Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ненчо Костов играе Моцарт във Варненския театър на рождения си ден

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2021

Ненчо Костов играе Моцарт във Варненския театър на рождения си ден

Представлението е на 20 ноември 2021 от 20.00 ч. "Инстинктът", "Амадеус" и "Двубой" в Нощ на театрите - Варна 2021

Ненчо Костов в "Амадеус" (Държавен театър "Стоян Бъчваров" - Варна)

Още

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

За пореден път Драматичен театър "Стоян Бъчваров" участва в Нощта на театрите, която всеки ноември обединява стремежа на артистите от различни страни да представят пред публиката най-доброто от своя репертоар.

Три са спектаклите, на които театърът кани своята публика през тази година. Началото поставя на 20 ноември, 16.00, Концертно студио БНР - Радио Варна "Инстинктът" от Анри Кистмекер - театър на маса, в който режисьорът Стоян Радев Ге.К. възражда с най-младите актьори на театъра най-старата пиеса от неговата 100-годишна история.

Главните роли в "Инстинктът" изпълняват: Миглена Везирова, завършила НАТФИЗ в първия клас на доц. Пенко Господинов - дебют като Сесил Берну, в компанията на двамата "доктори" - Велизар Емануилов от класа на проф. Атанас Атанасов в ролята на Доктор Жан Берну и Недялко Стефанов от класа на проф. Пламен Марков като неговия брат - Доктор Андре Берну. Пиесата, която варненци са гледали през 1921 г. под режисурата на Стоян Бъчваров, сега Стоян Радев Ге.К. интерпретира като комедиен трилър с идеята четенето на маса да прерасте догодина в постановка.

На 20 ноември, 20.00, Основна сцена следва хитът на сезона "Амадеус" от Питър Шафър, постановка на Стайко Мурджев. В търсене на светлата и тъмната страна на таланта режисьорът противопоставя двама брилянтни актьори - носителя на награда "Аскеер" за изгряваща звезда Ненчо Костов - Моцарт и носителя на "Икар" за водеща мъжка роля Стоян Радев - Салиери. Двамата са на своя връх и в "Амадеус". Открояват се също Христина Джурова, Александра Майдавска, Симеон Лютаков, Свилен Стоянов. В психологическия театър на Стайко Мурджев специална роля е отредена и за сценографията и костюмите на Петя Боюкова, музиката на Петър Дундаков, хореографията и сценична пластика на Станислав Генадиев.

Ненчо Костов - фотосесия (Държавен театър "Стоян Бъчваров" - Варна)

Този "Амадеус" Ненчо Костов ще запомни и с това, че ще играе ролята на гения Моцарт на рождения си ден. Талантливият варненец завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2017 г. в класа на проф. Ивайло Христов. Дебютира на професионална сцена с ролята на Клендор в "Комичната илюзия" от Пиер Корней в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна, където негови роли още са: Костя в "Магьосническо езеро" по Чехов, Героят в "Драконът", Дейк в "Монтажът на моя филм" по романа на Матю Куик "Наръчник на оптимиста", Драгалевски в "Двубой" от Иван Вазов, Касио в "Отело" от Уилям Шекспир и др.

Още

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Следват ролята на Турлака в "Януари" от Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато" и Дерамо в "Кралят елен" от Карло Гоци в театър "Азарян". На сцената на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" Пловдив е в централната роля на Димчо Дебелянов в спектакъла на Диана Добрева "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов, за която е отличен с наградата Аскеер за изгряваща звезда. В Народен театър "Иван Вазов" изпълнява ролите на Васил Левски в "Наблюдателите" от Константин Илиев, Бенджамин в "Облог" от Дейвид Линдзи-Абер, Разказвачът и Вазов в "О, ти, която и да си", Алекс в "Страх за опитомяване" от Оля Стоянова.

Нощта на театрите във Варна завършва на 21 ноември, 19.00, Основна сцена с почит към българската драматургия и Иван Вазов с неговата комедия "Двубой". Става дума за елегантна усмивка към нравите в едно позабравено време, реж. Стоян Радев Ге.К., сценография и костюми Даниела Николчова, с участието на Станислав Кондов, Ненчо Кoстов, Александра Майдавска, Ивайло Иванов, Гергана Арнаудова и др.

Вижте клипа за Нощта на театрите - Варна 2021 ТУК

Още

Режисьорът Стоян Радев Ге. К.: "Поразените" вълнува и разтърсва. А всеки иска емоциите му да бъдат разбушувани

Режисьорът Стоян Радев Ге. К.: Всеки иска емоциите му да бъдат разбушувани, "Поразените" го прави

Още

Теодора Димова: Най-страшното поразяване е човек да стане безчувствен

Теодора Димова: Най-страшното поразяване е човек да стане безчувствен

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"Набуко" от Верди открива тази вечер "Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали" ще бъде открит тази вечер със спектакъл по шедьовъра "Набуко" от Верди

Националният събор на народното творчество в Копривщица се завръща

В петък, събота и неделя на поляните до средногорското градче ще се пеят песни, разказват легенди и представят обичаи от цялата страна

Творческата лаборатория "Поетите на Стара Загора" ще бъде представена на сцена

На 3 август можете да видите резултатите от работата на петимата режисьори Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Ивайло Ненов, Йордан Тинков и Милена Миланова заедно с техните екипи

Павилионът на VOX POPULI – нова открита сцена в София

10 години след основаването си "Студио за документален театър VOX POPULI" открива пространство за култура в градска среда в София

Захари Карабашлиев ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен

След хита на театралния сезон - "Опашката" от Захари Карабашлиев, авторът ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен. Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" подготвя премиера на пиесата му "Талант"