Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Разбиване" на SPAM Studios с четири награди от международен фестивал

ТЕАТРАЛНИ НАГРАДИ

"Разбиване" на SPAM Studios с четири награди от международен фестивал

Независимото арт сдружение отбелязва и четвъртия си рождения ден на 30 септември

SPAM Studios

Още

"Слънчева линия" от Иван Вирипаев пристига с продуцентска компания KatlZ - Riga от Латвия

"Слънчева линия" от Иван Вирипаев пристига с продуцентска компания KatlZ - Riga от Латвия

Последният спектакъл на SPAM Studios - "Разбиване" с режисьор Надя Панчева се завърна с четири престижни отличия от международен театрален фестивал.

На 15 септември "Разбиване" имаше първата си международна премиера на ИТФ "Отело" в Северна Македония, откъдето екипът се завърна с четири награди - за Най-добро представление, за Най-добра актриса за Климентина Фърцова, за Най-добър актьор за Мартин Димиев и за Най-добър режисьор за Надя Панчева.

SPAM Studios

Журито в състав Шенгил Исмаили (актриса в Националния театър в Прищина), Вйолса Бектеши (актриса в Албанския народен театър) и Виктория Степановска (актриса в Народния битолски театър) единодушно присъди наградите на българския екип.

На 22 октомври младите таланти ще играят "Разбиване" в I am studio.

"Разбиване" от Нийл Лабют е пиеса-триптих, в която се разгръщат три, независими една от друга, човешки истории, разкриващи баналността на злото в ежедневието ни и механизмите ни на справяне с насилието и жестокостта в нас. Фрагментите са вдъхновени от гръцката митология и евангелието, но познатите архетипи са издигнати до нашето съвремие така че зрителят да се припознае максимално в Мъжът, Жената, Джон и Сю.

Още

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Състуденти от класа на проф. Пламен Марков в спектакъла "Разбиване" от Нийл Лабют

Историите са изградени на документален принцип, а вътрешните конфликти, които движат действието, са с брутални мащаби, което изгражда един уникален свят на постановката, който се движи между припознаването и шока от това припознаване.

В представлението участват Климентина Фърцова/Велина Георгиева, Владимир Солаков, Мартин Димиев и Теона Димова.

Другата новина за този спектакъл, който зрителите могат да гледат в I AM Studio през новия сезон, е че в една от ролите влиза младото попълнение на театралната сцена - Велина Георгиева, абсолвентка от последния клас на проф. Снежина Танковска. Те ще делят ролята си с новата кино-звезда Климентина Фърцова.

Рожденият ден на SPAM Studios ще бъде отпразнуван на 30 септември от 21:00 ч. в клуб "Купе" с уникалната премиера на "СБЛЪСЪКЪТ НА НАТАШИТЕ" по Ярослава Пулинович. Той е продължение на моноспектаклите "Мечтата на Наташа" и "Аз победих от същата авторка.

SPAM Studios

В ролите на Наташа влизат младите талантливи актриси Поля Йорданова и Мартина Пенева (и двете с няколко международни отличия за ролите си).

Арт сдружението за независимо изкуство SPAM Studios празнува своя четвърти рожден с откриването на сезон 2022/23г. През 2018 г. едни млади и смели хора - Ана Батева (режисьор) и Стефан Здравески (музикант) и още двама, трима съмишленици, решават да правят независимо изкуство.

Още

"Сфумато" представя Василена Винченцо и Васил Дуев в "Кокошка" по Чехов и Коляда

"Сфумато" представя Василена Винченцо и Васил Дуев в "Кокошка" по Чехов и Коляда

Така през септември с. г. началото е дадено със спектакъла "КОКОШКА" по текстове на Николай Коляда и А. П. Чехов, като на самото откриване присъства и самият дойаен на руската драматугия - Н. Коляда. След това с няколко премиери, трудности, препятствия, няколко важни участия на международни фестивали и спечелени престижни родни и международни награди и с утвърдени заглавия в афиша на няколко театъра, за тях се говори и днес - SPAM Studios на четири години.

През месец октомври се очаква и следващата премиера на SPAM Studios - представлението "Приказка за мъртвата царкиня" от Николай Коляда с режисьор Ана Батева. За подробности публиката може да следи официалния сайт и профилите в социалните мрежи на сдружението.

Проектите се осъществяват с помощта на Министерство на културата и Национален фонд "Култура".

Още

"Непознатата от банкнотата"  - Василена Винченцо и Руси Чанев в образите на Мара Белчева и Пенчо Славейков

"Непознатата от банкнотата" - Василена Винченцо и Руси Чанев в образите на Мара Белчева и Пенчо Славейков

Още

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

Yalta Art Room започва своя втори сезон с премиерата на спектакъла „Аутсайдер“

   

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пиесата "Капан за мишки" на Агата Кристи дебютира на Бродуей

"Капан за мишки" на Агата Кристи дебютира на Бродуей, след като от 70 години се играе на лондонска сцена

Връчиха Годишните награди на артистите на свободна практика 2022-ра

Всеки от тях е дръзновен изразител на своето изкуство

Датският кралски балет прекратява работата си с Джон Нойнмайер заради "расистко" представление

Хореографът защити позицията си, като обясни: "Въпреки че разбирам възраженията срещу рисуването върху тялото на танцьор, за да влезе в роля, не вярвам в цензурирането на хореографията заради отрицателно погрешно тълкуване на един човек"

"Лешникотрошачката" и "Лебедово езеро" в VII Международен балетен форум - Варна 2022

"Хореографията на Мариус Петипа и Юрий Григорович е в основата на нашия спектакъл. Запазил съм изцяло тяхната съвършена хореография" споделя хореографът Йордан Кръстев

Миланската "Ла Скала" се защити от обвиненията в пропаганда заради руската опера "Борис Годунов"

Оперният театър "Ла Скала" в Милано е далеч от "пропагандни действия" в услуга на руския президент Владимир Путин, увери днес неговият директор Доминик Мейер

За първи път у нас фолклорен мюзикъл – "Готови Ѝ" на 29 ноември в зала 1 на НДК с ансамбъл "Чинари"

В ролите на пеещи танцьори и танцуващи певци и музиканти ще бъдат великолепните артисти от ансамбъл "Чинари", трио "Булгарина", група "Етнотикс" и формация "Българи"