Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Победителите във фотоконкурса на National Geographic ще бъдат отличени на специално събитие "Фотографите отблизо"

ФОТОГРАФСКОТО ИЗКУСТВО

Победителите във фотоконкурса на National Geographic ще бъдат отличени на специално събитие "Фотографите отблизо"

Членовете на забележителното жури Владислав Терзийски и Иво Данчев ще споделят любопитни истории от творческия си опит в разговор на живо, воден от Владимир Карамазов, а специалният гост – фотографът на National Geographic Ейми Витале, ще представи презентация на тема "Нови подходи във фоторазказа"

Източник: National Geographic

Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде отбелязан със специално събитие, на което ще бъдат отличени победителите в четирите категории и техните подгласници.

Публиката ще има възможността да стане част от церемонията по награждаването, а заедно с това да се потопи в света на едни от най-успешните родни фотографи, жури в настоящото издание, и различните им гледни точки към това необятно и завладяващо изкуство.

Владислав Терзийски и Иво Данчев ще разкажат повече за предизвикателствата и особеностите, свързани със стремежа към най-сполучливия кадър, а актьорът и фотограф Владимир Карамазов ще задава интригуващата посока на разговора благодарение на своите познания и опит в областта. В допълнение към личните истории и богатите впечатления на журито, гостите ще се насладят и на опита на фотографа на National Geographic Ейми Витале. Шесткратен носител на World Press Photos и една от 50-те Badass Women на списание InStyle, тя ще гостува за първи път у нас и ще сподели своята перспектива и опит от сътрудничеството си с общности, които работят за опазване на дивата природа и баланса, в презентация на тема "Reframing The Narrative" ("Нови подходи във фоторазказа").

Източник: National Geographic

Във "Фотографите отблизо" - тази специална среща с публиката, едни от най-забележителните фотографи у нас ще споделят повече за някои от любимите си творби, страстта си към снимането и мнението си за бъдещето на фотографското изкуство и намесата на изкуствения интелект в него. Ще разкажат също какво е било водещото в избора на отличените във фотоконкурса и какво ги е впечатлило при разглеждането на хилядите участвали кадри.

Източник: National Geographic

Още

Специално събитие "Фотографите отблизо" за тазгодишния фотоконкурс на National Geographic

Специално събитие "Фотографите отблизо" за тазгодишния фотоконкурс на National Geographic

Фотографията е неразривно свързана с дейността на National Geographic и със стремежа към изследване и преоткриване на света около нас. Кулминацията на вечерта на 26 септември ще настъпи с награждаването, по време на което ще бъдат обявени големите победители в тазгодишния фотоконкурс на National Geographic.

Членовете на журито са изправени пред нелеката задача да изберат най-добрите от над 6000 публикувани кадъра, разпределени в четири категории - "Животни", "Хора", "Пейзажи" и "На тъмно".

Източник: National Geographic

Ирина Тотова, вицепрезидент и генерален мениджър на Disney за Балканите, коментира:

"Изследователите и разказвачите на историите винаги са били неразривна част от National Geographic бранда. Затова се радваме, че за втора поредна година имаме възможност да наградим креативността на феновете си и да споделим техните емоции и преживявания през призмата на обектива. Щастливи сме, че конкурсът предизвиква още по-голям интерес с тазгодишното си издание."

Победителите от онлайн конкурса ще спечелят награди, осигурени от National Geographic, Samsung и Audi. Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на сп. "National Geographic". Носителят на "Наградата на публиката" и победителите във всяка от категориите ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S23 Ultra и брандирана раница Audi, а подгласниците им - едногодишен абонамент за списание National Geographic.

Цялостният победител, избран от журито, ще получи и най-приключенската сред наградите - фотоекспедиция до Истанбул с National Geographic фотограф.

Събитието ще се проведе на 26-и септември, вторник, в Pirotska 5 Event Center (ул. "Пиротска" №5) от 19:00. Вход свободен!

Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/1oW2Tg6gl

Източник: National Geographic

Повече за членовете на журито ще откриете тук:

Ясен Тодоров е носител на голямата награда на фотоконкурса National Geographic 2018. Негови изображения са публикувани от National Geographic, Los Angeles Times, Guardian и др., и са изложени на летище O"Hare в Чикаго, Съмърсет Хаус, Шотландския парламент. Активен пилот и летателен инструктор, той се специализира във въздушна фотографи, включваща както популярни, така и отдалечени части на света. Г-н Тодоров е концертен цигулар и професор по музика в Държавния университет в Сан Франциско.

