Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започва 31-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято"

ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Започва 31-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято"

На 23 юли публиката ще види във Фестивалния и конгресен център във Варна театрално-оперния спектакъл "Адска комедия" с участието на актьора Джон Малкович

Джон Малкович на пресконференция в Народния театър (Снимка: БТА)

Още

31-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" с най-доброто от българската сцена

31-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" с най-доброто от българската сцена

Започва 31-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Събитието ще предложи българска и международна селекция, улични представления, паралелни програми с изложби, концерти и творчески срещи. Фестивалът има и дигитално издание.

Няколко събития са предвидени в програмата в първия ден на "Варненско лято".

В 12:00 ч. в сградата на Варненския театър "Стоян Бъчваров" ще бъде открита документална изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на театралната режисьорка и педагог Юлия Огнянова, която е родом от Варна. В същия час на площад "Независимост" ще започне парад с големи кукли на чешкия Театър "V.O.S.A.".

Официалното откриване на театралния фестивал "Варненско лято" е с музикално-театралния спектакъл "Представление и половина" на Театър "Българска армия". Текстът е написан от четиринадесетте актриси от трупата, които играят в постановката.

Източник: Виа Фест

Заглавието е намигване към легендарния филм на италианския режисьор Федерико Фелини "Осем и половина", с което режисьорът Стоян Радев отбелязва 60-годишнината от излизането на филма. Музикалният съпровод е на Михаил Шишков, който участва в представлението.

Още

Международният театрален фестивал "Варненско лято" отбелязва своята 30-годишнина

Международният театрален фестивал "Варненско лято" отбелязва своята 30-годишнина

След спектакъла на сцената на Варненския театър фестивалът ще продължи на открито с цирковата продукция "Пънк шоу пропан" на чешките трупи "МанстерВил" и "Blackout Paradox" с автор и режисьор Войта Щулц.

Част от паралелната програма в първия ден на фестивала е и представлението "Трите феи" на Варненския куклен театър с режисьор Вера Стойкова.

Международният театрален фестивал "Варненско лято" продължава по традиция до 10 юни. Тази година дигиталното издание ще предложи през месец юни още два спектакъла от Унгария и един от Великобритания.

На 23 юли публиката ще види във Фестивалния и конгресен център във Варна театрално-оперния спектакъл "Адска комедия" с участието на актьора Джон Малкович.

Още

Малкович, Малкович, Малкович

Малкович, Малкович, Малкович

Още

"Сенека" с Джон Малкович ще бъде представен на Берлинале

"Сенека" с Джон Малкович ще бъде представен на Берлинале

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Мащабен спектакъл на "Корсар" очаква почитателите на балета в понеделник

Впечатляващ е постановъчният екип на най-новото заглавие на Бургаската опера: режисурата е на Галина Калчева, сценографията - на Иван Токаджиев

Cavalera приближават България!

Ще слушаме Cavalera на 15 юли 2024 г., в топ лятната локация - клуб "Маймунарника" в Борисовата градина, София.

Любо Киров започна "Ново турне 2024" с голям концерт в Плевен

Шоу на световно ниво, визуални ефекти и вълнуващата музика на Любо Киров завладяха най-голямата лятна сцена в родния му град

Всеки ще открие своето заглавие на фестивала "Сцена на кръстопът" през есента

Акцентите в новото издание на театралния фестивал в Пловдив са вълнуващи и за най-изисканите почитатели на "изкуството на мига"

Духът на конфликта между Русия и Украйна витае на театралния фестивал в Авиньон

"Виждам театъра като място, което има потенциала да разкрива и разрешава политически конфликти, място за нови форми на солидарност", казва режисьорката на "Майки, песен за военно време" - Марта Гурницка

България и Македония се обединяват в театрално представление

Мартина Троанска с номинация ИКАР 2024 за главна женска роля и Марин Джишев от Северна Македония застават заедно, един до друг на 16 юли от 19 ч. в зала 2 на "Топлоцентрала", за да потърсят чрез изкуството общ език