Хаканаи

Компания „Адриен М. & Клер Б.“ – Франция

"Хаканаи", Компания "Адриен М. & Клер Б." – Франция

Режисура и сценография: Клер Барден и Адриен Мондо

Компютърен дизайн: Адриен Мондо

Дигитална интерпретация: Родолф Мартен

Звуков дизайн: Кристоф Сартори, Лойс Друглазе

Изпълнение звук: Кристоф Сартори

Сценичен дизайн и конструкция: Мартен Готрон, Венсан Перьо

Дигитални инструменти: Лойс Друглазе

Светлинен дизайн: Жереми Шартие

Костюм: Йоанна Елалуф

Изпълнение: Виржини Баржоне

Визуално 3D пътешествие между въображението и реалността.

"Хаканаи" е оригинален танцов спектакъл на една от водещите в Европа компании в дигиталните и изпълнителски изкуства.На японски хаканаи назовава нетрайното и крехкото, временното и отминаващото. Хореографията се изпълнява в специален куб, който се превръща в среда на движещи се образи, създавани в реално време в диалог между движение на човешкото тяло, музикаи дигитални технологии. Тя отправя към поетично пътешествие в удоволствие от играта между въображението и реалността. След представлението зрителите ще имат възможност да разгледат отвътре сценичната инсталация.

Компанията "Адриен М. & Клер Б" създаваразнообразни работи - от сценични представления до инсталации в сферата на дигиталните и живи изкуства, които поставят човешкото тяло в диалог с нови медии и технологии. Те се отличават с поетичен визуален език, разгръщащ се в преминаването между реални и виртуални измерения,провокиращи въображението.

Представянето на "Хаканаи" от "Адриен М. & Клер Б." на Световен театър в София се осъществява с подкрепата на Френския институт в България и програма "Театроскоп", лансирана от Френския институт, Министерство на културата и комуникацията и Министерство на външните работи и международното развитие на Франция. Гостуването на продукцията се реализира с финансовата подкрепата на програма "Мобилност" на Национален фонд "Култура"

1/1

"Хаканаи", Компания "Адриен М. & Клер Б." – Франция

Още Балетни спектакли в София

Tangomachine

Авторски танцов танго-спектакъл на Laokoontango

Виж всички Балетни спектакли в София