Владислав Терзийски обича да се събужда всяка сутрин на ново място. Наслаждава се на изгрева с дистанционно в ръце и с дрон в небето. Често дните му минават в дълги пътувания в търсене на перфектната снимка. Хубавият кадър изисква да се вглъби и да влезе в творческо настроение и най-добрият начин е да е сам със слушалките в ушите. През годините снимките му са участвали в много изложби, но някак не се е престрашил да направи собствено представяне само с негови снимки. Той е в сърцето на проекта "Европа отвисоко - България", като в рамките на няколко месеца обикаля много интересни места из родината ни. Дали ще снима видео или снимка, дали ще лети с дрона или ще е с камера в ръце, той винаги го прави с душата си.

Иво Данчев е български фотограф, чиято работа е позната както у нас, така и по света. От 2009 г. насам Иво работи основно със списание National Geographic България, а то 2012 до 2017 г. е арт директор на изданието. През своята кариера той упорито и последователно работи за създаването на фотографии, ангажирани с популяризирането на културното и етническото многообразие и опазването на природата на България. Фото историите на Иво ни разказват за българи, помаци, каракачани, турци, роми, различни балкански народи и дори индианци.

Източник: National Geographic

Ейми Витале, фотограф на National Geographic и автор на документални филми, е пътувала до над 100 държави, заснемайки сърцераздирателната реалност на войната и станала свидетел на вдъхновяващата сила на хората, които правят промени. Нейните награждавани творби разкриват невъзпяти герои и общности, които работят за опазване на дивата природа и намирането на хармония. Ейми е определяна като един от най-влиятелните фотографи на своето поколение и е стипендиант на Conservation International Innovators за 2022 г. През 2022 г. тя е удостоена с престижни награди - както с почетния медал "Мисури" за заслуги, така и с хуманитарната награда "Луси". Списание InStyle обявява Ейми за една от петдесетте Badass Women - поредица, отбелязваща жените, които се изявяват, говорят и постигат резултати. Тя се появява заедно с група невероятни жени, сред които Джейн Гудал, Кристиан Аманпур и Рут Бадер Гинсбург. Ейми е обявена за фотограф на годината в категория Списания от Международните награди "Фотограф на годината", получила е наградата "Даниел Пърл" за изключителен репортаж и е шесткратен носител на наградата World Press Photos. По-късно тази година Ейми ще бъде представена в телевизионната поредица Explorer на National Geographic Channel. Ейми е и основател и изпълнителен директор на ръководената от жени организация с нестопанска цел Vital Impacts, която подкрепя хуманитарни и природозащитни дейности по целия свят. Vital Impacts е създала глобалната програма за безвъзмездни средства и менторство, за да насърчи и подкрепи следващото поколение разказвачи на истории в подкрепа на околната среда.

За National Geographic Partners LLC:

National Geographic Partners LLC (NGP), съвместно дружество между Disney и National Geographic Society, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic Studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес.

Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 134 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители... достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 езика, всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, опазване на околната среда и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria.

За да разберете повече за дейността на Disney в Централна и Източна Европа, посетете нашия профил в LinkedIn.

Още

София - улици, хора, места и потайни кътчета, които вече не съществуват

София - улици, хора, места и потайни кътчета, които вече не съществуват

Още

Народният театър преобразява фасадата на Националната галерия на Ирландия

Народният театър преобразява фасадата на Националната галерия на Ирландия

Още

Изложба фотографии "Олга Хавлова и Комитетът за добра воля"

Изложба фотографии "Олга Хавлова и Комитетът за добра воля"

Още

Най-новият център по фотография BECA Center of Visual Storytelling отваря врати в сърцето на София

Най-новият център по фотография BECA Center of Visual Storytelling отваря врати в сърцето на София

Още

Германската фотографка Барбара Клем с първа самостоятелна изложба в София

Германската фотографка Барбара Клем с първа самостоятелна изложба в София

Още

Какво са 24 часа в големия град? Иван Шишиев представя "Етюд-и-те на София: 24 часа в града"

Какво са 24 часа в големия град? Иван Шишиев представя "Етюд-и-те на София: 24 часа в града"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Тартюф" с режисьор Крис Шарков е премиерният спектакъл на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен

Първите представления пред публика ще се състоят на 14 и 20 декември 2023 г.

Премиерата на втория сезон на сериала "Вина" на БНТ е на 7 януари 2024 г.

Новите епизоди ще се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Христофор Раданов празнува юбилей с Оркестъра за народна музика в Първо студио на БНР

Концертът ще открие изпълнение на Оркестъра за народна музика под диригентството на Димитър Христов

Испанският писател Хавиер Серкас среща Георги Господинов в София

Събитието ще се състои на 6 декември от 18:30 ч. на Културната сцена на 4-ия етаж на НДК в рамките на Софийския международен панаир на книгата

Купуваш билет за спектакъла "Камбаната" за 31 декември, получаваш втори от Народния театър

Деян Донков излиза на сцената с музикантите от "Карандила"