Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

19 театрални спектакъла на 21-ата „Сцена на кръстопът“

МЕЛПОМЕНА

19 театрални спектакъла на 21-ата „Сцена на кръстопът“

Пловдивската публика ще види Меглена Караламбова в „Разговори с мама“ на Театър 199 - в ролята, донесла й АСКЕЕР

"Последното изкушение", Народен театър "Иван Вазов"

Две премиери на Пловдивския драматичен театър ще дадат началото на 21-ия Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Откриването на престижния форум е на 10 септември от 19 часа в голямата зала с "Вишнево сладко.

По руска рецепта", а на следващия ден от 19.30 ч. е спектакълът "Момчето от последния чин" в Камерната зала. Екипът на "Сцената" и тази година обещава незабравими преживявания на ценителите на театралното изкуство, защото в продължение на две седмици под тепетата ще гостуват най-добрите заглавия от цяла България.. Зрителите ще имат шанса да видят "Последното изкушение" на режисьора Веселка Кунчева, представление на НТ "Иван Вазов". Академичната трупа ще доведе и "Мнимия болен".

Меглена Караламбова и Георги Къркеланов, "Разговори с маса", Театър 199

Георги Мамалев в "Мнимият болен" от Молиер, Народен театър "Иван Вазов"

Плевенският театър ще участва с номинирания за две награди Икар - "Цимбелин" на Лилия Абаджиева. Друго забележително представление - "Саломе" на театър "Българска армия", ще даде възможност на публиката да се наслади на изключителния талант на режисьора Диана Добрева, която излиза на сцената и като актриса. Под тепетата пристига и най-добрият спектакъл на тазгодишните Аскеери - "Еквус" на Младежкия театър.

"Саломе", Театър "Българска армия"

Изключителната Меглена Караламбова ще изиграе ролята, донесла й Аскеер тази година в спектакъла "Разговори с мама" на Театър 199.

Ще гостуват Театър "София", Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театри.

Фестивалът не изневерява на традицията и ще срещне пловдивската публика с бъдещите звезди на сцената - студентите от НАТФИЗ от класа на Ивайло Христов. Те ще представят своята "Комедия от грешки". "Сцена на кръстопът" ще посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Фестивалните заглавия са 19, но екипът на форума подготвя и множество съпътстващи събития, които ще превърнат Пловдив в есенна театрална столица.

Партньори на престижния форум са домакините от Драматичен театър-Пловдив, Община Пловдив и Министерство на културата.

Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2017 година. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Фестивалът за улични изкуства 6Fеst с лятна програма от куклен и импровизационен театър и карнавал в Пловдив

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал

Броени часове до вълшебния концерт на Джейкъб Колиър с "Мистерията на българските гласове"

Спонтанни импровизации и "магични моменти" за публиката готви феноменалният музикант, а специално за събитието на 11 юли в Зала 1 на НДК пристига и американската танцьорка Дженифър Роуз

Варна посреща 15-тото издание на "Алея на книгата" през август

Програмата включва срещи с автори, представяния на нови заглавия и много събития за малки и големи любители на книгите

"Остров на музиката" започва с концерт на група "Фактор"

Събитието е на 16 юли, на лятната естрада в Борисова градина

"Духът на поета" - 200 пъти на сцената на Народния театър

Спектакълът представя драматична историческа мистификация, едновременно за миналото и настоящето, която ни отвежда в София през ужким 1892 г. и ни показва как някогашните борци за свобода се превръщат в диктатори

АРТИХАРМОНИЯ Family гостува с концерт в Плевен

Разнообразната програмата, която музикантите ще изпълнят включва произведения на Телеман, Виотан, Крайслер, Сарасате, Лало, Рахманинов и Шостакович в соло, дуо и трио формации