Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Най-новият център по фотография BECA Center of Visual Storytelling отваря врати в сърцето на София

ФОТОГРАФСКИ ХОРИЗОНТИ

Най-новият център по фотография BECA Center of Visual Storytelling отваря врати в сърцето на София

В Café Synthesis ще се отбележи и 3 години от създаването на академията и ще бъде представена дебютната книга на документалния фотограф Димитри Стефанов - "РУХВАНЕ"

Фотокредит: Александър Карчински

Още

Фотографът Димитри Стефанов открива своята изложба "Прима" в Софийската опера и балет

Фотографът Димитри Стефанов открива своята изложба "Прима" в Софийската опера и балет

На 3 октомври 2023 г. фотографска академия BECA ще празнува своя трети рожден ден с мащабно събитие по повод откриването на BECA Center of Visual Storytelling - мястото, което ще събере под един покрив Академията и нова галерия.

Новината идва на фона на обявеното партньорство с най-голямата фотографска агенция Magnum Photos и обещава да преобрази света на фотографията у нас.

BECA Center of Visual Storytelling е пионерско начинание в България и цели да предостави цялостна платформа, която обхваща обучение, творчество и разнообразни активности, свързани с фотографски изложби, гостуващи лектори, международни фотографски работилници и издателска дейност.

Центърът ще се открие на последния етаж на сградата на бул. "Васил Левски" 57 и ще продължи да си партнира с популярното място за фотография, хора и идеи PhotoSynthesis.

Новата галерия за фотография ще открие нови хоризонти пред талантливи автори, които ще имат възможността да представят своите проекти пред широка публика. Концепцията на изложбеното пространство е да създаде мултисетивно преживяване на зрителя и да разгърне силата на визуалния разказ.

Създателите на BECA - Димитри и Велина Стефанови вярват, че центърът ще намери своето достойно място в културния живот на града и ще допринесе за развитието на цялата фотографска сфера.

"Надяваме се новината за откриването на BECA Center of Visual Storytelling да бъде голяма не само за нас, но и за цялата фотографска общност у нас, както и за поколението млади и нови таланти, които още не са намерили своята реализация като фотографи.

Зад това начинание стоят огромни усилия, не само наши, но и на много хора, които ни подкрепят и освен, че съм им безкрайно благодарен, вярвам, че с толкова отношение, качество и страст, няма как да не видим и позитивен резултат в бъдеще.", - Димитри Стефанов.

"BECA Center of Visual Storytelling надхвърли и най-смелите ни мечти, с които преди 3 години създадохме Академията. Тази есен с нови сили ще дадем начало на нещо още по-мащабно и важно за развитието на българската фотография.

BECA Before Creating Academy

По пътя дотук успяхме да основем нашата фондация, която да подкрепя развитието на младите фотографи, BECA Publishing с фокус върх издаването на фотографски книги, но центърът ще бъде обединител и в истинския смисъл - център - на цялата ни екосистема.

Концептуалната галерия за фотография е основен акцент в новото пространство и тепърва там ще бъдат показвани стойностни проекти и фотографии, които разказват значими истории." -  Велина Стефанова.

Чрез съчетаването на образование, изложбено пространство, издателска дейност, разнообразни събития и творчески дейности, BECA има мисия да повиши уменията и перспективите пред младите български фотографи, да обогати културния живот в страната и да спомогне за развиване на активна и сплотена фотографска общност.

Домакините канят всички ценители на визуалното изкуство на откриващото събитие на BECA Center of Visual Storytelling, когато ще бъде представена и дебютната фотографска книга "РУХВАНЕ" на Димитри Стефанов.

Официално откриване:
3 октомври, 19 часа
Café Synthesis, бул. Васил Левски 57

Още

BECA -  една вълнуваща работилница по фотография

BECA - една вълнуваща работилница по фотография

Още

Документи: Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век

Документи: Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век

Още

Станка Цонкова-Уша: Животът като Експеримент. Фотографията като Живот

Станка Цонкова-Уша: Животът като Експеримент. Фотографията като Живот

Още

Минко Михайлов взе Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2022

Минко Михайлов взе Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2022

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Специално събитие "Фотографите отблизо" за тазгодишния фотоконкурс на National Geographic

"Фотографите отблизо" щe се проведе на 26 септември от 19:00 часа в Pirotska 5 Event Center

Изложба фотографии "Олга Хавлова и Комитетът за добра воля"

Изложбата е подготвена от Комитета за добра воля - Фондация „Олга Хавлова“, за да припомни на обществото основателката на организацията госпожа Олга Хавлова.

Ускорение - полет - приземяване = "Родени свободни"

Изложбата с фотографии на Константин Вълков в Националната галерия са един голям урок по социална фотография

Британският фотограф Нормски: За мен хип-хопът е гласът на тези, които никога не са имали глас

Британският фотограф Нормски отбелязва 50-годишнината на хип-хопа с книга

Шедьоври на Стив МакКъри са представени във Виена

Снимките на Стив МакКъри, неговите портрети и природни фотографии, публикувани в списания и илюстриращи книги, използвани за рекламни кампании на големи фирми, го правят един от най-известните фотографи на нашето време

Въглищна тропика в Гьоте-институт и КО-ОП

Дискусия, посветена на критичната за страната минно-добивна индустрия, обединява три творчески проекта