Планината Чирчео

Ле Супличи – Болоня, Италия

"Планината Чирчео"

Концепция и хореография: ФабрициоФавале

Оригинална музика: Даниела Кативели

Друга музика: SigurRos, Mountains, On, AlexSomers, Windy&Carl

Танцьори: Даниеле Бианко, Винченцо Копучо, Андреа Дел Бианко, ФабрициоФавале, Франческо Леоне, Кенджи Мастуяма, Мирко Папарусо, Стефано Роведа, Даниеле Салвито

Хипнотична хореография от "поета на танца" ФабрициоФавале

Планината Чирчео в Италия при Тиренско море е митично пространство, в което Одисей и неговите спътници се изправят срещу магьосницата Цирцея. Способността й да преобразява хората и променящите се води на морето са основен източник на вдъхновение на ФабрициоФавале. Девет забележителни танцьори потъват в мистично пространство и се завихрят в чувствен, хипнотичен танц. В неопределеността между съзнанието и фантазията, деня и нощта, те сякаш проговарят на езика на бурното море. ФабрициоФавале и Андре Дел Бианко създават на живо въздействащи звукови и визуални ефекти с промени в осветлението, цветовете и плътността на атмосферата. Те привнасят различни естествени елементи като вулканични останки, ледени блокове, скали, животински фигури и пораждат образи, които пресрещат световете на архаиката и високите технологии.

Наричат италианския танцьор и хореограф ФабрициоФавале "поет на танца". През 2011 г. той е удостоен с Почетен медал на президента на Италия за хореографски талант. Неговата компания"Ле Супличи" гостува на престижни форуми, сред които са Венецианското биенале, Единбургския фестивал и Международното танцово биенале в Лион.

Копродукция: Френски национален театър за танц "Шайо" (Франция)/ Klm/ Kinkaleri - Le Supplici - MK(Италия)

Продукцията се представя с подкрепата на Министерство на културата и културното наследство, Област Емилия - Романя, Фонд за танц/ Област Емилия - Романя и Италианския културен институт в София.

Снимка: Alfredo Anceschi, Gino Rosa

1/1

"Планината Чирчео"