театър в София" - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя културните събития в Двореца в седмицата: 4 - 10 юни 2018

Предстоящи събития в НДК

(4 - 10 юни 2018)

4 юни /понеделник/

Шест заглавия от международната сцена ще бъдат показани между 4-и и 19-и юни в София, а началото е с "Хаканаи" - визуално 3D пътешествие между въображението и реалността в Театър Азарян в НДК. "Хаканаи" е оригинален танцов спектакъл на една от водещите в Европа компании в дигиталните и изпълнителски изкуства. "Хаканаи" може да бъде гледан на сцената на Театър Азарян на 4 юни от 19:30 часа и официално ще даде старт на платформата "Световен театър в София".

Представянето на новата книга на американската поетеса Линда Грегърсън "Машини за дишане" (Издателство за поезия "ДА") ще се състои от 19:00 часа на 4 юни (понеделник) в Литературен клуб "Перото". През 2003 г. стихосбирката й "Waterborne" печели наградата за поезия "Kingsley Tufts". През 2007 г. книгата й "Magnetic North" е финалист за "National Book Award". Множеството отличия на Линда Грегърсън включват награди на Американската академия за изкуство и литература, Американското поетическо общество, Асоциацията за модерна поезия, Фондация "Гугенхайм" и др.

Още

Георги Мамалев събра в книга най-забавните случки от своя живот

Георги Мамалев събра в книга най-забавните случки от своя живот

Един от най-обичаните български актьори - Георги Мамалев ще представи биографичната си книга - "Усмихни се, човече!" на 4 юни от 19:00 часа в зала 42 на НДК. "Усмихни се, човече!" е написана в съавторство с Весел Цанков, писател - хуморист и журналист. Самият Мамалев споделя, че е искал да разкаже на читателите интересни и забавни истории, случили се зад кадър, извън сцената - на местата, където публиката няма как да надникне.

Още

Георги Мамалев пред Дир.бг: Мечтая да изиграя Големанов

Георги Мамалев пред Дир.бг: Мечтая да изиграя Големанов

Не липсват, разбира се, и весели случки, в които участват любими български актьори от ранга на Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов, Стефан Данаилов, Антон Радичев... По думите на Георги Мамалев, книгата е лятна, приятна и много морска като настроение, в нея има и спомени от Созопол, където е била базата на звездния актьорски състав, който участваше в снимките на легендарния филм "Оркестър без име".

6 юни /сряда/

НДК и РИОСВ-София обединяват усилията си по повод Световния ден на околната среда. Те организират празник за деца и ученици под надслов "Да победим замърсяването с пластмаса", който ще се състои на 6 юни в Централното фоайе на НДК от 14.00 часа. Идеята е децата да се запознаят по забавен и атрактивен начин с ползите от разделното събиране на отпадъци, рециклирането, опазването на околната среда, както и да разгледат класна стая "Земно кълбо" и арт инсталациите от пластмаса на НДК, които са част от кампанията на НДК "re:НДК-Рециклирай! Културно е."

Тържественият концерт за отбелязване на 60-годишния юбилей на Първа английска езикова гимназия ще се състои на 6 юни (сряда) от 18.00 часа в зала 1 на НДК. През дългия си път на развитие гимназията се е доказала като едно от най-престижните училища в системата на българското и европейското образование.

7 юни /четвъртък/

Представянето на книгата "Бразилски храст" от Велина Минкова ви очаква на 7 юни (четвъртък) от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото". "Бразилски храст" е какофония от дълги и кратки разкази, в които абсурдно, но безпроблемно съжителстват плъхове, лели, златни рибки, буржоа бохеми и хамали, Созопол, парижкият май на 1968-а, любов, възмездия и какво ли още не. Една деликатна иронична игра на двусмислието.

8 юни /петък/

Танцовият спектакъл "Планината Чирчео" ще гостува в София на 8 юни (петък) от 20:00 часа в Театър Азарян. Планината Чирчео в Италия при Тиренско море е митично пространство, в което Одисей и неговите спътници се изправят срещу магьосницата Цирцея. Способността й да преобразява хората и променящите се води на морето e основен източник на вдъхновение на хореографа Фабрицио Фавале. Девет забележителни танцьори потъват в мистично пространство и се завихрят в чувствен, хипнотичен танц.

9 юни /събота/

На 9 юни (събота) от 19:00 часа в зала 11 (кино "Люмиер Лидл") ви очаква балетно-театралният спектакъл "Коломбина". Eдин вълнуващ спектакъл от деца за деца - малки и големи.

10 юни /неделя/

На 10 юни от 12:00 часа в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл") е годишният концерт на Английско училище "Максимум".

В неделя (10 юни) ви очакват два концерта на Балетна школа "Финес" от 17:30 и 19:30 часа в зала 11 (кино "Люмиер Лидл").

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Цигулка и арфа в "Нежна е нощта" на 12 август

Музика от Пярт, Равел, Дебюси, Сен-Санс в необикновения, виртуозен проект на Иван Пенчев и Деница Димитрова в Квадрат 500

Фондация "Човек с шапка" представя Танцово Кино на Път из България

С вход свободен можете да гледате танцовите филми "Поглед от ръба", "CHISEL" и "INNER BLOOM" в 11 града

Новият албум на Мирослава Кацарова "Теменужена" в 150 онлайн платформи

Музиката в целия албум е белязана със специфичната звучност от срещата на джаз трио и струнен квартет - естетика, водена от убеждението, че границите между жанровете все повече се изличават

Артисти от всички части на света обсъждат бъдещето на киното в The Future of Film 2021

Второто издание на световната конференция е организирано от българската кино режисьорка, базирана в Лос Анджелис Боряна Иванова

Балет "Арабеск" представя екстравагантния спектакъл "Колекция Кармен" в Парка на Военна Академия

Спектакълът за неустоимата страст на Кармен, търсеща всепоглъщаща любов или просто хладна любовна игра на живот и смърт, можете да гледате на 10 юли на лятната сцена на Академията в София