Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мечтатели в бяло летят в Народния театър

ТЕАТРАЛНА ПРЕМИЕРА

Мечтатели в бяло летят в Народния театър

Премиерата на спектакъла "Компания" е на Голяма сцена на 12 и 13 март от 19 ч.

Христо Чешмеджиев, Биляна Петринска, Вяра Табакова, Борислам Веженов (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

Прочутото музикално-театрално шоу "КОМПАНИЯ" от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт представя няколко мечтатели в бяло, които живеят живота си като във вариете. Спектакълът е съвместна продукция на Националния театър и Държавна опера Пловдив и се представя за първи път на българска сцена.

Премиерата е на 12 и 13 март 2021 г. от 19:00 ч. на Голяма сцена на Народния театър "Иван Вазов".

Билети могат да се купят на касите на театъра и онлайн ТУК, а следващите дати на представленията са 8 и 9 април и 25 и 26 май 2021 г.

Спектакълът "КОМПАНИЯ", който един от авторите му - гениалният реформатор, композитор, поет и драматург Стивън Зондхайм определя като концептуален мюзикъл, е игран над 700 пъти на Бродуей и печели в шест категории на театралната награда "Тони".

Биляна Петринска и Борислав Веженов (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

Постановката на "КОМПАНИЯ" е дело на именития актьор от Народния театър МИХАИЛ ПЕТРОВ, чийто подпис стои и под спектаклите "Един безумен ден" и "Обир", а в ролите влизат ВИКТОР ИБРИШИМОВ, ПАРАСКЕВА ДЖУКЕЛОВА, НИКОЛАЙ ДОГРАМАДЖИЕВ, ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА, ПАВЕЛ ИВАНОВ, БИЛЯНА ПЕТРИНСКА, БОРИСЛАВ ВЕЖЕНОВ, ЕВА ДАНАИЛОВА, СТЕЛИАН РАДЕВ, ВЯРА ТАБАКОВА, ХРИСТО ЧЕШМЕДЖИЕВ, МАРИЯНА ПАНОВА, ВЕРА ГИРГИНОВА, ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА и ЛИЛИЯ ИЛИЕВА. Участват и оркестърът и балетът на Държавна опера Пловдив с ръководител примабалерината МАРИАНА КРЪНЧЕВА.

Диригент е маестро Константин Добройков, сценографията и костюмите са на Елена Иванова, хореографията - на Мариана Крънчева. Асистент на режисьора е Георги Динев, а музикален педагог - Евгени Господинов. Преводът на текста е на Любов Костова и Цветомира Цонева.

Действието в "КОМПАНИЯ" се развива в Ню Йорк в наши дни и представя историята на Робърт, който все още не е решил кое за него е по-важно - веселието и забавленията в компанията на приятели, или бракът и семейството. А приятелите му от тази компания са пет семейни двойки, които повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото неочаквани, толкова и искрени.

Параскева Джукелова (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

Михаил Иванов (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

Още

Теди Москов предписва "Шекспирин по време на пандемия"

Теди Москов предписва "Шекспирин по време на пандемия"

"Това е проект за мечтатели, аватюристи и двама директори, които притежават допустимата, но необходима доза лудост", казва постановчикът Михаил Петров. "Животът като вариете - това е отправната точка, сценичната среда и фонът, на който се развиват събитията в нашия спектакъл. Ние не съдим персонажите, те са продукт на своето време. Такава е действителността, създадена от самите нас.

Павел Иванов и Гергана Змийчарова (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

Пълна с безотговорност, фриволност, безцеремонност. Но всичко това е поднесено с много хумор, ирония, самоирония, с надежда и очакване за нещо по-добро, което искаме и мечтаем да ни се случи! В една отворена условна форма, с всички възможни средства на драматичното и музикалното изкуство постигаме това внушение, което бих нарекъл "тотален театър". Време е да разперим криле и да полетим! Успешен полет, "Company"!"

  Илиана Коджабашева (Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio)

За спектакъла:

"КОМПАНИЯ" от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт

Постановка МИХАИЛ ПЕТРОВ Диригент КОНСТАНТИН ДОБРОЙКОВ Сценография и костюми ЕЛЕНА ИВАНОВА Хореография МАРИАНА КРЪНЧЕВА Музикален педагог ЕВГЕНИ ГОСПОДИНОВ Превод на текста ЛЮБОВ КОСТОВА Превод на песните ЦВЕТОМИРА ЦОНЕВА Асистент на режисьора ГЕОРГИ ДИНЕВ Драматург Светлана Панчева Помощник-режисьор Олга Недялкова, Ива Станчева Фотограф и художник на плаката Любомир Сергеев Снимки: Любомир Сергеев / Sergeev Studio Художник на програмата Янина Петрова

Още

Мариус Куркински с премиера на "Двубой" в Народния театър

Мариус Куркински с премиера на "Двубой" в Народния театър

Още

Касиел Ноа Ашер: Колкото въздухът не стига, толкова се съвкупляваш с вълшебството

Касиел Ноа Ашер: Колкото въздухът не стига, толкова се съвкупляваш с вълшебството

Още

Женски страсти и копнежи във "Федра" на Бойка Велкова

Женски страсти и копнежи във "Федра" на Бойка Велкова

Още

Христо Мутафчиев, Бойка Велкова и Теди Москов са част от избора ни тази седмица

Христо Мутафчиев, Бойка Велкова и Теди Москов са част от избора ни тази седмица

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Марсело Молина - най-младият хореограф, избран от Борис Ейфман в емблематичния Александрински театър

В момента мексиканският танцьор и хореограф поставя, заедно с многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера, грандиозния балетен спектакъл "Одон"

"Набуко" от Верди открива тази вечер "Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали" ще бъде открит тази вечер със спектакъл по шедьовъра "Набуко" от Верди

Националният събор на народното творчество в Копривщица се завръща

В петък, събота и неделя на поляните до средногорското градче ще се пеят песни, разказват легенди и представят обичаи от цялата страна

Творческата лаборатория "Поетите на Стара Загора" ще бъде представена на сцена

На 3 август можете да видите резултатите от работата на петимата режисьори Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Ивайло Ненов, Йордан Тинков и Милена Миланова заедно с техните екипи

Павилионът на VOX POPULI – нова открита сцена в София

10 години след основаването си "Студио за документален театър VOX POPULI" открива пространство за култура в градска среда в София

Захари Карабашлиев ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен

След хита на театралния сезон - "Опашката" от Захари Карабашлиев, авторът ще бъде представен с нова пиеса на сцената в Плевен. Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" подготвя премиера на пиесата му "Талант"