Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ненчо Костов играе Моцарт във Варненския театър на рождения си ден

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2021

Ненчо Костов играе Моцарт във Варненския театър на рождения си ден

Представлението е на 20 ноември 2021 от 20.00 ч. "Инстинктът", "Амадеус" и "Двубой" в Нощ на театрите - Варна 2021

Ненчо Костов в "Амадеус" (Държавен театър "Стоян Бъчваров" - Варна)

Още

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

Блестящо начало на 100-тния сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

За пореден път Драматичен театър "Стоян Бъчваров" участва в Нощта на театрите, която всеки ноември обединява стремежа на артистите от различни страни да представят пред публиката най-доброто от своя репертоар.

Три са спектаклите, на които театърът кани своята публика през тази година. Началото поставя на 20 ноември, 16.00, Концертно студио БНР - Радио Варна "Инстинктът" от Анри Кистмекер - театър на маса, в който режисьорът Стоян Радев Ге.К. възражда с най-младите актьори на театъра най-старата пиеса от неговата 100-годишна история.

Главните роли в "Инстинктът" изпълняват: Миглена Везирова, завършила НАТФИЗ в първия клас на доц. Пенко Господинов - дебют като Сесил Берну, в компанията на двамата "доктори" - Велизар Емануилов от класа на проф. Атанас Атанасов в ролята на Доктор Жан Берну и Недялко Стефанов от класа на проф. Пламен Марков като неговия брат - Доктор Андре Берну. Пиесата, която варненци са гледали през 1921 г. под режисурата на Стоян Бъчваров, сега Стоян Радев Ге.К. интерпретира като комедиен трилър с идеята четенето на маса да прерасте догодина в постановка.

На 20 ноември, 20.00, Основна сцена следва хитът на сезона "Амадеус" от Питър Шафър, постановка на Стайко Мурджев. В търсене на светлата и тъмната страна на таланта режисьорът противопоставя двама брилянтни актьори - носителя на награда "Аскеер" за изгряваща звезда Ненчо Костов - Моцарт и носителя на "Икар" за водеща мъжка роля Стоян Радев - Салиери. Двамата са на своя връх и в "Амадеус". Открояват се също Христина Джурова, Александра Майдавска, Симеон Лютаков, Свилен Стоянов. В психологическия театър на Стайко Мурджев специална роля е отредена и за сценографията и костюмите на Петя Боюкова, музиката на Петър Дундаков, хореографията и сценична пластика на Станислав Генадиев.

Ненчо Костов - фотосесия (Държавен театър "Стоян Бъчваров" - Варна)

Този "Амадеус" Ненчо Костов ще запомни и с това, че ще играе ролята на гения Моцарт на рождения си ден. Талантливият варненец завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2017 г. в класа на проф. Ивайло Христов. Дебютира на професионална сцена с ролята на Клендор в "Комичната илюзия" от Пиер Корней в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна, където негови роли още са: Костя в "Магьосническо езеро" по Чехов, Героят в "Драконът", Дейк в "Монтажът на моя филм" по романа на Матю Куик "Наръчник на оптимиста", Драгалевски в "Двубой" от Иван Вазов, Касио в "Отело" от Уилям Шекспир и др.

Още

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Следват ролята на Турлака в "Януари" от Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато" и Дерамо в "Кралят елен" от Карло Гоци в театър "Азарян". На сцената на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" Пловдив е в централната роля на Димчо Дебелянов в спектакъла на Диана Добрева "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов, за която е отличен с наградата Аскеер за изгряваща звезда. В Народен театър "Иван Вазов" изпълнява ролите на Васил Левски в "Наблюдателите" от Константин Илиев, Бенджамин в "Облог" от Дейвид Линдзи-Абер, Разказвачът и Вазов в "О, ти, която и да си", Алекс в "Страх за опитомяване" от Оля Стоянова.

Нощта на театрите във Варна завършва на 21 ноември, 19.00, Основна сцена с почит към българската драматургия и Иван Вазов с неговата комедия "Двубой". Става дума за елегантна усмивка към нравите в едно позабравено време, реж. Стоян Радев Ге.К., сценография и костюми Даниела Николчова, с участието на Станислав Кондов, Ненчо Кoстов, Александра Майдавска, Ивайло Иванов, Гергана Арнаудова и др.

Вижте клипа за Нощта на театрите - Варна 2021 ТУК

Още

Режисьорът Стоян Радев Ге. К.: "Поразените" вълнува и разтърсва. А всеки иска емоциите му да бъдат разбушувани

Режисьорът Стоян Радев Ге. К.: Всеки иска емоциите му да бъдат разбушувани, "Поразените" го прави

Още

Теодора Димова: Най-страшното поразяване е човек да стане безчувствен

Теодора Димова: Най-страшното поразяване е човек да стане безчувствен

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Явор Гърдев започна репетициите на "Венецианският търговец" от Уилям Шекспир в Народния театър

От Германия, където живее и работи, за специално участие в проекта е поканен актьорът Самуел Финци. Премиерата ще бъде на 12 и 13 май на Голяма сцена

"Джобове, пълни с хляб" от Матей Вишниек с премиера на 26 февруари в Националния студентски дом

Проектът включва още четирима млади артисти - Теодор Кисьов и Йоан Попов (актьори) и Калоян Вешков и Кая Иванова (сценографи)

Мариус Куркински започва национално турне с "Нашенец"

Актьорът подготвя гастроли в САЩ и Канада

Новият спектакъл на Яница Атанасова с премиера на One Dance Festival

Продукция на One Dance и РЦСИ Топлоцентрала, "Шило" ще бъде представен на 24 май в Драматичен театър, Пловдив

Започнаха репетициите на спектакъла "Елементарните частици" на режисьора Крис Шарков по романа на Мишел Уелбек

Премиерата ще бъде на 21 април на Камерна сцена на Народен театър "Иван Вазов"