Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Музикалният театър гостува с двата си най-касови мюзикъла в Античния театър в Пловдив

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Музикалният театър гостува с двата си най-касови мюзикъла в Античния театър в Пловдив

За първи път гледаме "Фантомът на операта" и "Цигулар на покрива" на открито

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Снимка: Музикален театър)

През юли и септември двата най-касови мюзикъла на Музикалния театър "Фантомът на операта" и "Цигулар на покрива" ще се играят на открито. Хитовите постановки на столичната трупа ще оживеят сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

Най-касовият спектакъл в историята на театъра "Фантомът на операта" ще се играе на 5 юли(от 21:00 часа) и на 5 септември(от 20:00 часа), а за "Цигулар на покрива"(от 20:00 часа) е определена датата 15 септември. Билетите са в продажба от тази седмица през eventim.bg ТУК и ТУК.

Двата мюзикъла за първи път излизат на открита сцена. За целта мащабната им сценография ще бъде специално адаптирана за естествения декор на Античния театър в Пловдив.

Купи билет

На сцената на Музикалния театър декорът на "Фантомът на операта" се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална констструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера "Попюлер", където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във "Фантомът на операта".

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Снимка: Музикален театър)

Декорът на "Цигулар на покрива", който също е на две нива, е не по-малко сложен и масивен. Специално създадената за театъра плъзгаща се конструкция, ни пренася на различни места в Анатевка, за да станем свидетели на радостите и скърбите в живота на Тевие и неговите съселяни.

Сцена от спектакъла "Цигулар на покрива" (Снимка: Музикален театър)

"Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място извън нашия театър, където можем да пренесем мюзикълите "Фантомът на операта" и "Цигулар на покрива"" - убедена е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Още

Небойша Брадич - очарован от нашия Музикален театър

Небойша Брадич - очарован от нашия Музикален театър

"Тези два шедьовъра на мюзикъла, които продължават да се играят с успех в много страни по света, а у нас - единствено на сцената на Музикалния театър - с нищо няма да загубят от силата и въздействието си на фона на адаптирания декор за Античния театър в Пловдив. На тази сцена те ще бъдат съпреживени още по-силно от публиката" - категорична е Арсенова. В двете хитови заглавия участва почти цялата трупа от солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър, които ще са в редуциран състав, заради епидемичната обстановка в страната.

Сцена от спектакъла "Цигулар на покрива" (Снимка: Музикален театър)

Зрителите, които искат да се насладят на двата шедьовъра на световния мюзикъл на живо, могат да ги гледат още през юни на сцената на Музикалния театър. "Фантомът на операта" ще се играе на 4,5 и 6, а "Цигулар на покрива" на 11,12 и 13 юни. Началото е от 19:00, неделните спектакли са от 17:00 часа. Местата са ограничени до запълване на 50 процента от капацитета на залата.

Още

Марияна Арсенова повдига завесата на Музикалния театър - сърбин поставя "Цигулар на покрива"

Марияна Арсенова повдига завесата на Музикалния театър

"Фантомът на операта" е най-скъпата постановка на Музикалния театър. Трупата на театъра е създала традиции в жанра на мюзикъла у нас и е поставила най-много от мюзикълите на Андрю Лойд Уебър в България. За "Фантомът на операта" са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра и са инвестирани допълнителни средства в мащабната сценография, нова техника и в изработването на 400 оригинални костюми. Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки(Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова - Стойнова и Иван Савов.

Купи билет

Още с появата си, "Цигулар на покрива" се превърна в събитие за родната музикална сцена. Журналисти и критици се надпреварват във възторжените си отзиви за него: "Нещо хубаво се случва в Музикалния театър - нарича се "Цигулар на покрива"; "Новата българска постановка на мюзикъла на Джери Бок и Шелдън Харник кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче едновременно.

Сцена от спектакъла "Цигулар на покрива" (Снимка: Музикален театър)

Аплодисментите са за цялата трупа на Музикалния театър - в някои сцени пред публиката са повече от сто души - солисти, хористи, балетисти и музиканти". Режисьор-постановчик на спектакъла е утвърденият сръбски театрален режисьор Небойша Брадич, диригент-постановчик - Юли Дамянов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки от Сърбия, художник на костюмите - Исидора Молес, хормайстор - Людмил Горчев, хореограф - Анна Пампулова. Диригенти - Огнян Митонов и Людмил Горчев.

Сцена от спектакъла "Фантомът на операта" (Снимка: Музикален театър)

 

Следете новините на сайта и на Фейсбук страницата на Музикалния театър . Очаквайте от 25 юни до 11 юли в София първото издание на Фестивал на музикалния театър, организиран от Музикалния театър с подкрепата на Столична община

Още

"Цигулар на покрива" - един различен спектакъл в Оперетата

"Цигулар на покрива" - един различен спектакъл в Оперетата

Още

 "Цигулар на покрива" в класация за музикално събитие на годината

"Цигулар на покрива" в класация за музикално събитие на годината

Още

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

"Кристална лира" за "Фантомът на операта" на Музикалния театър

Още

24 часа строят сцената на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

24 часа строят сцената на "Фантомът на операта" в Музикалния театър

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

София става столица на мюзикъла и съвременния балет в България

Фестивалът на Музикалния театър е от 25 юни до 10 юли 2021 г.

Студентите на Малин Кръстев от Театрален колеж "Любен Гройс" - на сцената на Народния

Дипломният им спектакъл "Шум и бяс", можем да видим на 21 юни на Голяма сцена, предстоят последни представления за сезона на хитови спектакли

"Любовни истории" на Габровския театър ще има премиера в София

Постановката, създадена по едноименната пиеса на Иво Сиромахов, ще се играе на 14 юни в парк-театър "Борисова градина"

Народният театър тръгва на най-голямото си турне от 14 години насам

Шест заглавия и 21 представления ще гостуват в 11 български града в продължение на месец

Андрю Лойд Уебър обеща да отвори театрите си в Лондон дори под заплаха от арест

Той заяви, че неговите театри са подложени на "остър финансов стрес" заради ограниченията, които го принудили да направи втора ипотека на дома си в Лондон

Балет "Арабеск" представя "Опера Diva" с вечната музика на Белини, Верди, Пучини

Спектакълът е на 20 юни 2021 г. от 17.00 ч., на сцената на Музикален театър