Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Връчиха Годишните награди на артистите на свободна практика 2022-ра

ЗВЕЗДИ НА ВАРИЕТЕТО

Връчиха Годишните награди на артистите на свободна практика 2022-ра

Всеки от тях е дръзновен изразител на своето изкуство

От ляво на дясно: Мая Бранкова, Георги Низамов, Сирма Добрева, Васил Петров, крайният вдясно - продуцентът и водещ на наградите - Борислав Борисов-Боби Шоу / Източник: Артисти.бг и САС

Артисти.бг и Сдружението на артистите на свободна практика, с председател Борислав Борисов-Боби Шоу, връчиха Годишните си награди за 2022-ра година. Мнозина изразиха мнението, че те са били излъчени при пълно единодушие от страна на гилдията - напълно обективно. 

Голямата награда за атракционно изкуство получи Сирма Добрева - жената-каучук, която "литна" над "Божия мост" - една от най-успешните вариететни артистки в България.

Жената-каучук Сирма Добрева / Източник: Артисти.бг и САС

Сирма Добрева е първата с най-сложния трикс в каучука - "Цангебис" - коронен номер в шоуто й "Русалката". Забележителен успех постигна и шоуто й "Сейфът", в което акробатката влиза в сейф с размери 40/40. Проектът й "Канетикс" - въздушни акробатични танци върху фасади на сгради, е може да се каже - без аналог в света.

Наградната статуетка на Сирма Добрева / Източник: Артисти.бг и САС

Не се нуждае от представяне българският Синатра - изпълнителят Васил Петров. Той получи Голямата награда за Изключителен принос в областта на музиката. Изявите на Васил Петров навсякъде, дори в атмосферата на необичайни кътчета като пещерата Магура винаги са били вълнуващи за почитателите на джаза.

Изпълнителят Васил Петров / Източник: Артисти.бг и САС

Голямата награда за музикален изпълнител бе връчена на младата певица Пресияна Панова, която миналата година се завърна от Скандинавието специално за турнето на "Магичен цирк" в България, което зарадва много деца в различни точки на страната.

Пресияна Панова / Източник: Артисти.бг и САС

Дует на годината стана красивата двойка от "Експоуз". Двамата изпълнители винаги са очаровали със стилна модерност на сцената - както с изпълненията си, така и с атрактивната си визия. 

Дует "Експоуз" / Източник: Артисти.бг и САС

Наградата Артист на годината с изключителен принос бе връчена на Георги Низамов, който сам определя себе си като "режисьор по образование, актьор-комик по професия и певец по душа". Низамов стана известен и като преподавател по актьорска имитация на участниците в предаването ''Като две капки вода''.

Георги Низамов / Източник: Артисти.бг и САС

Голямата награда за магично изкуство получи Стефан Давидков. Той е една от надеждите на илюзионното изкуство у нас - изкуството с най-силни традиции във вариетето и винаги посрещано с огромно любопитство от страна на публиката.

Илюзионистът Стефан Давидков / Източник: Артисти.бг и САС

Сред наградените има и един "уеб магьосник" - Валери Иванов. Той представлява най-новия "подкаст" в илюзионното изкуство, който съчетава магията със съвременните електронни технологии.

Уеб магьосникът Валери Иванов / Източник: Артисти.бг и САС

Impressio честити на наградените.

Всички те изразиха благодарността си с тъжната констатация, че последните години са били много трудни за тях. Артистите на свободна практика наистина изпитват огромни трудности както с намирането на условия за работа, така и за изявите си. Сирма Добрева илюстрира това с кратка, но съдържателна благодарност за наградата: "Това признание ми дава сили да продължа напред!", каза тя.

Доайените на вариетето, от ляво на дясно: Кавалерът на Червената роза-Тони, пред него - "българския Челентано" - Валентин Асенов, световноизвестният менталист Георги Виолетов / с очилата/, илюзионистът Стефан Давидков най-вдясно; зад тях - акробатът Бойчо Гладиатора и Васил Петров / Източник: Артисти.бг и САС

Изпълнителят Васил Петров пък бе видимо щастлив да види в добро здраве артисти, с които някога е започнал кариерата си - доайени на вариетето.

Още

Астор - измамникът, на когото можеше да се вярва

Астор - измамникът, на когото можеше да се вярва

През годините гилдията загуби много ценни изпълнители, сред които бе и илюзионистът Астор. Артистът дълго време беше обединяваща личност в гилдията на вариететните артисти. В магичния му театър всички те намираха свой общ дом. Работата на тези артисти от различни жанрове на забавните изкуства, обединени заедно в сдружение, е немислима без дръзновението им и подкрепата им един към друг.

Илюзионистът Борислав Борисов - Боби Шоу, продуцент и водещ на Наградите / Източник: Артисти.бг и САС

"В годините след 1990-а всеки от тях е поставен в условията на "едноличен търговец", който сам се режисира, сам се промотира и сам се издържа. Трудно е!", сподели един от ветераните на вариетето.

Предстоят коледни и новогодишни изяви с участието на тези невероятни артисти. Всеки от тях дава частица от искрата в себе си за аплодисментите и усмивките на зрителите. Да ги подкрепим, защото те го заслужават.

Impressio

Още

Ах, тази Лайза! Животът, като вариете - песен, танц и оптимизъм

Ах, тази Лайза! Животът, като вариете - песен, танц и оптимизъм

Още

Отиде си една от доайените на родното вариете - легендата Мария Бирцоева

Отиде си една от доайените на родното вариете - легендата Мария Бирцоева

Още

"Оперетно вариете: Подари мечта" развълнува до краен предел публиката

"Оперетно вариете: Подари мечта" развълнува до краен предел публиката

Още

Астор Пиацола - човекът, който качи тангото на концертната и оперната сцена

Астор Пиацола - човекът, който качи тангото на концертната и оперната сцена

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в оплетени истории в пиеса по текстове на П. Г. Удхаус

Премиерата на „Джийвс и Устър в Пределно неясно“ ще бъде в София на 22 февруари

Авторска музика, атрактивна хореография и нео-класика на 7 февруари в Дом на Културата

На 7 Февруари от 19 часа балетната трупа на Националната опера на Северна Македония, ще представи балет в 9 картини "Госпожиците от Авиньон", вдъхновен от едноименната картина на Пикасо, посветен на неговите музи

"... Тук не е имало война твърде дълго време. Питам се откъде трябва да дойде моралът?"

По случай 125 години от рождението на германския драматург и поет, Бертолт Брехт, Гьоте-институт България представя прожекция на емблематичната му пиеса „Майка Кураж и нейните деца“

В огледалото се сливаме със себе си

На 10 февруари Балет "Арабеск" представя "Огледало на времето" - авторски спектакъл на Асен Наков - един от най-впечатляващите български съвременни хореографи

"Един кон влязъл в бар" - Самуел Финци в Народния театър през март

Спектакълът ще се играе два пъти, на 25 и 26 март 2023 г., в Народен театър "Иван Вазов".

Три визуално-танцови представления гостуват в Стара Загора

Компания Дерида идва в три поредни вечери на сцената на Държавна опера-Стара Загора, на която ще бъде разположена и публиката